FLØTEKARAMELLER – De fineste så klart!

Foto: Vibbedille

Uten å være blyg i det hele tatt så sier eg bare at disse her, Åååå om ikkje det er de beste, så er det nå i allefall de FINESTE ♥ Ahaa forresten, det er også de BESTE, helt klart! Noe mer?
Ja, de er definitivt OGSÅ de enkleste
og det er helt uten tvil 🙂

 I år har eg tre slike hjerterformebrett
og mest mulig av karamellen skal opp i der!

 

 

Foto: Vibbedille

Slik som dette gjør eg jo vanligvis, ganske enkelt fullstendig perfekte! Å nei, som sagt; Eg er ikkje blyg *ler hjertelig*. Eg lover deg, Du vil også ende opp med så fine og det mens du gjør andre produktive ting! hehe
Jepp, helt sant, men først trenger du oppskrifta:

1 dl Lys Sirup
2 dl Sukker
3 dl Kremfløte

Rør alt sammen i ei gryte, la det koke opp, skru den helt ned (eg hadde den på nr 1). Sett gryta ca halvveis over plata, lokket på snei. Rør av og til. Hver gang eg hadde rørt satt eg alarmen på 30 min, dette gjentok eg helt til karamellmassen besto dråpetesten. Det tok 3,5 t – De kunne fint kokt en halvtime til, men du får smake underveis og så gir du deg når du er fornøyd med konsistensen 🙂 Her kan du ikkje gjøre feil, bare la den putre mens du gjør noe annet. Til slutt heller du massen i en form som du har kledd med bakepapir. La den stå til nesten dag (den må være kald helt gjennom). Før du skjærer den opp kan den godt stå i kjøleskapet et par timer fordi det er enklere å skjære når den er iskald. Av 1 porsjon fikk eg ca 100 stk 🙂 Eg liker å pakke de inn i rødt cellofanpapir så eg får se om eg får tak i det. Hvis ikkje kan du oppbevare de på boks, men ha litt matpapir mellom.
De kan nemligen klistre seg hvis de vil hihi

 

Foto: Vibbedille

Alle som har fått smakt denne kaka har nesten besvimt! Helt sant! Den er ganske enkelt amazing og den er super duper enkel. Eg bruker en rundt springform med bakepapir i, har kommet frem til at den da får ganske så riktig tykkelse 🙂 Oppskriften fant eg i et ukeblad på 80-tallet når eg var ca 10 år og har faktisk bakt den siden-Hvert år! Oppskriften er som følger og kaka heter USA-Special:

Smelt 200 gr margarin og 150 gr Freia Kokesjokolade—> Avkjøl
Pisk 4 egg lett sammen for hånd og tilsett 500 gr (1 pose) med Brunt sukker, 2 ts vaniljesukker, 2 dl mel og 200 gr (1 boks) hakka valnøtter (Bare grovhakk de). Bland så inn margarinen og sjokolade som nå har avkjøl. Rør alt godt sammen og tøm det i forma. Dette steker du på ca 160 gr i 45 min. Eg brukte varmluft og det gikk litt raskere. Kontroller den underveis, stikk i den med en pinne. Det SKAL henge litt røre igjen på pinnene.
Skal ikkje gjennomstekes for da blir den tørr og smuldrer helt bort.

Av min kake ble det akkurat 64 biter, eg oppbevarer de i en kakeboks
med bakepapir kun i bunnen 🙂 

 

 

 

NATTINATTI

 

 

 

Go`klem fra Vibbedille 🙂
Vibbedille på Instagram

3 kommentarer

Siste innlegg