HAVRELAPPER

 

Eg har de siste 2, kanskje 3 årene nevnt for legen min at “NOE” ikkje stemmer! Magen min har jo vært helt på bærtur de siste 20 årene etter at så mye ble ødelagt, men nå har eg følt på en annen følelse! Uansett når eg har spist har eg alltid blitt veldig oppblåst, ja eg har følt meg fullstendig sprekkeferdig! Ubehagelig og mange ganger ganske vondt – Magen har blåst opp som en badeball kort tid etter måltidene…Legen tok de nødvendige blodprøvene, men ingenting slo ut verken på gluten eller annet…Så ja, da var det jo bare å teste litt rundt selv…Søren ikkje det enkleste...

Veldig kjapt fant eg ut at pasta og ris, noen ganger også poteter(?) kunne gi ganske så oppblåst mage…Sporadisk leser eg på den der “Stoffskiftegruppa” på FB, der var der flere som nevnte at det var lurt å kutte ut mel
og sukker…Hmm vel, nå har eg jo ingen skjoldbruskkjertel og har lavt stoffskifte – Vel verdt å prøve, men jaggu ikkje bare enkelt heller…Når det gjelder sukker så er det snart 1,5 år siden ca at eg kutte ut å tilføre sukker i maten eg spiser/drikker. Kunne til tider blir litt mye sukker i kaffien, nå drikker eg omtrent ikkje kaffi
lenger så det løste seg selv.

Ang mel har eg forlengst kuttet ut brød, har spist knekkebrød noen år nå og for en måneds tid siden fant eg noen (svindyre hehe) knekkebrød laget kun på frø. Ikkje bare var de gode, men eg merker det også godt på magen. Dessuten har eg blitt så mye flinkere å bruke havre, bare mer og mer faktisk! Trenger eg mel, ja så bare kjører eg havregryn i smoothiemaskinen, blir fint “mel” av det 🙂 Bruker det bla når eg lager disse extremt mettende lappene! Ahaa de er virkelig godt, eg blir mett uten å sprekke 🙂

 

Havre er godt for magen fordi de vannløselige fibrene forbedrer tarmens mikroflora. Kostfiber fremmer de sunne bakteriene i mage- og tarmsystemet. Kostfiber stimulerer også tarmfunksjonen.
Dette er med på å redusere risiko for forstoppelse.

 

 

 

 

I steden for å spise middag fra i går laget eg meg 2 herlige Havrelapper til middag.
Bare noe eg suset sammen for å prøve meg frem:

 

Pisk 2 egg lett med gaffelen
Ca 1 dl lettkokte havregryn og 1 ss havrekli

Spe med litt havremelk, et lite melkeglass ca
La den stå litt i kjøleskapet å svelle før du steker

Eg bruker ei veldig liten stekepanne, litt smør og så er det bare å steke som vanlige lapper. Av denne røra fikk eg 2 gode lapper + det er mer røre igjen som eg satte i kjøleskapet. Du kan fint bruke vaffeljern også

Ved siden av har eg en dæsj rømme, litt Jordbær“sirup” (Frosne jordbær som eg har i smoothiemaskinen med litt honning) Strimler litt honning over lappene og kjører på med blåbær – Skikkelig digg og nå er eg god og mett ♥

 

 

 

HA EN FIN KWELL

 

 

 

Go`klem fra Vibbedille 🙂
Vibbedille på Instagram

8 kommentarer
    1. Hei🤗
      Har du prøvd å bake mimmis knekkebrød, proteinrundstykker/brød eller steinalder brød?
      I disse oppskriftene er det ikke mel men nøtter og havregryn. Personlig synes jeg alle disse tre er gode og mettende 🤗

    2. Oi, slitsomt opplegg fir deg ang mat. Men nå har EU godkjent insekter som mat, og det blir vel ny ingrediens i både mel og kjøtt mm. Kanskje å spise insekter er noe for deg? Biller og kakerlakker? Anyways, jeg så forsidebildet ditt, og denne uka SKAL jeg lage rislapper 😋 klem til deg

      1. Insekter ja….er i det minste bra på proteinsiden, men nop, da går eg hellerut i skogen og glefser i meg busker og trær 🙂 Rislapper? Er det sånne som lages av risengrøt?

    3. så glad du har funnet noe som passer for deg. selv har jeg kuttet ned på kjøtt, fisk og kylling. prøver å spise kun vegetar, men ikke alltid like lett. men i går hadde jeg en nydelig vegetarsnitzel med salat, guakomole og pommes frites. så det blir det mer av. og man finner vel en rutine og en rytme i det med tiden. jeg har jo nettopp startet. men de havrelappene ser gode ut. kanskje jeg skal lage noe sånt en dag? 🤤❤️

      1. Eg spiser lite rødt kjøtt fordi DET er tungt i mitt system, blir mest fisk og kylling 🙂 Siden eg er gift med en araber blir det også brukt mye linser og bønner i middager 🙂 Det kjennes mye bedre ut å spise.

Siste innlegg