JA! -Det ble jo bra!!

 

Siden eg ALDRI har laget denne type konfekt før tenkte eg det var lurt å øve meg litt før lørdag. Eg hadde stått
å dyppet alle Sarah Bernard i sjokolade og hadde litt igjen, det gikk jo strålende! Har også ei
Kuleform, men der trooor eg kanskje de må bli nesten helt fryst før eg trykker de ut for begge kulene eg laget knakk….Hmm…hadde fylt de med salt karamellsaus og karamell fudge, smaken var det ingenting å utsette på! Men!! Noe må eg Google litt; Veldig ofte når me lager sånne sjokoladefigurer etc så får me fingermerker på sjokoladen? Akkurat som den smelter mellom fingrene…det er litt kjipt. Sjokoladen skal varmes opp til en spesifikk temperatur for at dette ikkje skal skje, må bare finne ut den temperaturen, hvis du vet.…TELL ME hehe

 

 

 

 

 

Men altså, i dag har eg laget noe eg aldri tenkte var vanlig å lage? Har vært innom tanken før, men så ikkje heeelt for meg at det kunne bli godt, og hva laget man det av liksom…vel…i dag har eg kokt Salte Lakriskarameller og HILDRANDEDUUU det smaker godt!! Lakrispulver, Hockeypulver og Maldon Flaksalt smeller akkurat passe deilig, køøølsvarte blir det 😀

 

 

 

 

Har smakt! Sølte litt på benken (klarte å brenne meg på gryta hehe) Kunne trille kuler av det som havnet på benken og det smakte “Knæsj” 🙂 Spennende! Spent på hvordan disse blir å skjære kontra fløtekarameller 🙂
Nå MÅÅÅ eg få tak i cellonfanpapir! Skal ut en kjapp shopperunde med Amira
i morgen så skal sjekke et par butikker da.

 

 

 

 

Åååå det er så kos i stua når det begynner å bli mørkt, venter leeenge før eg skrur på lyset. Fant noen større polkagrisstokker i dag så nå har eg fått det og litt sjokoladepynt på treet ♥ Hører liksom med det.

 

 

 

 

 

Merkelig vær i dag, en god del tåke og alle vinduene har eg “doggete”, sikkert pga temperaturen?
Ikkje vet eg, men blir fine bilder av det 😀

Kom meg på hjul relativt tidlig i dag og fikk unnagjort handelen til mor mi, hjem til henne, rydde varer etc + eg vasket alle gulvene. Da ble hun glad! Selv hadde hun fått vasket småbordene å fått på juleduker, fikk en piff der kan du si 😀 Alt i alt eg fin dag. I morgen er det å handle litt til heimen her før eg skal ut å treffe Amira, skal hjelpe henne med en gave til Ali 😀 Eg har notert meg at eg må finne en liten ting til mandelen i riskremen på julaften.
Å nei, me pratiserer ikkje marsipangris – Ingen like det.

 

 

HA EN FIN KWELL
OG GOD NATT

 

 

 

I morgen trekkes det ut 4 stk som skal få gave i Julekosen,
bli med HER INNE!

 

 

 

Go`klem fra Vibbedille 🙂
Vibbedille på Instagram

1 kommentar
    1. Så fine de sjokoladene ble, og den lakriskaramellen ser helt himmelsk ut. For å temperere sjokokoladen kan den kjøle seg ned til ca 30-33 grader. Og så må du jobbe hektisk før den blir enda kaldere. Jeg jobber med non-temp sjokolade, da trenger jeg ikke tenke på dette (kjøpes på diverse nettbutikker). I går brukte jeg også en matpinsett på de sjokoladene jeg skal gi bort, og da kommer det ingen fingermerker på dem uansett. Har nye pepperkakemann-former (altså til sjokolade) som jeg fylte med sjokolade og salt karamellsaus. De ble veldig fine om jeg skal si det sjøl:)

Siste innlegg