“Eg melder meg ut!”

 

Det minner meg om ungdomskoletiden; Man klikker i gjenger, noen skriker høyere enn andre, noen slamrer med dørene når de går, andre lister seg usett ut og man hører aldri noe mer fra de. Vært på fest som 17 åring?
Alltid noen som sitter på doen å griner, noen er kanskje på kjøkkenet å diskuterer hvem som hadde rett og galt, mens andre igjen står på trappa og prøver å overbevise de som vil gå om å bli værende.

 

Akkurat SÅNN er også noen Strikkegrupper anno 2021!

 

Hvis noen prøve å ta opp et problem i plenum i ei strikkegruppe (Altså skrive et innlegg) så kommer kommentarer som: “Herregud, skal det klages nå igjen” – “Eg har aldri lest noe som er frekt” –
“Eg har aldri opplevd dårlig stemning”
o.l “Det er et politi for alt!”

Når det 20-30-000 medlemmer i ei gruppe skal det jammen noe til å få med seg alt, men at det skjer mye frekt
og freidig, ja det vet eg! Eg har sett det og eg har opplevd det, eg har fått både kommentarer, mail OG t.o.m sms som blåser håret mitt bakover. Eneste eg har funnet ut som hjelper er å;
A) Bare svare med en smil, eller B) La det bare vær og håpe at det dør ut. NOEN bare elsker å kverulere!
De kverulerer morgen, middag OOOOG kwell, ja t.o.m om natta!! Samma søren hva du skriver eller legger ut så kan du risikere at noen bare MÅ! Det er slettes ikkje tull, det er helt sant. Noen er bare verdensmestrer i alt, sånn er det og det kommer alltid til å være sånn – Altså: Samme leksa som på ungdomskolen 😉

Når noen skriver et innlegg fordi de er lei seg og at de vil “Melder seg ut”, ja da er det gått for langt, mener nå eg!  Me er jo voksne folk, skal man virkelig skrive så mye dritt at ei voksen dame velger å trekke seg ut? Når du kan se at vedkomne har klikket Unfollow på gruppa bare et minutt etter at hun postet siste innlegg, ja da er det alvor og SÅNN burde det ikkje være. Du har også de som varsel at de melder seg ut, blir værende i gruppa for så å delta
i diskusjonen som noen ganger kan spinner ut i evigheten….Da lurer eg ofte på: “Skulle ikkje du melde deg ut?” Hmmm men ok!

Når me er sååå mange samlet i ei og samme gruppe er det visse ting man bør huske på: Selv om du skriver noe
i beste mening så er det ikkje sikkert at mottaker skjønner ordlyden i det du skriver, hvis du ikkje kjenner til den du kommenterer til er det ikkje så lett å bruke verken humor eller ironi. Alle oppfatter me ting forskjelling og JA det kan bli vanskelig, spesielt om det allerede er en vanskelig/sår diskusjon. For å myke opp et svar kan det gjerne hjelpe at man slenger på et smilefjes/hjerte slik at det gjerne ikkje blir tolket i verste mening. Noen ganger er bare det beste å scrolle videre, lukk øynene og glem hva du leste! *humrer* Ja for det skal eg si deg, det er UTROOOLIG hva voksne kvins kan få seg til å skrive til personer de ikkje kjenner!
Du kan se noe av det som er skrevet HER INNE.

Eg trodde jo meningen med ei Strikkegruppe skulle være et koselig fellesskap, et sted man både kan få hjelp
og ikkje minst gi hjelp – Vel å merke samtidig som man forholder seg til gitte lover og regler! (Ofte pga det er problemen oppstår fordi noe aldri VIL forstå) Meeeen, så feil kan man virkelig ta! Utene fra ser det mer ut som et sted for konkurranse, jepp, en konkurranse om hvem som er best og hvem som har riktig. Så ja, selv om eg vet det ikkje hjelper så vil eg bare si: Har du ikkje noe fint å si, ja så hold kjeft! Eller, mer riktig: Har du ikkje noe å bidra med i diskusjonen som allerede pågår, ikkje bland deg inn om du bare vil fyre opp.
Du trenger heller ikkje poppe popcorn.

Selv om du ikkje er enig i noe, så går det likevel an å svare skikkelig, tenkt på det? Det er en del av det å være voksen, ja for da har man lært det – Det er vel bare barn som ikkje helt har kål på det å være saklig? 😉

 

Men nå? Tja, eg skal ut å vanne planter og blomster!

 

 

 

LAG DEG EN FIN ONSDAGSKWELL
OG VÆR SNILL!

Det er nok elendighet i verden om man ikkje skal krangle og vær ufin i ei strikkegruppe –
Ja det er faktisk ganske latterlig!

 

 

 

Go`klem fra Vibbedille som er en evig optimist 🙂 

7 kommentarer
  1. Pleier å lese det du skriver (ikke hver eneste dag, men nesten) og liker det meste for ikke å si alt.
   Koser meg selv om jeg ikke pleier å kommentere så mye.
   Men nå er det på sin plass å si at nok er nok, og dette skal være en kjekk plass å være. Både for oss som leser og ikke minst du som tar deg bryet med å fortelle oss ting.
   Håper og tror at du ikke lar deg berøre av dette og heller ta det hele med et smil.
   Jeg heier så absolutt på deg og som sagt koser meg med det du skriver (også det jeg ikke er helt enig i – men her er det vel ikke snakk om å måtte være enig)

  2. Oææ plutselig ble jeg redd du la ned bloggen som jeg er så glad i. Den jeg går inn på når jeg skal stresse ned, finne strikkeprosjekt og når jeg skal kose meg med litt latte og vibbedillelitteratur.
   Uansett hvor mye negativitet det finnes i verden – fortsett å være solen vår🥰

   1. For et koselig boost! <3 Takk skal du ha 🙂 Bloggen har blitt en stor del av min hverdag så eg gir meg ikkje uten videre med den på lenge ennå – Er nå planen 🙂 Kos deg masse 😀

  3. Jeg er enig med deg. Det er mye dårlig oppførsel på internett. Jeg håper du følger dine egne ord. Det har du ikke vært så flink til har jeg og min strikkeklubb lagt merke til så det er morsomt at du skriver om dette.

   1. Eg gir beskjed om eg ser noe som er galt, og er ikkje redd for å si det. Eg scroller ikkje forbi der eg ser det deles oppskrifter, da er eg jo ikkje et hår bedre. Er ganske sikker på at eg ikkje har vært frekk, men de gangene eg gir beskjed får eg alltid som ørene flagrer. Vis meg gjerne hva eg ikkje har vært flink med, eller hvor? Kanskje de eg gir beskjed til syns eg har dårlig oppførsel fordi de blir “tatt”?

  4. Ønsker Vibbedille og alle som leser bloggen og som følger med på FB-siden hennes godt humør og omtanke for andre <3

Siste innlegg