DU ER GANSKE UHØFLIG!

 

Sannsynligvis så tenker du slettes ikkje over det, men VIT at det er utrolig uhøflig og mangen ganger ganske sårende for noen! Me kan i løpet av en dag gjøre sårende og uhøflige ting som man gjerne ikkje tenker over før noen sier det til deg, derfor føler eg nå for å si fra, og du som føler deg truffet kan jo gjerne ta en runde med deg selv slik at ikkje du er en av de som gjør det neste gang, Ok? Kanskje eg er naiv og tror at det nytter, men med de fleste ting så blir det bedre når man har gitt beskjed og nå gir eg beskjed på vegne
av MANGEN som faktisk føler seg såret!

Tenk deg at du har strikket f.eks ei lue, en jakke, et skjerf *what ever* – du er sååå fornøyd og stolt, du tar det fineste bilde du klarer og SÅÅÅ legger du det på ei strikkegruppe, eller flere, på Facebook. I spenning venter du gjerne på en eller flere notification på at noen har kommentert, ja for det ER spennende å se hva andre syns 🙂 Me mennesker lever veldig mye på bekreftelse fra andre og DA er det veldig nedslående når f.eks den første,
eller de 10 første kommentarene lyder som følgende:

“Hvor finner eg oppskriften?”

(Å nei, det er ikkje en bekreftelse god nok på at du likte det du så…!) Den verste er uansett:

“Kan du sende meg oppskriften??”

HVORFOR kan man ikkje f.eks skrive:

“Ååå den jakka var fint, eg fikk lyst på selv. Kan du fortelle meg hvor eg kan kjøpe oppskriften?”

 

Det tar deg NØYAKTIG 3 sekund å skrive noen flere ord, men de faller i sååå mye bedre jord, skjønner??
Eg kjenner eg blir ganske øvejidde av hvor mange som bare slenger ut om de kan

få eller hvor de finner oppskriften uten å kommentere det som er på bildet! Å nei, man skal ikkje bare ta det som et kompliment fordi det ER uhøflig – Syns eg i allefall. Me legger jo ut bilder av det me strikker for å få en tilbakemelding! Om du ikkje liker det vedkomne har lagt ut finnes det alltid noe positiv å si, man trenger faktisk ikkje være ekkel i kommenteringen! JA, man har lov å ikkje like noe – SELVFØLGELIG, men formuler deg på en OK måte og ikkje bare krev og forlang! Det beste er kanskje å bare scrolle forbi det du ikkje liker, ikkje det?

En annen ting eg kan nevne, som gjelder meg selv og bloggen er noe av det samme. HVER eneste dag får eg sikkert det samme spørsmålet mellom 20-30 ganger: “Hvor finner eg oppskriften?”
Som regel så svarer eg, men veldig mangen ganger, spesielt hvis eg ser det er en som har spurt mangen ganger før orker eg ikkje svare…. Eg har mangen ganger forklart her i bloggen + under Publiseringene på Facebook at oppskriften til det som vises på bildet ligger i en link under bildet med store bokstaver! Problemet og realiteten er at ganske mange går inn på bloggen, ser noe de liker og skriver før de har lest!
Hva er i grunnen greie med å “lese” blogg uten å lese…? Eg bare undrer! Må nesten bare humre litt også 🙂

Det samme når eg har en Give Away….Hvis du leser hva eg har skrevet så få du vite eksakt hva du må gjøre for å kunne delta, i steden for brukes det tid på å spørre: “Hva må eg gjøre for å delta?”
Eg vet eg ikkje har lov å bli irritert fordi eg blogger helt frivillig og bør finne meg i det meste, noe eg også gjør, men eg syns eg gjør ganske mye for at du skal få gode tips eller fine gaver at det minste eg fortjener er at du
i allefall LESER det eg skriver, ikkje det?? Eller krever eg for mye?

Mangen ganger fra eg var liten til nå har eg blitt omtalt som litt dumsnill og naiv, i det legger eg selv at eg tror som regel det beste om alle! I allefall til evt. det motsatte er bevist! Eg liker ikkje å tenke at noen er stygg med vilje, men dessverre, de menneskene finnes også rundt oss der ute. Eg liker å hjelpe der eg kan hjelpe og har eg noe andre har lyst på, ja så gir eg det som regel til vedkomne. Det er egenskap begge ungene har arvet, de kan godt gi bort den siste sjokoladen uten å nøle, det har de gjort siden de var små
og DET er en fin egenskap syns eg 🙂

Men når det kommer til nettprat så er alt for mange frekke og ufine, det er akkurat som om alle “regler” og høflighet er fornuftet. Ofte er dette mennesker som vanligvis er snille og greie, men på nett! Da er det tydeligvis fritt frem for hva som helst. Me MÅ prøve å sette oss inn i andre sitt sted og tenke HVA ville eg følt hvis noe skrev det til meg selv? Jo, da hadde nok du også blitt såret! Derfor, slutt med det, Ok?

Som de aller fleste har eg en drøm om at det må bli fred på jord, men som en REALIST håper eg bare at me kan være snille og gode med hverandre! Gled en annen i steden for å trykke noen ned,
ikkje bare vil vedkomne bli glad, men du selv vil også føle deg bedre 🙂

 

 

“De fleste kunstarter krever langvarig studium og trening,
men den mest verdifulle av dem alle,
Kunsten å GLEDE andre,
krever bare et ønske om å gjøre det”

 

 

 

Go`klem Vibbedille 🙂
Vibbedille på Instagram

8 kommentarer
  1. Så enig👍
   Spesielt i det at har man ikke noe positivt å si….så scroll videre….

   Når jeg legger ut bilder f.eks på insta av plagg jeg har strikket skriver jeg alltid hva plagget heter, designers navn (ofte tag), garn jeg har brukt og fargekoder.
   Allikevel mange spørsmål på hvilke farger og oppskrift.

   Hele grunnen til at jeg deler er for å inspirere og hjelpe andre…så derfor prøver jeg å gi så mye informasjon som mulig i innlegget.
   Men mulig jeg gjør noe feil….
   Mulig innleggene ses på en annen måte for de som ser de?
   Er det forskjell på hvilken «plattform» man bruker når man ser?
   🤔🤔🤔

  2. Så flott at me blir minna på sånne ting 😊
   Eg prøve å minna mg sjøl på att eg har møkje i korgå som sko blitt ferdig og at eg har nok oppskrifter 😅

  3. Krenkehysteriet holdes fortsatt vedlike forstår jeg🤭. Se forbi det, og tenk at vedkommende ikke mener det DU oppfatter?Spør folk om oppskriften, så tenker jeg at de liker det man har lagt ut. Man må slutte å vri og vrenge og synse om ditt eller datt. Det er som det er🤩.

  4. Helt enig senest igår fekk eg spørsmål om å dele en oppskrift. Men den er egentlig en kjøpeoppskrift som eg har endra på. Så da e svaret de får, deler ikke. Men kan alltid tipse om hvor en oppskrift kommer fra.

  5. Kunne ikkje vært mer enig!
   «Oppskrift» som svar er en uting. Hvor ble normal høflighet og ydmykhet av?

Siste innlegg