Hvilke velger du?

 

 

Dette er vel det man kan kalle et innlegg for de “spesielt” interesserte….så hvis du stadig er på jakt etter noe GODT som inneholde de “riktige” tingene og er lavt på kcal (evn høyt på proteiner), ja da er dette noe for deg. Egentlig er det jo noe alle kan/bør spise så klart, en god og mettende måte å starte dagen på –
Supert før du f.eks skal ut på tur!

Som kjent sluttet jo eg med mel og sukker februar 2023, altså snart 1,5 år siden og det går veldig fint, kjenner på 0 savn, men det krever litt “jobb” i starten. Har prøvd og feilet mye hva gjelder oppskrifter eg finner “der ute”. Ikke alt er like godt og eg foretrekker å bruke matvarer eg kan kjøpe på butikken. Dvs eg bestiller f.eks ikke proteinpulver og andre pulver som skal erstatte ditten og datten. Har vært DER, for mange år siden da eg trente på det “verste”.…Er så visst fordeler med det, som enkelt å bruke, men som me alt annet som gjerne kommer inn under easy fix er det som regel en bakdel…Det er f.eks stort sett veldig dyrt…

Men nå skal eg fortelle deg om disse knallgode lappene mine!

 

 

 

 

 

Lapper med brunost er knallgodt, eller med rømme! På bildet over er det vanlige lapper som eg har laget
i mange år, disse inneholder både sukker og mel. Laget ei røre på fredag da eg renset ut kjøleskapene fordi me hadde en del kulturmelk. Fikk brukt opp alt, tok røra på ei flaske og sa til gutta at det bare var å steke….
Ja for det ville ikke eg gjøre...da kunne det fort skjedd at det skled ned et par lapper under stekinga,
og da hadde eg hatt det gående og måtte brukt 2-3 dager på å fixe magen *Gidder ikke*

Vel, i går kwell begynte eg å søke på “skikkelig lapper”….uten sukker og mel…Fikk opp alle de “vanlige” proteinlappene…de blir fort tunge, men de er gode da...Så da begynte eg å trikse og mikse for å få noen lapper som bobler i stekepanna! Det klarte eg og de ble MEGET bra!! Oppskrift? Klart det, alt er nøye veid
og eg har regnet ut næringsinnholdet (Dvs kun Kcal og proteiner)<— for det mest interesserte….

 

120 gr store havregryn (Mal i blender)
100 gr lettkokte havregryn (Mal i blender)
4 egg
200 gr Mager Cottage Cheese
220 gr lettmelk
1 ts sukrin
Litt salt
10 gr flytende Hjerte Go
50 gr kulturmelk
1 ts natron

 

Begynn med kulturmelk og natron, la dette stå å boble mens du ordner det andre. Ha havregryn i blender og mal de. Hvis du ønsker litt mer å tygge i kan du beholde halvparten hele (Smak og behag ) Fyll så opp med resten –utenom kulturmelka– La alt samme suse noen minutter til du ser røra er jevn og fin, rør så inn kulturmelk/natron (Ikke blend etter dette). Eg tømte røra på ei glassflaske, men eg måtte hjelpe røra ut med en skje i dag…hehe....Eg vet jo havregryn sveller om det står…Men da vet du det, du kan jo bare ha røra i en skål. Røra sto over natta i kjøleskapet. Den trenger bare å stå ei stund tenker eg 🙂

I denne røra som veier totalt 800 gr. er det totalt 1514 kcal og 77,5 gr proteiner.
ALTSÅ: Pr 100 gr vil det si: 189 kcal og 9,6 gr proteiner.

 

 

 

 

Mine tre lapper veide 140 gr, dvs si 264 kcal. Eg rørte også frosne rips og bringebær med litt Sukrin så da ble det 50 kcal extra + 10 gr med honning (34 kcal) som eg sprinklet over lappene 🙂 *God og mett*

Næringsinnholdet på store og lettkokte havregryn likt. Fordelen med å spise de store; “Når det gjelder fordøyelsen av havregryn må de store grynene tygges litt mer og tarmen bruker litt lenger tid på å hente ut næringene fra grynene. Mange vil derfor merke at store havregryn metter litt bedre og lengre enn de lettkokte grynene, men husk at dette også påvirkes hva måltidet ellers består av.

Da er eg altså god og mett – Klart for en dag på Hobbyrommet først og fremst 🙂

 

 

 

 

NYT DAGEN

 

 

 

 

 

Go`klem Vibbedille 🙂
Vibbedille på Instagram
Vibbedille på TikTok

3 kommentarer

    1. Disse lappene må prøves😃 Merker selv at mel og sukker ikke er det beste jeg kan tilføre kroppen.

Siste innlegg