ALT KAN PERLES! – Gratis Mønster

Reklame | Rito Garn&Hobby

Foto: Vibbedille

 

ENDELIG! Nå har eg holdt på med dette prosjektet mitt i ca 3 uker og i dag ble det ferdig 🙂 Om eg kan si det selv så ble eg skikkelig fornøyd og dette skal eg ha her hjemme på mitt eget kjøkken. Har t.o.m fikset krok til taket så eg håper en av gutta her tar hintet.

Det går rimelig kjapt å perle dette, men det er tiden eg bruker på planlegging, skisser etc som tar mest tid –
Det har eg filmet en del av på Snapchat underveis, sånn sett tar det tid, men fy søren det er kjekt å lage ting som dette. Bruksting liksom 🙂 Å ja, eg har også knytet makrameén på bildet.

 

Du der i mot skal få alt servert på sølvfat og dette perler du på noen kweller (inkl stryking og montering) –
Det eneste eg vil er at du henviser til dette innlegget om legger ut det du lager,
eller om noen spør etter mønstert etc. Designet vil alltid være mitt 🙂

 

 

 

Foto: Vibbedille

 

De store pottene er ca 18 cm høye og 16 cm i dia.

 

 

Alt av Perler og Brett finner du hos Rito Garn & Hobby

 

 

Foto: Vibbedille

 

Disse pottene er betydelig mindre som du ser, helt perfekte til de små Sukkulentene eg har
stående i kjøkkenvinduet 🙂 De er ca 8 cm høye og 8,5 cm i dia.

Dessverre så GLEMTE eg å ta bilde av mønstert mens perlene lå på brettene!! Er det mulig liksom!?!?
Beklager det! Det ligger et bildet lenger ned i innlegget som du kan telle fra 🙂

 

 

 

Foto: Vibbedille

 

Dette er potter som du kan bruke både inne og ute, ikkje minst! De tåler litt vær for å si det, så hvorfor ikkje lage noe som ingen andre har? Pynt opp uteplassen din, når noen beundrer de fine pottene du har, kan du bare si: “Jaaa, eg har laget de selv!”

 

 

 

Foto: Vibbedille

 

Som nevnt så har eg også knytet makrameén også, det er jammen mange år siden! Så pass mange år siden at eg faktisk ikkje kunne huske hvordan eg startet! Det måtte eg søke opp, så den startknuten på treringen finner du Her om du vil bruke den. Resten av makrameén er fri fantasi etter mitt eget hodet og det eg kunne huske *ler*.
Den funker og henger godt – Det er vel egentlig målet? Jo da, den er faktisk fin også.

 

 

 

Foto: Vibbedille

 

Det eg ønsker med min makramé var at den ikkje skulle dekke til pottene så mye så de fleste knutene er i starten. Min makramé er ganske lang med tanke på at den skal henge fra taket.

 

 

 

 

Det finnes mye forskjellig makramégarn, både i farger og tykkelse. Denne gangen valgte eg meg BARBANTE for dette passet jo fint i fargene eg har valgt 🙂 Barbante får du i 28 forskjellige farger og det er jo skikkelig gøy for du kan også fint strikke i denne tråden; Grytekluter til kjøkkenet som matcher? Eller, hva med ei matte, puter til terrassen som kan matche makrameén som du valgte å henge jordbærene i? Ikkje sant!
Mange muligheter her ser du, det er bare å komme i gang.

 

 

 

 

Barbante er mykere enn hva du gjerne er vant med når det gjelder makramé,
men godt å knyte med og knutene blir fine og tydelige 🙂

 

 

 

 

Har fått spørsmål om å legge ut hvordan man knyter makramé, men eg vet liksom ikkje helt hvordan man skriver en slik oppskrift? Legger ut bildet av min egen skisse som eg har forholdt meg til. (Det var utrolig mye prøving og feiling på veien for å si det sånn hehe) Selve knutene som brukes finner man om man søker på “Makramé knuter” – Ikkje vanskelig i det hele tatt 🙂

Du starter med å måle opp alle lengdene du trenger. Du skal ha totalt 16 lengder, du bruker 4 tråder for hver “snor” du knyter. Eg målte opp 8 lengder á 6 meter, disse trær du gjennom en ring slik eg gjorde og vips har du 16 lengder á 3 meter (De legges altså dobbelt).

Når eg knyter bruker eg belte!! Har da 4 lengder i hånden (Treringen fester eg i en krok på veggen) De 2 midterste trådene fester eg i belte og så har eg en tråd i høyre hånd og en i venstre som eg knyter med.

 

 

 

 

Dette er mønsteret til de store pottene, du trenger 8 plater.
Eg har kun brukt 3 farger: Mørk Grå Nr 71, Kitt Nr 77 og Lys Nugat 75

 

Et sted eg sjeldent opplever mangel på perler er hos Rito Garn&Hobby 🙂

 

 

 

 

Oppi de store Perlepottene putter eg ei god plastpotte med fat! Da kan du uten problem vanne planten 🙂 (perlepotta er ikkje helt tett vettu hehe) Den svarte potta er 15 cm i dia og fatet er 14 cm i dia.
Slike potter vet eg de har både hos MesterGrønn og Hageland.

 

 

 

 

Perler også bunnen! Har fylt et stort rundt perlebrett, det gikk ganske så akkurat. Montér først selve potta og så dytter du bunnen inn etterpå. Bruk evn litt lim om den ikkje skulle holde seg på plass –
Eg bruker kun pistollim på alt.

 

 

 

 

Som eg nevnte tidligere i innlegget så glemte eg å ta bilde av de små pottene på perlebrettene! Men! De trenger 55 perler i bredden og 17 perler i høyden. Bildet over kan brukes til å telle om du ønsker like potter.

 

 

 

 

Det lille runde perlebrettet var akkurat for lite, så her måtte eg også til med det store runde brettet. På disse små pottene limer du også sammen selve potta først før du dytter bunnen på plass innenfor kantene. Bruk evn litt lim.

Selve pottene er formet rundt en sylinderformet vase eg har. Du stryker perleriet veldig veldig godt før du klemmer de rundt vasen (eller det du måtte ha som holder ca samme omkrets som det pottene blir) Hold så alt sammen under kaldt rennende vann til perleriet er kald. Nystrøkne perlerier er sinnsykt varm – Bare nevner det! *vannblemmer!*

 

ALT du måtte trenge av Perler og Brett (og ellers alt annet) finner du i massevis av
inne hos Rito Garn og Hobby! De leverer kjapt, verdt å nevne
🙂

 

Nå håper eg at eg har husket å få med alt!? Ja og så håper eg jo at du også vil perle noen blomster/plantepotter som du kan pynte med i sommer – Det hadde vært gøy å sett! 🙂 Eg er slettes ikkje ferdig med min produksjon *Nei Nei* – Eg har alt for mange ideér til å kunne stoppe! Da ønsker eg deg masse Lykke Til med videre perlerier 🙂

 

 

KOS DEG!

 

 

 

Go`klem fra Vibbedille 🙂
Vibbedille på Instagram

12 kommentarer

Siste innlegg