JULEGLEDE Nr 1: Deilige Garnpakker

Reklame | Sømsenteret og House Of Yarn

 

I år som i fjor har eg ordnet noen deilige garnpakker som noen skal få gleden av nå i desember 🙂 Hver søndag frem til Julaften (altså, 4 søndager) kommer eg til å dele ute minst 2 gaver hver gang. Enn så lenge har eg 5 utrolige deilige gaver som står ferdig pynta. Det er flere spennende gaver på vei i posten, det blir nok mest garnrelatert, men siden eg vet at flere av dere har begynt å snuse på Hama Perler
blir det noen flotte go`saker også med det!

 

 

2 av Gavene gir eg bort i dag – det er disse.

 

 

 

Pakke nr 1, eg satt den sammen av farger som eg syns er helt herlige – SAMMEN faktisk! Litt som en vårbukett *humrer* Ser jo for meg et fargerikt prosjekt enten du vil strikke deg en genser , et sjal eller vil ta heklenåla fatt. Garnet er FLORA og det er Sømsenteret som bidrar. Eg har faktisk 2 slike pakker, helt like, men gir bort den ene
i dag så får den andre komme senere. Pakken består av 6 nøster FLORA og 2 nøster KID SILK

 

 

 

 

Pakke nr 2, er fra House Of Yarn og det er MAYA Alpakka på menyen 🙂 Skal ærlig innrømmet at eg ikkje kjenner garnet i den forstand at eg har strikket med det, men skal love at det er mykt og godt. Fikk til info om at det er omtrent som PÅFUGL garnet -minus- en viktig faktor: Det loer ikkje!! Genialt! Alle som har strikket med Påfugl VET at det røyter som et ville hekkan, men selve garnet er jo deilig så der har du MAYA Alpakka altså 🙂 Deilig, ikkje det? Eg valgte farge, og eg har en ting for Jeans Blått om dagen, så ja…Håper jo virkelig gavene faller i smak 🙂

 

Før eg fortsetter vil eg bare presisere at det KUN er kommentarene her inne på bloggen under dette innlegget du nå leser som er med i trekningen. Siden det hver gang blir en del balluba fordi mange ikkje kan skjønner hvorfor ikkje FB kommentarer kan medregnes, så skal eg forklare: Dette innlegget blir delt på Twitter, Pinterest og ca 25 grupper på Facebook, HVORDAN skal eg kunne holde styr på alle kommentarene som kommer over alt!?? Iiikkjeee sant 🙂 Da er me enig: Ønsker du å bli med kommenter rett under her.

 

Men! Eg ønsker litt mer mattnytt kommentering enn
“Ja Takk” *ler litt* Så da spør eg….

Det er jo en vanskelig tid me alle befinner oss i med tanke på Corona som herjer i hele verden, faktisk! Ganske skummelt om man virkelig tenker på det! Dette får uante konsekvenser for mange, og da spesielt i jula. Helt ærlig? Når det kommer til jula merker eg ingenting faktisk, det er “bare” oss 4 her hjemme så sånn sett går det greit. Mange andre sliter og det har eg stor forståelse for. Det er mye me alle kan gjøre for hverandre slik at de fine dagene me vanligvis gleder oss til i jula likevel kan bli fine, ikkje det?
Som kjent er det ikkje alltid så mye som skal til 🙂

 

Hva har du tenkt å gjøre for å glede noen som har det tøft?
Har du f.eks forslag til hva andre kan gjøre?

 

Eg kan komme med et eksempel: Mor mi hadde bestemt seg for at hun ikkje ville/orket pynte til jul fordi alt likevel var “avlyst”, og ganske trist. Vel, eg kjørte ned til henne og fikk pynten ned fra loftet og fikk det pyntet både ute og delvis inne – Enn så lenge. Poenget er; selv om det meste kanskje er trist og leit + man kanskje skal være alene så blir det UANSETT noe bedre om man gjør det koselig rundt seg. Eg har alltid vært glad i å pynte og bake til jula, og denne jula mer enn før! Det er også en av grunnen for at eg har gått ALL IN ute, om ikkje annet så får det jo garantert de som går forbi til å reagere på en måte. Mest sannsynlig blir de i godt humør – Håper eg da! DA har eg oppnådd noe av det eg ønsket. Masse kaker skal eg bake og planen er å dele ut noe så et lite lass med cellofanposer er kjøpt inn. Kanskje eg går rundt til alle naboene sammen med en liten hilsen? Vel, uansett hva eg bestemmer meg for så kommer det ikkje til å koste meg en eneste kcal bortsett fra pur glede ♥
Har du muligheten til det samme; Gjør det!

Så ja, da spør eg igjen:
Hva har du tenkt å gjør for å glede noen som har det tøft?
Eller, har du forslag til hva andre kan gjøre?

 

Eg trekker 2 som får hver sin gave FREDAG 4.desember

 

Da gleder eg meg til å lese mange koselige og flotte kommentarer 🙂
LYKKE TIL!

 

 

KOS DEG OG HA EN
KOSELIG SØNDAGS KWELL

 

 

 

Go`klem fra ei forventningsfull Vibbedille 🙂

287 kommentarer
  1. så nydelige pakker klart det hadde vært hyggelig å vinne :=) ukjent garn for min del i begge pakkene ,men jeg liker å prøve nye garnsorter :=)
   Nå har jeg en svigermor som ødela kneet sitt så jeg hjelper henne med alt hun spør om ,handle ,jeg gledet henne med en pose twist hun kunne kose seg med til kaffen og nå styrer mannen min med å ha julelys på slik hun liker det :=) og jeg er flink til å ta med et strikketøy og besøke henne ,det setter hun veldig stor pris på :=)

   1. Heihei😃 Det hadde vært utrolig kjekt å vunnet en slik spennende pakke. Da hadde jeg brukt garnet til superselebukse til barnebarn. Ha en fin adventstid. Strikkeklem fra Siv

   2. Fantastisk flotte pakker. Du er fantastisk snild. Elsker å sttikke

  2. Hei. Jeg har tenkt å ta med meg en gammel tante jeg har og feire jul med henne. Hun har ingen barn og er ganske ensom. Og enda værre er det jo i denne tiden her.
   Hun føler seg ganske ensom med lite besøk.
   Så da skal vi kose oss og spise mye god mat.:)

   1. Hadde vert gøy å vinne. Nesten alt jeg strikker gir jeg bort til familie og venner. Sitter mye inne å strikket, mye syk å da litte ute 🥰Karin

    1. Pakke nr 1 har noen herlige farger ❤️🧡💛💚💙💜🤎🖤🤍

  3. Jeg kjøper nok ei lita julestjerne til hver av de naboene mine som er alene. Gir også bort litt hjemmelaga julebrød til han som mista kona si i kreft. Vil prøve å ta noen ekstra telefoner til de jeg ikke får besøkt – blir nok mindre fysiske besøk i år.

  4. Kjempefine garn pakker. De ønsker jeg meg. Vinner jeg skal jeg kose meg i romjulen med strikking. Jeg skal bruke julen sammen med min familie . Gå fine turer i skogen og hjem til god mat og strikking .

  5. Æ kommer til å fortsette å spre godt humør. Samt at æ kommer til å gi bort litt julekaker når æ baker de. Små ting i hverdagen som kan glede🥰 vi blir å “bare” 3 i jula. Men vi har hverandre. Det er det viktigste.

  6. min farmor sa “at den største gleden du kan ha er og gjøre andre glad”
   Derfor har eg sendt avgårde et par gleder i posten,så nå venter eg bare på at posten skal få farten opp og glede noen fra meg.

  7. Hei.
   I år har jeg ikke fått besøke min mor på sykehjemmet, men hun sier at det gjør ikke noe pga vi snakkes på telefon.
   Jeg har mitt å tenke på pga jeg skal på sykehuset i morgen og opereres. I år blir det ikke så pynt som jeg bruker, men jeg har et lite juletre med lys på ute på trappa like så et på altanen og pynta et rododendron tre ute med lys. Baking får jeg ta enten uken før jul eller mellom jul og nyttår. Strikking blir det verre med får ikke strikke på ca 2 uker.
   Så jeg vil si at jeg gjerne tar i mot en gavepakke fra deg. Du er så snill og god. Å så fint du har pyntet ute hos deg.
   Ha en fin 1 advent søndag.
   Klem fra meg

  8. Jeg har egentlig ikke tenkt så mye på jul men tekte jeg skulle lage en liten oppmuntringspakke som jeg kunne glemme igjen på bussen så blir den som finner den glad uten at jeg vet hvem det er.

  9. Flotte pakker:)
   Det trenger ikke være så avansert for å glede noen. Kanskje en kakeboks med noe hjemmelaget eller en eske konfekt? Det viktigste er kanskje at folk føler og kjenner at de ikke er helt alene i denne merkelige tiden.

  10. Heia …

   Jeg kjøper en gave ekstra gave eller to som jeg pakker inn og leverer på Amanda hotellet her i Haugesund. Skriver da lapp på gutt/ jente og alder. Ellers skal jeg få prøvd å sende litt flere julekort i år. Må være ekstra kjekt å få noe annet enn regninger og reklame i posten i år. Har allerede fått lagd noen kort.
   Ha en fin uke … x- strikkepinner og venter i spenning. Her var det mange garngoddiser 😂

   1. For noen nydelige pakker med garn 👏👏
    Eg tenker det er viktig å ta seg tid til en telefonsamtaler med venner, slekt og familien i løpet av hele desember måneden. Det er mange eg ikke har delt noe særlig tid med i løpet av året som har gått på grunn av restriksjoner og det koster så lite å ta seg tid til å glede noen med en prat eller flere. Ekstra viktig når det gjelder alle de som bor aleine og nok kjenner ekstra på at dette har vært et litt tungt år.
    Ønsker deg og dine en fin adventstid.

  11. Jeg må prøve å ta en dag av gangen eller jeg og min mann.Vi mistet vår sønn i sommer og denne jula her altså.Blir knalltøft .Skulle ønske vi kunne hoppe til 1jan.Men det må gå.Koser meg med strikking og akkurat nå er det Nasjonal julestemning.Kos deg du også vibbedille.Fin blogg du har foresten

  12. Nydelege fargar 🙂 her i huset skal vi ta oss litt ekstra av besteforeldre i år – hjelpa svigermor med å baka og pynta litt til jul.

  13. Førjulsgleder er viktigare enn nokon gong. Eg for min del skal ordne jul hos både foreldre og ein bror. Det viktigaste av alt er å sjå til at ingen som ikkje vil er åleine i jula. Derfor har vi, slik som i fjor, invitert inn ein gjest som elles ville blitt åleine. Det gledar med at han vil vere saman med oss❤️ Advent og jul er viktig for mange av oss. Då er det fint å kunne vise omtsnke og dele gleda av det å berre vere saman❤️❤️❤️

  14. Jeg har enn oppfordring til alle som har foreldre om å gjøre stas på dem gjennom hele året, men spesielt i jula. Det kan være en kaffekopp sammen, handle, invitasjon til middag eller strikkekos sammen. Mine foreldre er begge døde, men skulle gitt mye for å ha dem her hos meg enda ei stund. Strikking er min masketerapi, så jeg håper jeg kan være så heldig å få en fin strikkepakke. Ha ei fin Advent 🙂

  15. Hei… Jeg lager brente mandler som eg gir til både familien og til naboene her 🎅 og lage såklart ekstra julekaker til verdens beste foreldre 💖

  16. Det er med spenning eg kver dag lese din blogg. Liker det du skriv. Eg vil gjerne vinne garn. Då skal eg strikke til mitt barnebarn. Akkurat nå strikke eg ferdig ei jakke som dattera mi måtte ha litt hjelp til. Strikking og sport på TV går bra sammen. Treng jo ikkje se alt!

  17. Hei, og god adventstid! Eg har kjøpt julekalendrar til mine vaksne døtre i år, og fått veldig glade takk tilbake! Sjølvsagt også til barnebarna. Så får vi sjå kva meir eg kan overraske nokon med utover adventstida…..Denne merkelege tida gjev nokre tankar om å ta vare på kvarandre. Sjølv om smitten er liten her i dalstroka innafor, så kjenner eg på angsten for å få viruset. Mannen og eg skal feire aleine i år, for fyrste gang, og vi har vore i lag i 44 år. Jentene bur i og rundt Oslo, og er ikkje komfortable med å koma heim. Så, ei ovverrasking med garn seier eg ikkje nei til! Ønsker dykk ei fin førjolstid alle fire.
   ps……det lyser litt meir enn vanleg rundt huset vårt også!

  18. Jeg sender ekte julekort med gode hilsener til flere. Baker ekstra så jeg kan dele med flere. Jeg pynter og handler for moren min og vi gleder oss til jul.❤️🦄🤶🏻🎅🏻⛄️

  19. Æ har pakka inn div strikkerier (gensere, ullsokker,grytekluter osv.) og skal gi det til en lokal organisasjon som gir ut julegaver til noen som trenger 🥰

  20. Til mor, på 92. En oppmuntring i vårfarger 🤩 det hadde lyst opp i hennes isolerte hverdag, i disse tider. Og hun blir så glad når jeg har brukt tid på å lage noe for henne ❤️

  21. Hvis jeg vinner pakke 2 vil jeg glede min søster som bor utenbys men nå er kommet for å hjelpe med med å passe på vår gamle, søte mor som trenger litt ekstra tilsyn disse dagene. Jeg vil strikke en poncho hun ønsker seg 💐

  22. Kommer til å legge noen poser med hjemmelaga karameller i noen postkasser, hilsen fra en hemmelig venn 🤶

  23. Fine garnpakker:)
   Jeg prøver å gjøre tiden med korona bra for min søster som ikke er mye ute .
   Ringer henne hver dag ,og besøker henne når jeg kan 🙂
   Vinner jeg pk ,tar jeg den med til henne,og vi får en koselig strikkestund begge to,da vi strikker mye 🙂

  24. så flott garn,,,jeg strikker en del luer til kreftsaken,,hadde vært gøy og vunnet

  25. Jeg strikker mye som blir delt ut fra Hjelp oss og hjelpe her i Østfold. Det gir mye å kunne gi til noen som trenger varme klær.

  26. Jeg skal glede noen kollegaer med hjemmestrikkede flettesokker 😀 vi jobber i helsesektoren så jula går med til noe jobbing også for oss, men det er kjekt å tilbringe tid sammen der 👍😊

  27. Herlighet for ett nydelig syn med de flotte farger på garn.I år har jeg satt meg ned og skrevet en julehilsen til de jeg ser altfor sjelden,håper det blir litt juleglede av det<3

  28. Jeg og datteren sitter akkurat nå og lager en adventskalender til ei fantastisk dame som lever av å hjelpe andre som har det vanskelig av ulike årsaker. Ikke store greiene, men gode ord på veien, koselige fortellinger, litt lys og egenpleie.
   Utover det har vi invitert en vi vet sitter alene til å feire jul sammen med oss.

   Ellers er det mange hjelpeorganisasjoner rundt om som gjerne tar imot en hjelpende hånd.

  29. Jeg skal glede min samboer – skal lage Delfiakake til ham. Han er nesten like glad i Delfiakake sommer meg 🙂

  30. Jeg bor langt fra familie og venner, men julekort kan jeg glede dem med. Et godt gammeldags julekort med et hekla hjerte eller et hekla snøfnugg. Gir masse glede for oss alle.
   Kos dere videre. Nå må jeg sy en strikkepose eller to.. Merkelig nok så får man ikke nok av dem

  31. Eg har tenkt å strikke ei julekule til å legge i tilfeldige postkasser rundt om, for å gi juleglede 🥰❤️🥰

  32. Som du sier blir jula anderledes, vi har bedt hjem en venninne som ellers hadde blitt alene. Håper på å få en koselig kveld med ho og familien. Ellers pleier eg å gi penger til de søm gruer seg til jul og må og få tømt glasset i julegryta ( om den finnes iår). Ha en fin førjulstid og kos deg masse

  33. Siden alt av julemarkeder er avlyst i år, tror jeg at jeg skal finne frem noen (mange) varme sokker og votter, og gi til dem som fryser. Kunne jo spart det til neste år, men da hadde jeg ikke hatt noen grunn til å strikke nytt. Da er det bedre å gi til dem som trenger og jeg kan heller lage nytt til neste jul. Og er situasjonen den samme da (håper jo ikke det), så kan jeg gjøre det samme om igjen. 😊

  34. Så snill du e ❤
   Så flott et garn og hadde vært koslig og bi en av de heldige som bi trekt ut 🥰

  35. Jeg har laget 2 gaver til noen som sliter. Laget en kurv med 2 små nisser,julestjerne, gløgg m/nøttemix, pepperkaker, twist, marsipan, 1 pose mandariner, kakemenn og krumkaker. Håper at det hjelper litt på humøret❤️

  36. Jeg har kjøpt/ordnet ekstra julekalendere til gubben og voksne barn! Og så skal jeg skrive julekort for første gang på maaaange år! Noen ekstra telefoner de siste dagene før jul blir det også😍

  37. Jeg gledet jobben min med å jobbe overtid på formiddagen og gledet familien med en god julemiddag i dag. Oppfordrer alle til å lage en god julemiddag før jul bare for hyggens skyld. God førjulstid.

  38. Jeg strikker varme luer til brukerne av Varmestua i Stavanger.Det syns jeg er så koselig.Som strikker ender man jo opp med en god del restegarn,så det bruker jeg til luer.For noen år siden fikk de en liten haug av luer fra meg å de ble så glade å takknemlige for det. Jeg vil oppfordre andre strikkere til å gjøre det samme.Om det er til Kirkens bymisjon eller andre aktører som samler inn til vanskeligstilte så kan jeg love at det blir satt pris på.
   Ja,det er sant det som en lenger opp i kommentarfeltet her sier; den største gleden du kan ha ,det er å gjøre andre glad.

  39. Det å glede og hjelpe tar jeg etterhvert. Har allerede gitt bort et nytt, elektrisk teppe forleden dag. Det kom en bønn på facebook fra hun som eier lokalbutikken her. Det sto at hun frøys på den nyopererte ankelen som var brukket, og lurte på hvor man kunne få kjøpt et slikt teppe. Jeg svarte at hun kunne få et av meg bare hun sendte noen for å hente det.Det tok ikke lang tid før mannen hennes sto på trappa. Jeg har til hensikt å gripe mulighetene etterhvert. Det er alltid noen i vår nærhet som trenger hjelp bare en har ører og øyne åpne.

  40. Jeg handler på en kjempe fin brukt butikk i larvik der hvor de bruker inntekten til andre familier som ikke har noen ting. Billig og hygglige folk som driver dette på heltid og frivillig! De tar i mot klær og ting, folk donerer masse fint og det som å gå rundt i garnbutikk der du kan kjøpe det du vil ha <3 De heter hjelperingen 🙂

  41. Så koselig at du har pyntet for mammaen din. Håper at hun satte pris på det.

   Jeg har sendt inn siste overskudd av votter, luer og pannebånd til en organisasjon som deler ut til de som trenger det i Oslo. I tillegg har jeg tenkt å sende julekort til flere som jeg stadig tenker på, men som jeg så sjelden tar meg tid til å sende noen ord til. Håper at det faller i smak.

   God adventstid!

  42. Jeg og mine nærmeste er heldige og har ikke blitt særlig berørt av Corona, heldigvis! Vi er også heldige i utgangspunktet, foreldre med lav lønn/pensjonist, men barna med god utdannelse og jobber. Men, vi har alltid følgt med på tilbud og vært økonomiske, slik at vi har brukt penger på “de riktige tingene”. Aldri har vi manglet noe.

   At mange har hatt et tøft år og går en tøft tid i møte er jeg ikke i tvil om! Såpass langt må en kunne se, krisen har i hovedsak rammet veldig skjevt. De med lite har mistet store deler av livsgrunnlaget sitt. I år har vi kjøpt inn to gaver gjennom juletreet til en veldedig organisasjon (husker ikke hvilken, men står på Oasen storsenter på Fastlands-Karmøy). En jente på 4 år får varme støvler, og en gutt på 10 år vintersko, slik ønskene var. Handlet på Black Fridag tilbud, men dette er skikkelige sko som også kostet en del med 50% avslag. Har også vippset Kirkens Bymisjon og skal som alltid gi til Frelsesarmeens julegryte, det har vi gjort hver jul. Hvis alle deler litt, og tenker seg om en dag eller to for om de virkelig trenger akkurat den tingen på salg kan vi gjøre mye. Så kan vi heller dele med de som har mindre med pengene vi har spart på unødvendige ting. Alle kan gjøre litt, men en alene kan ikke gjøre alt.

  43. Jeg er nå eldste generasjon i vår familie nå. Har ingen mamma og pappa som jeg kan gjøre noe hyggelig for. Eneste jeg har igjen er en tante som bor litt for langt unna til at jeg kan besøke henne. Men blomster og en telefon blir det før jul. Og så sender vi blomster til svoger som mistet sin kone i februar.
   Ellers pleier jeg hvert år og gi julegaver til en innsamling som er på senteret her i samarbeid med Petter uteligger. Håper det blir en mulighet i år også.

  44. Jeg har samlet sammen mange gaver som skal gis til veledighet, så de som har lite kan få til jul. Masse fint særlig til barna.

  45. Så flott ett initiativ av deg 😊 Jeg må være på sykehus mesteparten av jula, pga strålebehandling. Jeg ønsker å få til fine stunder sammen med mine medpasienter, både med felles trimturer og i strikkekroken. Deler gjerne en pose garn med dem 🥰 Må bare prøve å lyse opp hverdagen for de man til enhver tid har rundt seg 💙 Jula hjemme løser vi med at vi har pynta til jul allerede i dag, og så feirer vi jul alle de dagene mamma er hjemme 🤩 Vi kommer til å skape fine juleminneri år også, selv om ikke alt skjer på de samme datoene som andre år ☺

  46. Strikker votter som skal varme mannen min sin mormor i Finland er det jeg har gjort foreløpig 😊

  47. Her deler me på julebaksten eg baker, og så deler eg ut nokre adventskalendere som eg har kjøpt. God adventstid/ førjulstid 😊

  48. I år har jeg overrasket flere i familien med granbarnisser til å lyse opp ute, og selvlagede adventskalendere til å lyse opp hverdagen inne 🥰

   Som alltid like raus du – riktig god advent til deg og dine ✨

  49. Dette er garn eg ikkje har strikka med, så håpe håpe🌹🥰
   Flott tiltak du gjør 🤗👏

  50. For noen flotte gaver 😊. Eg har tenkt at i år skal eg pakke inn sokker, som eg har strikket, og luer å gi til Frelsesarmeen, så de kan gi det til noen som trenger det. Ingen messe i år, og da skal andre få bruke det 💜.

  51. så sant korona ikke setter en stopper for det så skal jeg glede begge mine unger med besøk av meg denne jula..
   og jeg har planer om et førjulsbesøk hos min snart 91 år gamle mormor som jeg ikke har sett siden i fjor.
   om tiden strekker til ønsker jeg å treffe mine to tantunger også å ta dem med ut å spise.
   yngstemann ble konfirmert i høst og jeg fikk ikke vært med pga dårlig økonomi og korona.
   pga lang reisevei ser jeg sjelden min unger, barnebarn, onklel,tante og søskenbarn så denne jula håper jeg at jeg ser de fleste av dem.

  52. Kjempegaver❤️
   Vi må glede så mange vi kan nå i denne tiden🙌🏼 Jeg har tenkt å lage risboller å ta med til de jeg er sammen med nå på dagtid, ellers blir vi bare tre i julen og vi har bestemt oss for å kose oss max. Vi skal gå masse på tur, spille, spise, ringe mennesker som sitter alene…rett og slett kose oss🥰 Ha en fin adventstid

  53. Jeg skal bake ekstra med julekaker og dele med min svigermor som sitter mye alene. I tillegg så deler jeg med noen enslige i blokka der vi bor.

  54. 🥰Denne førjulstiden vil jeg være tilstede for de rundt meg og bare nyte de små hverdagsøyeblikkene sammen❤️Det å glede de nærmeste med et lite strikkeplagg,gå en tur sammen, sende en oppmuntring, senke skuldrene og bare nyte denne strålende førjulstiden til tross for restriksjoner😊Det er lett å sende en sms til de du har rundt deg. – Hvorfor ikke “slå på tråden” for å høre hvordan det står til, det er utrolig hva en vennlig stemme kan bety❣️

  55. Hei!
   Hvem jeg skal glede i tiden mot jul? Jeg vet ikke egentlig. Ting er litt tøffe i år, og d er bare delvis corona’n sin feil. Vil bare si #fuckcancer.
   Sitter mye hjemme og strikker, det er min form for terapi. Men som de fleste vet så er garn dyrt…
   Men vil bare ønske deg en flott førjulstid, ta vare på alle dine fine

  56. Hei.
   Ja hva finner vi på som gleder andre?
   Min far på 74 er enkemann og julen er en tøff tid uten sin kjære Inger som han har vert sammen siden de var 16. di siste årene har han hoppet over juletreet i pyntingen. Det tenkte jeg vi skulle få en ornings på. Var avgårde på plantasjen og kjøpte juletre og nye utelys. Min kjøre mann har i dag satt opp juletre til min far utenfor hans vindu med lys og stjerne. Jeg har og kjøpt julekuler som kommer opp de nærmeste dagene. Glad i deg pappa❤️

   1. Jeg skal bake en stor porsjon av mamma sine kjempegode koriandernøtter og gi bort til
    familie, noen venner og naboer. Skal være veldig nøye med hygienen, bruke rene hansker når jeg baker og håndterer kakene etter steking.
    Skal vaske utenpå boksene med sprit. Og så skal jeg ringe venner og familie og venner ofte og holde kontakten med dem.
    Viktig også å stoppe og snakke med naboer og kjente, selvfølgelig på god avstand, vise litt ekstra omtanke. 😊💖

  57. Hei. Jeg skal tilbringe julen slik jeg har i over 20 år. Flyttet fra Bærum til en halvøy på Helgelandskysten for 24 år siden. Savner kulebesøk til familie og venner sørpå. Vi driver sauegård, så jeg har ikke mulighet å dra sørover. Har fått en liten familie og nå er vi fem. Svigermor ble enke for noen få år siden, og det blir koselig å få henne på besøk julaften. Pga helseproblemer har jeg ikke så mye overskudd til å hjelpe andre i julen. Men skal tenne en del lys ute slik at det blir litt lysere for alle i mørketiden. Ønsker alle en fin adventstid.

   1. Takk for at jeg for gleden av å lese bloggen din . Du gjør en forskjell. Du tørr å stå i stormene. Fantastisk!!

    Jeg vil i år glede noen av mine venner med en liten uventet gave .
    En gave som er laget av meg .
    En gave jeg har lagt mye kjærlighet i.
    Å glede andre er noe av det fineste jeg vet om.

    Ønsker deg og dine en fin fin førjulstid

    Mvh Anita

  58. Gjør i år som tidligere år. Kjøper pakkelapper fra Kirkens Bymisjon. Ellers så føler jeg for å droppe julepyntingen her hjemme og late som om det er en langhelg. Mange måneder uten sosial omgang begynner å slite på energien.
   Utrolige deg som klarer å holde humøret opp, glede oss hver deg med fine blogginnlegg og stadig flotte gaver.

  59. Hei 🤗
   Ja, du gleder i sannhet de rundt deg 😍
   Selv skal jeg jobbe litt i jula og hjelpe til med å pynte til jul der. 🎄🤶🎅
   Er så heldig å få hjem barn og barnebarn i jula. I år blir det ikke besøk av mine foreldre, men har vært hos dem og hjulpet til med litt julevask og handling 🤗 Blir en tur til senere ei helg før jul også 🥰
   Ha en fin kveld og ei fin uke 🤗

  60. Jeg tenker at det er viktig å holde kontakten med dem som ikke våger seg så mye ut nå. Skal ikke så mye til alltid, en telefonsamtale eller en melding som viser at en bryr seg. Kanskje en blomsterkvast eller litt julepynt en har laget selv. Flotte garngaver du har, så fantastisk at du deler 🤶🏻🎄

  61. Så mye vakkert garn!

   Jeg er mye aleine hjemme pga sykdom/skade men prøver å være flink til å invitere min mor som bor aleine på middag når helsen tillater. Har også strikket en del og gitt bort til mine venninner og deres barn.

  62. Hei, du er ett fantastisk menneske🙂 jeg har sendt en oppmerksomhet til noen jeg vet blir alene på julaften samt skal jeg hjelpe noen med juleforberedelsene som ikke klarer det selv/orker det selv da det blir litt annerledes jul. Kommer nok til å ta med litt julebakst også 🙂😉

  63. Tenkte å glede en ung kollega av meg, som alltid er så omsorgsfull og snill❤️Vi ermye ute på jobb så tenkte strikke henne noe varmt til hender hals og hode☺️Ellers gleder jeg meg til jul jeg, tross restriksjoner . Julefri, julegod, kos med de nærmeste og masse strikketid .

  64. God advent😊 Vi skal ha julaftensgjester på middag og gaveopp-pakking. Dette siden di to største barna med familie ikke skal feire med oss. Så da inviterer vi en venn som feirer alene med sin datter på julaften. Det har vi gjort to ganger før og vi koser oss alle med vår lille tradisjon.
   Noe alle kan være med på som vi også gjør er å sponse noen middager gjennom frelsesarmeen eller gi en stjerne til et sykehus gjennom kreftforeningen💖 husker alle stjernene da jeg selv var på sykehus i juletid. Stemning med mange stjerner🌟
   Fint å tenke på hva man kan og vil gjøre for andre, mye fint som gleder💕

  65. Jeg skal glede mine foreldre med en kinotur. De har ikke vært på kino på over 20 år. Min mor i rullestol og min far er dårlig til beins, men til jul kommer en film fra Bergen med gamle opptak fra før og etter krigen. Med ny kino i nærheten som er tilrettelagt for de, så tror jeg de kommer til å bli kjempeglade for det 🥰

  66. Eg har strikka skjerf og lue til søstra mi i julegave, dette garnet er etter mamma som døde brått i august. Søstra mi va yngst av oss søsken og mamma va gravid med ho da far vår druknet for 52 år sia. Søstra mi hadde bare mamma som forelder og ho har tatt dødsfallet hennes tungt. Eg håpe at skjerfet og lua får ho til å føle at ho har fått en julegave hos mamma også…og at ho blir glad for dette. Har også heklet en engel til noen andre som va glad i mamma og eg veit de kommer til å sette pris på den siden den e hekla av garn etter mamma.
   Ellers prøve eg å hjelpe så godt eg kan når noen treng hjelp av meg til noe, sjelden nei i min munn. Eg bake å gir bort til noen som treng det. Ha ei fin adventstid

  67. Hei og god førjulstid. Vi er heldige i år og kan feire selve julaften som planlagt da vi ikke er så mangen. Mitt forslag er å ringe og slå av en prat enten før eller i romjula. Om en ikke kan gå på besøk så ta en telefon. Kanskje de tilbod med kan Skype? Uansett så blir det nok en veldig spesiell jul for alle.

   Og om jeg er så heldig at jeg vinner en garnpakke så blir jeg super glad! Digger å strikke og hekle.

  68. Hei. Ein garnpakke hadde vore kjekt. Denne førjulstida er ganske roleg.Når familien bur eit stykke unna vert det ikkje så mykje familiekos. Det vert å ta med litt heimebakst til nokre naboar som er åleine og å kosa oss etter beste evne.Ser fram til vi kan få reise og då vert fyrste turen til Wales til barnebarna.No får vi nøya oss med facetime.

  69. I år rydder vi i skuffer og skap. Er klær i overflod som nesten ikkje er brukt eller med merkelappen på 🙈 Klærne skal leveres på frivillighetssentralen, så kan dei dele ut der behovet er størst. Håper det kan komme til nytte hos noen som trenger dei 🥰

  70. Nå har jeg strikker julegaver til både familie, kjente og en haug med ukjente.
   Hadde jeg vunnet skulle det blitt egostrikk, kun til meg selv i romjulen 🙂
   Flott garn begge deler, og kan bli til så myyye fint 😍

  71. Så flotte gåver! Tenker som so at litt ekstra pynt rundt hus og i tun gjer at naboar og andre får ei fin oppleving når dei passerar. Lys i adventstida er fint på mange vis.

  72. Hei kjære dæ🎄 æ har prøvd å vært litt snill no. Min kjære venninne måtte gi tapt i kampen mot kreften. Ho døde 24 oktober igjen satt far , sønn på 15 å ei datter på 13. i tillegg til to voksne døtre ❤️ De hadde så dårlig råd fortalte far meg mens han kjempet mot tårene. Så da laga æ spleis for å hjelpe dem😄 vi har no fått inn 7000,- fra mange flotte mennesker❤️ I tillegg skal vi tre damer å handle julemat til dem🎄 å så gla som de er❤️ Gjør godt å hjelpe andre😍 har ofte hatt dårlig råd mens barna var små, så veit akkurat koss de har det.

   Om jeg hadde vunnet så ville jeg laga noe fint å gitt til andre som heller ikke har så mye å rutte med❤️ God første søndag i advent og klem fra lille meg🌺

  73. Nydelige pakka du har laga😊
   Eg skal putte go’ord i postkassa til noen av naboan mine i år

  74. Som ting er nå, tror jeg at tiden min er det jeg kommer til å gi mest av. Handle, pynte, bake, slike ting er lett å dele med flere. Det må jo gjøres uansett, og da er det fort gjort å lage litt ekstra eller henge opp noen ekstra lyslenker hos naboer og enslige kjente.

  75. På sykehjemmet der min svigermor bor har de hver jul loddsalg som starter 1. desember og blir trukket rett før jul. Det er vi pårørende som bidrar med gevinster, og jeg har hvert år bidratt med en kransekake og strikka sokker, votter eller en løper eller grytekluter jeg har sydd. Min herlige svigermor kommer nok ikke til å oppleve denne adventstida, men kransekake og andre gevinster skal det bli, uansett <3 Både beboere og personale gjør en formidabel innsats , så det blir nok en kransekake bare til dem også <3 ….og så ble jeg så glad for at du ville at vi skulle skrive hva vi kunne gjøre for å glede andre … jeg fikk noen nye ideer når jeg leste de andre innleggene her <3 Klem til både deg og alle de som følger med på bloggen din!

   1. Sånne flotte pakka du har laga til🤩
    Eg har laga julemat og bakst til både foreldre og slektninger som ikkje er så spreke lenger. Har ellers som mål å sende julekort i år🌟
    Ønsker alle ei fin adventstid✨🎄

  76. Hvem ønsker seg ikke en garnpakke i desember🎁😍. Jeg skal lage deilige fruktkaker fulle av godsaker og cognac som blir fast julegave til mamma og søstern🎄 Og så skal en pakke med strikk, votter, luer og sokker leveres til Frelsesarmeen, blir ikke jul ellers❤️

  77. Nydelig garn 🙂 Rar tid vi lever i nu. Tenker å ta godt vare på alle rundt meg og spesielt min mamma som ble enke. Her skal det hjelpes med både mat og bakst.

  78. Denne jula blir det oss to her hjemme, det er 1. gang. Men det kommer flere juler, og barnebarn har vi.vært så heldige å feire med hvert år. Det er jammen ingen selvfølge!
   Jeg har pynta med de tingene jeg er glad i, og det hjalp på hele stemningen å få store stjerner i vinduene.
   Siden mye blir så annerledes i år,vil vi bryte ribbe og alt det der,og gå for Juletorsk og en nydelig rødvin.
   Ellers er det et mikroprosjekt i Namibia som skal få noen ekstra kr som går særlig til skoleuniformer.

  79. Jeg er alene med dyrene for tredje år, og har det lite penger å bruke både på meg selv og andre! Så jeg pleier å lage noe hjemmelaget snadder, som jeg gir til noen få!
   Og så inviterer jeg min enslige nabo på julemat i romjula!
   Da blir han så glad! 😊

   God 1. Søndag i advent ♥

  80. Siden mannen i huset er blitt alvorlig syk så gjør jeg det jeg kan for å holde hans humør oppe ved små gleder i hverdagen, og også gi oppmuntringer til resten av familien som er fortvilet over både hans helse og at de har liten mulighet for besøk.
   Og jeg gleder meg med strikking, hekling og nyoppdaget perlehekling 🙂

  81. Vi baker visst «verdens beste tårnkake», så vi bruker å gi bort det til mange rundt oss. Vi har bakt 10 porsjoner, og så langt har vi gitt bort/ lovet bort 8. litt hjemmelaget tomatsild blir det nok også gitt bort senere
   Ønsker deg en fin adventstid💜

  82. Heisann🙂 nok en gang et flott blogg innlegg fra deg💖 Jeg har pynta på trappa, og litt ute i hagen. Det ute i hagen er nok mest for naboene sin skyld, men også for vår skyld. Elsker de lysene ute, første som møter en når man kommer hjem, og noe folk ser når de kommer eller passerer, og kanskje det gleder noen. Jeg har vært hos pappan min og pynta til advent, for det klarer han ikke selv. Han kommer til oss på julaften, det gjør min mor også. Har tenkt å bake noe godt og gå over til naboen med, da han er alene alltid. En hyggelig og snill eldre mann. Så skal jeg ta med noe godt og quiz bøker på sykehjemmet, til hele avdelingen hvor min farmor er. Hun kan ikke forlate sykehjemmet pga situasjonen i Norge, og hennes helse generelt💖 så jeg ønsker å gjøre noe hyggelig for dem der oppe, de er ikke så mange på avdelinga, og jeg kan ikke bake så mye pga diverse dietter hos beboerne. Men noe godt må jeg prøve å finne på💖

  83. For en fantastisk giveaway🥰
   Hjelp iss og hjelpe har juletre med gaveønsker fra barn stående på senteret.Jeg pleier hvert år å hente hjerte med gaveønsker fra noen som har lite. Også setter jeg sammen en gave som jeg tror de vil like. Gaven blir levert uten lapp også kan foreldrene skrive på at det er fra de☺️
   Prøver også i hverdagen ellers å strekke ut en hånd, så jeg meldte meg som frivillig hos røde kors og hjelper til med nettverk etter soning.

  84. Så koselig att du vil dele ut adventsgaver i år, det hadde vært veldig trivelig å vinne. Om jeg er så heldig å vinne tror jeg faktisk jeg gir den videre til en venninne som har det litt ekstra tøft nå før denne julen. En stor kurv med litt ekstra kos til jul for både store og små, sammen med en fin pose garn på toppen hadde nok gitt litt julestemning. Veldig koselig å lese alle ande kommentarene her, trivelige ting man gjør for de rundt seg før jul. God Advent ⭐

  85. I helgen har vi hatt Svoger på besøk.
   Han er ensom, og livredd korona, så det var tøft bare å få han hit. Men vi har hatt bakehelg, og det går liksom ikke å si nei til meg når jeg har bestemt meg. Så nå har vi bakt 6 slag med kaker. (Teller pepperkakehus som ett slag, når vi også har bakt pepperkaker? Si JA) Svoger har nå, i følge Svigermor pyntet sitt første pepperkakehus. han er 54, og det tror jeg han synes var gøy. Med seg hjem fikk han en julepose med 6 slag kaker, stearinlys, nisse, juleservietter, marsipangris og en sjokoladeadventskalender. Man blir aldri for gammel for sjokoladekalender.
   Hvis jeg skulle vinne sånn flott garn ville jeg hatt deg til å sende det direkte til ei venninne av meg. Hun strikker nemlig mye mye mer enn meg, (Jeg ville bare fått dårlig samvittighet)

  86. Så snilt av deg😊 du bidrar med en oppmuntring i hverdagen 🥰
   Jeg digger maya alpakka, er så godt å strikke med, og det er sant at det ikke loer.

  87. Jeg baker til familiemedlemmer som er alene, gjærbakst og småkaker deles ut gjennom hele førjulstiden 🙂 I tillegg «faller» det litt godsaker på kollegene på jobb, fineste gjengen.

  88. Flotte deg🤶 du sprer masse glede med bloggen din🌹jeg vil ta endel tlf samtaler til de jeg vet sliter samt gi de hjemmelagde kaker som en oppmuntring🤶

  89. Så flotte garnpakker du frister med nok en gang. 🙂
   Jeg prøver å holde ekstra god kontakt med familien på telefon. Og prøver å glede de rundt meg så godt jeg kan. Har begynt å planlegge litt julebakst. Og jeg tror jeg vil bake ekstra for å glede de rundt meg i år. Ønsker deg og dine en god førjulstid.

  90. Du er utrolig flink til å glede andre❤️ Herlige garnpakker du har laget.
   I år har jeg bestemt meg for å sende håndskrevet julekort, det har dessverre glidd ut til bare å bli en SMS eller annet digitalt. Håper det vil bli satt pris på, jeg savner faktisk selv å få julekort i postkassa.
   Og så blir det å bake noen julebrød som gis bort som en førjulshilsen.

  91. Her tar vi det stille og rolig til jul i år, minsten er bare 4 uker så vi ser ikke så mange. Her skal vi dele ut både takkekort og julekort med babybilder og bilder av ungene sammen. Enkel glede ❤

  92. Har adventspynta huset til min mor idag, ho har skiftet skulderledd etter å ha gått ett helt år med knekt skulder. Viktig å opprettholde tradisjonene spesielt i disse coronatider. Ha en flott adventstid ✨✨

  93. Min bestefar mistet bestemor like før jul i fjor. Nå er han flyttet fra huset de bygget sammen til noe mindre og jeg kommer til å bruke tiden før jul sammen med han. Pynte fint til jul og gjøre noe koselig sammen med han for å gjøre førjulstida fin siden jeg vet han gruer seg ❤️

   1. Jeg tenker og samle 4 venninner til utelunsj før jul 🥰Det er så lenge siden vi møttes sist.Og så har jeg kjøpt middager fra Frelsesarmeen til de mindre heldigstilte🌻God adventstid 🤶🏻☺️

  94. Så herlige pakker med garn 🥰 her koser vi oss med litt pynting i adventstida og oppdragelse av en nydelig valp på 11 uker som har vært hos oss no i 4 dager ❤️

  95. Jeg tenkte å bestille deilig frokost fra Morgenlevering til en venninne ❤️ Viktig at vi tar vare på hverandre i disse tider.

   God førjulstid ❤️

  96. I dag har eg faktisk gjort det samme som deg. Vært å pynta hos mamma og pappa 😍 Ønske fra røde kors om å få klær til voksne, så da skal eg gi vekk noen klær + noen pakker til barn/ungdom 😊

  97. Jeg skal legge mat i handlevogna i butikken(maten gis bort til de som trenger det) hver gang jeg handler i desember.

  98. Æ liker å gi,å glede andre.Så æ skal legge litt perleting i postkasser.Er Grønlandsk perlebroderi æ lager.Når æ går tur,henger æ småting i trær,heklet ting.Så får de som vil ha ta. 🙂

  99. Har idag pyntet ferdig til jul inne og ute hos min kommende samboer, så hos meg finnes det ikke noe som tyder på at det er jul. Så trenger sårt noe å henge fingrene i, siden alt er pyntet ferdig. 🤶🎄❄️🎀☃️

  100. Vi bakar julekaker på harde livet, og håpar det kan glede mange i denne juletida.
   Å vinne ein av pakkane, hadde vore ei flott julegåve!

  101. Jeg har et familiemedlem som pga helse er ganske isolert, og frykter det kan skje på julaften også. Bå i desember skal det bakes då fryseren til dette fantastiske menneske kan fylles. Julekaker – 7 slag blir også levert. Og blir det sånn at det blir en ensom julaften der så har jeg og ungene tenkt å klistre oss på utdiden av vinduet på julaften og muntre litt opp ♥️

  102. Jeg gleder mine foreldre med litt julebakst og en middag i adventstiden og hjelper de med det de måtte trenge hjelpe til …….ja de elsker lys ute og masse nisse 🎅🏽🤶🏼🎄🎄

  103. Det hadde vært hyggelig å kunne få en slik pakke. Jeg har mange å strikke til og pengene mins strekker ikke til alt 🙂

  104. Åhh det hadde vært kjekt å vinne 😍 Jeg har strikket noen luer som jeg skal gi til en organisasjon her som pakker de inn å leverer de ut til byens trengende som julegave i år 🙂 Det har ejg gjort for å glede noen å jeg fikk brukt opp en del restegarn :=)

  105. Siden julen for min del er forbundet med smerte, mamma døde på julaften og barnebarn i fosterhjem som jeg ikke får treffe, så velger jeg å være frivillig et sted å være med å glede noen som ikke har det så greit i samfunnet.

  106. Hei! Mange har det tøft i disse tider. Jeg har ei tante som er gammel og ikke er aktiv på sosiale medier. Derfor er hun veldig ensom, og det er tungt for henne. Hun er kjempesnill, og veldig glad i å strikke. For å glede henne kunne jeg tenke meg å gi henne en av dine flotte garnpakker i gave sammen med en hjemmebakt sjokoladekake fra meg. Garn/strikking og sjokolade er de to tingene hun elsker mest, bortsett fra selskap og en god prat. Jeg er selv i høyrisikogruppen og kan derfor ikke besøke henne, savner det veldig. Derfor hadde det vært midt i blinken å kunne glede henne med en slik overraskelse. Gledelig jul til alle 🥰

  107. Hei! Jeg vil støtte frelsesarmeen med middager til 2 ukjente. Og så vil jeg ringe noen det er lenge siden jeg har snakket med. Hva andre kan gjøre? Gi et smil til en ukjent 😊
   God adventestid og takk for en flott blogg❤

  108. Nydelige pakker du har stelt i stand 😍 Jeg skal bl.a. glede noen jeg er glad i med å gi bort noe bakst i midten av desember ✨ Vi er 3, men svigermor, svigerfar, tante og pappa tilhører vår flokk. Gleder oss til jul 🎄

  109. Er så inn i hampen imponert over deg Gro Vibeke. Håper de som blir trukket ut vet å nyte din innsats for å glede andre. Bare å lese dette innlegget gjorde meg i bedre humør her jeg sitter for meg selv. Takk vibbedille. 💞

  110. Ja takk. Ønsker å vinne en oppmuntringspakke… tror jeg trenger det… Nydelige adventsoverraskelser💕😊

  111. Vår sønn, svigerdatter og barnebarn bor på Østlandet og vi på grensa mellom Nordland og Troms.
   Hvert år har de kommet hjem til jul og vårt lille barnebarn vil til besta og farfar å feire. Slik blir det ikke i år p.g.a. de utfordringene Covid19 fører med seg.
   Så vi har bestemt oss for å sende en stor førjulsgave til de med mat og drikke som vi bruker å ha her hjemme i jula. Og så får vi bruke facetime på julaften.
   Selv skal jeg på nattevakt og må dra hjemmefra kl.21.15 på julaften, men har fri hele romjula når jeg kommer hjem på morgenen 1. juledag.
   En rar og litt trist julefeiring i forhold til det vi er vant til, men alle må bidra med sitt og gjøre det beste ut av det. God jul til deg og dine følgere. 🎅

  112. For noen nydelige garnpakker! Utrolig flotte farger og kombinasjoner! Er jeg heldig å vinne, skal jeg nok klare å lage noe fint av dette! Strikking er min egentid! En herlig til å skape noe som kan glede andre!

  113. Så fint at du får oss alle å tenke på at det skal så lite til for å glede andre ✨🥰 Små ting kan utgjøre så mye for mange .
   Jeg pleier å bruke en ettermiddag til å stelle i stand juleverksted på jobben min , for alle ansatte med sine samboere, ektefeller og barn og barnebarn. Da spiser vi julegrøt , lager julepynt og får besøk av nissen. Stoor stas for alle sammen. I år lar jo ikke dette seg gjøre , dermed blir det juleverksted med barnebarna her hjemme i trygge omgivelser .
   Det blir også veldig stas ❤️ Men oppfordringa mi til alle er å lage noe fint som noen du er glad i kan pynte med og som er laget med kjærlighet og glede .
   Ha ei nydelig adventstid . Mvh Trude FF

  114. Mormor er veldig ensom om dagen. Men vi skal lage sylte en dag og det gleder hun seg til. Foruten det har jeg tenkt å gi julehjelpen her jeg bor noen kroner som de kan bruke på noen som trenger en hjelpende hånd før jul.

  115. Vil gjerne vinne pakke 😊 Bloggen er berre så inspirerande. Du finn så mange fine oppskrifter og lager så mykje fint 😊

  116. Baker litt ekstra med julekaker og deler med yngre generasjoner som ikke har den tradisjonen og som fortsatt er i jobb !
   Koser meg ellers med mye strikking for tiden 😍

  117. Eg dele ut hjemmelaga gavelapper til butikkansatte og seie eg sette pris på den goe jobben de gjør 🥰 får mange goe reaksjoner og noen får tårer i øyene. Tror ikke de er vandt med den oppmerksomheten.

  118. Jeg skal lage brente mandler og karameller og ha med til alle kollegaene mine i barnehagen som jeg jobber i.En liten oppmuntring i en krevende hverdag i disse dager 😊🧶😊

  119. Du har så mye gøy og koselig fore her inne, det er litt sånn at en ikke tørr gå innpå for det hagler med inspirasjon.
   Jeg klarer ikke gjøre det store utav noe pga av sykdom, men jeg sitter her og strikker.. Det deler jeg ut etterhvert gjennom hele året. Jeg har veldig tro på små overraskelser hele året 🥰🥰 Siden det blir mengder med sokker, votter mm så sender jeg det til Gateteam Oslo der er det andre som gjør den fysiske jobben med å glede andre før jul for meg 😊
   Ps, jeg er veldig glad i farger 😉

  120. Jeg blir så glad av å se alle fine hus som er pyntet med julelys💕Jeg vil også pynte hus og hage med lys for å glede meg selv og andre❤️

   1. Hvis jeg er den heldige som får lov til å glede noen. Ville jeg ha gitt en gave til Frivilligsentralen . Så de kan lage noe for å gi bort til noen som virkelig trenger det.

  121. Hei.
   Så kos med ny gaverunde.
   Jeg strikker votter og sokker som hele familien får forsyne seg av i jula.
   Gjorde det samme med luer i fjor – det ble en stor suksess.
   Ønsker deg ei fin førjulstid.

  122. Så koselig med garnpakker!

   Jeg lager alltid noe, og særlig på høsten mtp å ha noe ekstra å gi bort til jul. Da gleder jeg noen som kanskje ikke ellers ville fått så mye med noe hjemmelaget. Det ligger mye kjærlighet i godt håndarbeid.

  123. Eg har strikka huer, sokkar og skjerf som små overraskelsar til dei eg vil glede i mørketida. Lager òg diverse godis som ei helsing. Ikkje alltid så mykje som skal til, og denne hausten/vinteren er det ekstra viktig å vise litt omtanke for kvarandre.

  124. Man kan gi en middag eller 10 hos f eks kirkens bymisjon, man kan ta grytevakt for frelsesarmeen elle gi de en slump penger. Varme sokker, votter etc er også kjærkomne gaver. Så spørsmålet er ikke om man skal gjøre noe for andre, klart man skal❤

   En god og fredfull adventstid ønskes alle❤

  125. . Jeg elsker bloggen din, saa mange herlige oppskrifter og herlig garn. Det hadde vart morro og vinne noe av det fine garnet,jeg strikker presanger til familie og venner, naa holder jeg paa med og strikke et shawl, Cameo ,til en kusine som ikke kan strikke. Ha det godt .MaryAnn.

  126. 🌲 Besøkt vedkommende hvis det har gått ann. Tatt med strikketøyet mitt, litt julebakst og gløgg så kunne vi ha kosa oss noen timer.
   🌲Hvis vedkommende ikke kan imot besøk eller bor for langt unna så vil jeg ha sendt en juleblomst med et kort der det står at jeg tenker på hen.
   🌲 Kanskje jeg har sendt pakke med litt førjulskos i. Det kan være bl. a være gode magasiner, julebakst, julesnop, ansiktsmasker, badeskum og en god krem så hen kunne tatt seg tid til egenpleie og kanskje litt garn hvis det er en som elsker å strikke.
   🌲 Men det aller viktigste og som jeg selv har satt pris på etter at jeg mistet min mor i begynnelsen av november er å at folk ringte meg.Hvis du gruer deg for akkurat det så vet jeg at det betyr mye for den andre. Å få snakke og få gråte er god terapi.
   🌲 Ring på døra og spør om vedkommende trenger hjelp til noe. Lag middag og gå bort med. Eller du kan bake ei kake og gå innom med.

  127. Har en mann som er i risiko gruppa, så sitter mye hjemme. Men jeg strikker gensere å votter i julegave til di jeg kjenner 🙂 og søster min som bor helt sør, jeg bor helt nord. Ønsker seg en genser så det skal hun få løpe av nyåre. 🙂 også har jeg tilbutt meg å bake til slektningene som jobber å ikke har like mye tid som jeg har akkorat nå.

  128. Krysser fingrene for at litt garn finner veien nordover til meg 😀
   Det hadde virkelig vært koselig

  129. Jeg jobber i helsevesenet, står i en stri tørn i disse dager.
   Men jeg finner glede i å glede andre, så imorgen blir det å levere personlige julekalendere til ett prosjekt som heter Damene til Arne. Eldre damer som skal få litt hverdagsglede, og få vite at de savnes i disse Covid-19 tider

   God førjulstid alle sammen

  130. En viktig setning jeg bruker hver dag er bla.”Ikke døm forsiden, men les hele boken”. Er så mye en ikke vet om den en ser eller snakker med. Så for å glede andre har jeg fokus på de positive tingene i hverdagen. Kan glede andre ved å bare være tilstedet, lytte og anerkjenne følelsene til mottakeren. Lage noe godt og hjemmelaget å gi bort. Prøve å få mottaker til å tenke på hyggelige ting og hjelpe vedkommende med å ta små steg i riktig retning. Alene eller med noen💕

  131. Nydelig garn. Har alltid unger, naboer, slekt og venner som trenger noe varmt å ha på seg. Så fatta hadde vøri kjekt å vinne.🎄🧶

  132. Her i Svolvær holder jeg på m Aksjon Juleglede hvor vi deler ut matesker og gaver til de som trenger det, eller bare gaver til de som trenger å “bli sett” ❤ Aksjon Juleglede er et samarbeid mellom Svolvær Sanitetsforening (holder styr på gavene, æ e pakkesjæf 🤶🎅 ), Vågan kommune v/Familieenheten (de holder styr på lister/hvem som skal få gaver og/eller matesker), Våganavisa (promotering/avisskriverier) og Kirken (holder styr på mateskene, sammen med Familienheten). I tillegg arrangeres det Julekveld (m/julemiddag og gaver). Alt gjøres av frivillige som står på fra tidlig i september (1.planleggingsmøte) til utdeling like før jul. Vi samler inn penger og gaver, pakker gaver.
   En slik garnpakke hadde kommet godt m – kunne laget fine julegaver 🤩 Og vi har 10-års jubileum i år 🥰
   På forhånd takk – flott initiativ 😍 Ha en fin adventstid 🕯

  133. Har levert flere babytepper og luer til Amandaprosjektet, Har betalt bilett oslo/fause fauske/oslo for svigersøss og skal hente henne på Fauske, slik at hun kan feire jul med oss (har og lagt inn 10 dagers karantene mellom ankomst og jul slik at svigermor kan feire sammen med oss..
   og skal hjelpe henne pynte til advent nå i uken.

  134. Håper å glede noen, har laget adventskalender til en liten ukjent venn på 4 år, å håper at det blir 24 dager med stor lykke. Så hvis jeg vinner så blir det brukt til genser til den vennen.

  135. Så flotte gaver du gir bort i førjulstiden 🙂 Vi har tenkt (samboer og jeg) at vi kan lage litt julekaker å prøve få levert til pleiehjemmet her vi bor. 🙂

  136. Spennende garn du frister med….. igjen😬😅❤️. Her i huset har vi 4 barn og 2 svigerbarn så vi er en liten gjeng. På julaften har vi bedt en ensom sjel til oss så han slipper å sitte alene. Jul er tross alt jul og da skal alle ha det godt mener nå jeg 🤩. Ønsker alle en nydelig førjulstid 🎄. Et bidrag til å glede i julen er jo f.eks et godt gammeldags julekort ⛄️🧑🏻‍🎄

  137. Hei, jeg blir så glad når jeg er inne på bloggen din. Du gir så mye inspirasjon. Jeg ønsker ikke noe garn, men vil takke deg for at du deler din skaperglede med oss. God adventstid.

  138. Så koselig lesing, og så snill du e😊
   Det har blitt tradisjon for meg å samle inn leker, klær, sko o.l til nærmeste krisesenter. Det startet med at en venn havnet dit, og jeg snakket med en ansatt. De hadde bare 20% statsstøtte, så jeg hev meg rundt å kontaktet folk, og fikk samlet inn forskjellige ting som ble kjørt å levert dit❤️
   I tillegg prøver jeg hjelpe dyrebeskyttelsen, lager ting som jeg gir bort til noen som trenger og til lokale grupper for noen som ikke har så god råd, og ellers småting som gleder i hverdagen (bake brød, lage noe godt å spise, ringer å prater med smiler til ukjente jeg møter, osv), er ikke alltid det skal store ringen til for å gjøre noens dag😊
   God advent til deg og dine🙂

  139. Fantastiske pakker . Ukjent garn er alltid spennende <3
   Vær der mest mulig når noen sliter. Julen blir med min datter og svigersønn sin familie

  140. Fine pakker du deler ut.
   Eg har i år valgt å støtte «julehjelpen»

   1. Jeg hadde egentlig tenkt å skrive noe annet her, men så så jeg noen lenger oppe som foreslo å “glemme” igjen en hyggelig gave på bussen eller liknende, det var en genial ide 🙂

  141. Jeg gjorde som deg, gikk ned til min mor og fikk hengt opp lys rundt hele garasjen hennes. I går stakk hun innom her og sa hun var så glad for hun hadde så fine lys ute.

  142. Jeg har i hele høst strikket barneklær som skal gis bort, både til familien og Frelsesarmeen. Skal også bake julekaker som skal deles med familien. God advent til deg og dine🙂

  143. Wow så glad en blir når en ser slike giweaway og du vil unne oss strikke og hekleglade litt garn.Hadde blitt veldig glad for og blitt trekt ut og ønsker deg en super fin advent.klem

  144. En slik pakke med garn hadde vært flott å vinne 😊 Elsker garn – får ikke nok 😁

  145. Her i kommunen har Frivillighetssentralen et ønsketre, som vi kan ta med et hjerte fra. På dette hjerte er det skrevet kjønn, alder/str og ønske. Gaven leveres så til Frivillighetssentralen og de leverer pakken til rett person 🎁🎄

  146. Tenkte å bake og lage litt julegodt, pakke det pent inn og dele ut til naboene mine 💕🎄😊

  147. Du er snill du!
   Vi har vært på Kirkens bymisjon sitt juletre og plukket med oss et hjerte med ønske til jul og en liten gutt har fått oppfylt sitt ønske til jul.

  148. God adventstid til dere😊
   Vi skal hjelpe min svigerfar med å pynte til jul og er nesten daglig innom for å få dagene hans til å gå tilnærmet normalt😃 han er begynnende dement så veldig verdifullt for oss.
   Vi bruker også dele litt julebakst med våre eldre venner som ikke baker så mye selv lengre. Det er alltid mer givende å gi andre enn å få selv☺️

  149. Heisann!
   Nydeleg garn du har funne fram! Hadde vore alle tiders å kunne kose seg med ein av dei goddispakkane der.

   Mvh Maskemor Bente

  150. Skulle ønske eg vant en garnpakke, da hadde eg blitt glad. I år har eg strikka genser til de 4 yngste til jul.

  151. Jeg kan ikke hjelpe alle, men alle kan hjelpe noen…, jeg velger å putte litt i handlekorga: del en juleglede ♥️ Da vet jeg at noen som trenger, får. Pluss at jeg prøver å gi positive tilbakemeldinger overslt hvor jeg kan ♥️
   Detfor, digger bloggen din, ekte og jordnært 🥰♥️♥️
   Klem Laila

  152. Hei
   Æ kjenner ei gamel dame på 84 år som har mange sykdommer og kommer sæ ikke ut av leiligheten viss ikke noe hjelper henne. Så da har æ prøvd å hjelpe henne. Hun har ingen slektninger i nærheten heller.
   Hun kunne æ tenke mæ og overasket me noe fin små strikk, som votter El pulsvarmere. Er ganske kald og frøsen av sæ.

  153. Med en sykmeldt mann med 2 brudd i beinet, arbeidsledig meg pga covid-19 og en bonusgutt som jeg tenker på som min og vokser som ugress, blir det mye strikking. Strikker og gir bort til de som har mindre enn oss ❤️ Har desverre ikke så mye garn igjen. Elsker bloggen din også

  154. Jeg får desverre ikke gjordt så mye for andre I år. Har kjøpt noe forskjellig å lagt I kurven på butikken til frelsarmen. Vi har også pyntet med lys ute, og det vet jeg mange har glede av 😊 Har bakt litt og gitt vekk. Det blir ikke så mye mere fordi vi har en datter som er I høy risiko gruppa. Men prøver å hjelpe året rundt 😀
   Ønsker deg en fantastisk Før jul tid <3

  155. 🧶Garn er en hyggelig hobby som gleder både den som strikker/hekler og den som får det ferdige produktet 😃
   Håper jeg kan være den heldige vinneren av en garnpakke 😃

  156. Jeg håper å glede noen med fine, gjennomtenkte julegaver som er unike. Jeg strikker, baker, driver med noe replanting og diverse, og ikke alt trenger å måtte pakkes opp på julaften, men når man trenger en liten oppmuntring i førjulstiden ❤️ en pluss ting er at i vi slipper å tenke på fulle kjøpesentre med stress, mye folk og ikke minst frykt for smitte, men vi får roet oss her hjemme selv med å være sammen mer og at andre får noe de ikke visste de ville ha 😊

  157. Jeg vil gjerne nominer Ellen vik som er en god venninne av meg. Hun har 4 små og er en fantastisk person i denne tiden vi er i 🙂

  158. Hvis jeg vinner vil jeg dele med en god venninne
   Har hatt mye moro med lære henne strikke og hekle og hun har lært meg om hund 🥰

  159. Jeg har tenkt at i år skal jeg bake småkaker og julegodt Pakke pent inn og gi bort til de jeg vet må sitte alene i julen Må vel legge ved en kaffepose også

  160. Hei igjen!!
   Det er så herlig å lese bloggen din! Kjenner det nesten er en daglig kamp for å se det positive rundt meg, men heldigvis har jeg masse å glede meg over og det skal jeg nyte til fulle.
   Noen ekstra garnnøstet hadde vært prikken over i’en.

  161. Så flotte gavepakker 😀 Skulle gjerne vunnet noe så fint, og jeg ville delt med min datter og svigerdatter som også har blitt så glad i å strikke <3

  162. Jeg jobber i omsorgsyrket og det gir både gleder og utfordringer. Men jeg har gjort avtale med en av mine fantastiske pasienter om å kjøpe garn til henne ved behov så hun får strikket gavene hun ønsker å lage.
   Samt at jeg lager en liten juleutloddning til mine kollegaer så vi har noe å kose oss med i en annerledes hverdag.

  163. Eg tenker at det å snakke med noen kan hjelpe. Så hvorfor ikke ta en telefon – eller flere og høre hvordan vedkommenede har det? 🙂

  164. Så fine pakker 😍

   Ett forslag på hva man kan gjøre er å gå på finn og se om noen har lagt ut at de trenger hjelp 🙂

  165. Jeg har tatt kontakt med en arbeidskollega, kjenner ikke så godt) som er sykmeldt og jeg har jobbet noen av hennes vakter. Da jeg ringte/stakk innom med blomster og hørte hvordan det var med henne kom tårene. Ingen av hennes venninner hadde latt høre fra seg. Så garnet skal gå til henne, slik at hun kan kose seg i adventstiden.

  166. Jeg hadde ønsket å gi den til ei venninne som har hatt det tøft i det siste,som en ekstra juleglede ❤

  167. Så flotte gaver du deler ut💞

   Av helsemessige årsaker blir det en rolig jul. Skal pynte og fikse for min mor. Så blir hun hentet til mat og kaffe 3-4 dager fra julaften til 1. nyttårsdag. Lite innsats men det betyr så mye.

  168. Koselig og besøke bloggen din- herlig og oppmuntrende lesing!
   Jeg har selv planer om og gå på døra til flere eldre som sitter mye hjemme nå i denne vanskelige tida- og gi en juleblomst og en oppmuntring i form av småkaker eller konfekt.
   God adventstid 🎄

  169. Som vanlig heile året er eg på handletur med mamma og då handler me også for naboen hennes. Me har og bakedager i lag, det er så koselig

  170. Hei. Jeg tar med mammaen og pappaen min på kjøretur og så skal vi bake julekaker sammen. Da er de to barna mine også med💕Koser oss sammen🎅
   Jeg er veldig glad i å strikke og det er flotte garnpakken du gir bort😊

  171. Vi skal lage hjemmelagde gaver, både spiselige og ikke spiselige og gi til noen vi vet sliter litt, før jul og til jul ❤️

  172. Hei igjen. 🎅Her har du mange gode gjerninger å lese om. Sønnen min har samlet varme klær som superundetøy,sokker ++ han har hatt selv, samlet fra familie og venner. Tatt toget til Oslo og funnet trengende som ikke har husrom eller annen husly. Han ble møtt med tårer, og en enorm takknemlighet. Dette gjorde jula vår spesiell i år.🎄
   Ønsker alle kan bidra litt. Vi synes det er bedre å gi direkte for da slipper de å betale.. i bruktbutikker må de jo betale.
   Setter meg opp på ” bingoen”. Ønsker meg vårbuketten😁

  173. Jeg får hjem datteren min som er 1. års sykepleiestudent i Oslo. Det har for henne vært annerledes og ensomt halvår, ikke akkurat som forvententet når hun søkte. Skal bruke julen til å gi masse mammskos slik at hun lades opp til å ta fatt på neste semester på nyåret.

  174. Jeg har en intensjon om å gi rikelig med støttende og oppmuntrende ord til mine venner, og da først og fremt til de som kanskje synes det er litt ekstra vanskelige tider nå-og ellers litt ekstra oppmerksomhet til de jeg ikke har så hyppig kontakt med som jeg kanskje burde😊. Og kanskje blir det noen strikkede oppmerksomheter som blir delt ut også❤️. Og så synes jeg denne giveawayen er både oppmuntrende og i spirerende-takk for det!

   1. Gaver(hjemmestrikket) til jobbens innsamling til fattighuset.
    Jeg har også inkludert en mer “perifer” venninne som nærkontakt da jeg vet hun føler seg ensom/ramler utenfor når vi må møte så få som mulig. Sender mld og spiser middag sammen på restaurant 2-3 ganger pr mnd.
    Har invitert ei til meg i jula da vi begge bor langt fra familie og ingen av oss vil ta fly fra ett område med høyt smittenivå til ett med lavt smittenivå.
    Familietreff på Zoom med mamma og søsken.

  175. Mamma skal feire jul med oss, men for en gangs skyld baker jeg noen av julekakene og så får hun av meg. Pleier å være omvendt. Hvert år donerer jeg også middager (penger) til Kirkens bymisjon. Dette er kanskje ekstra viktig i år hvor de vanlige feiringene for enslige blir avlyst. En flott giveaway du har satt i gang ❤️

  176. Jeg har gitt tre gode snille venninner hver sin hjemmelagde pakke kalender, og skal rett og slett bruke desember på å være sammen med gode venner og bare gi masse av tiden min til dem.

  177. Hadde vært kjempeflott og vinne en sånn garnpakke.. flott at du vil dele med de som ikke har så mye😀

  178. Blir å sende en liten overaskelse/juldekorationer til de jeg vet blir alene. Ellers blir det å spre litt extra juleglede i rundt.🥰
   Garn kommer godt med😍
   Gir bort mye håndstrikket.

  179. Kjempe fine 😉

   Eg har vert litt fantenisse i år – og delt ut litt adventsglede – litt her og der <3

   Smil fra HO Monika

  180. Så omtenksom og snill du er, mitt mål er å bake og gi til mine 2 naboer som er over 80 år gamle. Og min nærmeste nabo, 74 år og enkemann har jeg vært hos å pusset vinduer og hengt opp adventstjerne og julegardiner. Han skal også få hjelp med julepynten og få julekaker da den tiden kommer. Han hjalp meg da jeg var ungdom og nå synes jeg det er fint å kunne hjelpe han. 😊 Skulle jeg være så heldig å bli trekt ut ønsker jeg meg den flerfargede pakken.
   Ønsker deg en fin adventstid 🕯️

  181. Hei,
   Vi baker og deler med svigermor. Ber henne hit i jula, juleaften selvfølgelig og flere dager. Det blir kos. Gleder oss til det.
   Ellers skal jeg gi bort endel av ullsokkene jeg har strikket i løpet av året, gir de til Linken, til de som ikke har så mye og får så mye.
   Ha en fin adventstid ☺

  182. Så mye fint garn,hadde vært kjempegøy å vinne😊😊god jul🎅

  183. Så koselig dette var a.
   Ja det hadde vært koselig å vinne en slik garnpakke. Nå har jeg strikket 5 genser som kun skal monteres før jul. Sokker til hele slekta. Så kanskje det kan bli litt på meg også ❤🥰🎅🤶

  184. Vi pakker inn skoesker og fyller de med leker, tegnesaker, luer, julegodis etc for å levere til Gjenbruksbutikken. De gir ut videre til de som kan trenge dem,
   Ønsker gjerne å vinne garn🤩

  185. Herlig garn i flotte farger. Jeg skal bake krumkaker til svigerforeldrene.

  186. Jeg har ei flott dame som jeg gleder med noen førjulsoverraskelser fra strikkekurven. Bære for å spare litt glede i en surrealistisk hverdag. Og de blir satt pris på og flittig brukt

  187. Ååå hadde vert så kjekt å vinne, vinner aldri noe 🙈 aldri vinnerlykke,måtte dette snu 🤩😍

  188. For nån fine gava du gir bort – du e bare super.
   Ka æ gjør – jo, æ har ønska mæ gava som kan kjøpes hos Bymisjonen. Og æ har kjøpt middag i 4 daga til 2 persona, også gjennom Bymisjonen. Synes dem gjør en fantastisk jobb for dem som sliter og har det vanskelig.
   Og så bruker æ og bake pappa sine to favoritt julekake, brune pinna og kokosmakrona, og dem får han i adventskalenderen, som æ lage hvert år til mine gamle på 85 år. Ikke pakke hver dag, men sånn ca 6-7 pakka fordelt på adventsdagan. I tillegg får dem litt anna godis, og tannkrem, i kalenderen.

  189. Hei 😊
   Får å glede noen? Mamma og jeg kommer nok til å bale litt julebakst, gjærbakst og lefser til mor(bestemor), og til noen av de eldre naboene i borettslaget vi bor i. En liten ting man kan gjøre, som kanskje ikke er like lett om dagen grunnet masker, er å smile til de man møter ute, om det er at en er på butikk, går seg en tur, eller kanskje lufter kjæledyr. Et ekte smil synes på øynene også, så er jo bare å smile til alle 😀
   Flotte gavepakker du har laget, kunne fint tenkt meg å vunnet, så kunne jeg prøvd å lage noe koselig til mor og mamsen 😊 Ha en kreativ og flott førjulstid 🤗

  190. Jeg er frivillig på en frivilligsentral hver onsdag,der kommer det mennesker som trenger litt selskap i disse tider,mange som er alene og trenger å se og snakke med folk🥰 Jeg lærer strikking til de som vil, steker vafler og koker kaffe, ellers så sitter vi og prater om alt mellom himmel og jord🥰 Jeg treffer så mange trivelige mennesker på de timene jeg jobber der🥰

  191. I år som tidligere, er det ✨ Kirkens Bymisjon ✨som får min (penge-)hjelp. I tillegg bakes det for første gang julekaker til tre husstander inkl. min egen. Travel desember mao. Så det er alltid kjekt å slappe av med strikk “innimydlå kjykkentjenesten” 🎄💚.

  192. Hei og god morgen.

   Vi har blitt bedt til mine foreldre på julekvelden, og jeg vil så veldig gjerne dit sammen med resten av familien min. Det er virkelig jul for meg 🥰
   Men siden ting er som dem er i år blirvi hjemme, oss 4, og så har jeg invitert svigermor. 🥰
   Hvert år kjøper jeg julestjerne av kreftforeningen som blir hengt opp på det lokale sykehuset og i tillegg prøver jeg å hjelpe en lokal organisasjon. Denne organisasjonen jibber for å hjeloe folk med mat, gaver, klær osv til alle årets dager!

   Ønsker deg og dine en fin førjulstid 🥰

  193. God morgen Bloggen ☀️

   Dette året har vært veldig rart og spesielt negativt 🙏🏽😑
   Tenk- ordet negativ – er blitt årets mest positive ord 🙏🏽
   Så i år vil jeg glede andre med å dele ut smil og et Hei 😃 🙏🏽♥️ Da man ikke kan gi en klem – det beste er at det smitter – og det koster ingenting – og se og bli sett – det tror jeg er veldig viktig i disse tider – og jeg vil også spørre- Hvordan har du det?
   Trenger Du hjelp med noe??

   Lykke til allesammen 😃🙏🏽♥️

   Air-hug frameg og gode vibber sendes din vei 🙏🏽

   Tvi tvi 🤞🏽🤞🏽

  194. Tenker i utgangspunktet å feire bare med sønn og mann, men har en kompis som er singel og tenkte å invitere han hit, så han slipper å sitte alene om plan A ikke går😉

  195. Jeg pleier å gi til gaveinnsamling for de som deltar på alternativ jul. I år blir det ikke et slikt arrangement og da får det bli en slant i ei julegryte😊

  196. Hvordan jeg gleder noen som har det vanskelig?
   Ved å kunne delta i selskapet til jul selv, siden jeg går på cellegift frem til neste sommer.
   Jeg bidrar ellers med å få passe minste barnebarn på ett år, og det er jammen ingen “jobb”, det er jo bare kos!

   Min hjertesak som jeg har støttet i mange år, er kreftsaken. Strikker luer hvert år og donerer til stråleavdelingen på SUS. år var det rosa sløyfe luer. Neste år? tja, det vil vise seg neste år. 🙂

  197. Eg vil besøke venninna mi som har brote foten med litt julebakst og ta med spøtet så eg kan vere der ei god stund 🌸❤️🥰

  198. Hei, skjønner godt din frustrasjon! Jeg har funnet mange gode tips gjennom blogg din, og er innom av og til, fattet fort budskapet ditt! Men folk gidder ikke lese, de skal bare ha!
   Vet ikke akkurat nå denne pakken skulle blitt til, men det finner jeg ut!
   Takk for det du gir gjennom denne bloggen😊

  199. Julen i år blir utenom det vanlige, det er helt sikkert 🙄 Jeg har prioritert å gjøre unna alle gjøremål i god tid, slik at desember blir en rolig tid med gutta mine med koselige gjøremål og null stress. Huset er allerede pyntet (minus juletre foreløpig), gaver er allerede i boks, og det gjenstår en desember med baking, filmkvelder, spillkvelder og hygge.
   Jeg og moren min skal ta julerengjøringen hos min mormor og hjelpe henne å pynte til jul. Og strikkepinnene svinges flittig for å gi en oppmerksomhet til flotte lærere som virkelig er presset i disse dager. De gjør en fantastisk jobb, og fortjener en hilsen nå før jul 🥰

   Ønsker deg en fin adventstid og en god og fredfull juletid. Jeg elsker bloggen din, og at du er så rett frem med meningene dine 😊

  200. Jeg synes du er så flott som deler så mye av livet ditt med dine medmennesker. Det er utrolig hva du får til og takker for alle gode tips og innlegg til ettertanke. Ønsker deg og dine en god og hyggelig førjulstid. Gaver er det alltid hyggelig å få, men det er så utrolig hyggelig å kunne gi gaver også.

   Adventstidklem fra meg til deg👩‍❤️‍💋‍👩🎄🎁

  201. Så koselig og viktig å få folk til å tenke over akkurat hva de gjør for å spre glede 😀 Jeg liker å spre glede med strikkingen min! Jeg strikker og donerer til premature på sykehus innimellom, og akkurat i år vil jeg prøve å spre glede til barna i nabolaget hvis det blir lov. Alle får julestemning av julemarkeder, men det er ikke alle som vil/tør å dra på store markeder i år. Jeg kommer derfor til å sette opp et lokalt lite julemarked i hagen med lykter og kaffe og gløgg (gratis selvfølgelig) og legge frem det jeg har strikket til stort og smått i år så man kan få julemarkedfølelsen uten å måtte oppsøke et stort julemarked, (og uten å måtte kjøpe noe naturligvis). Dette gitt at det blir lov å ha folk i hagen selvfølgelig!

   Ønsker deg en fin advent 😀

  202. Tar en telefon til de som er alene og strikker sokker som oppmuntring Men jeg er er helt alene jeg og, men ikke ensom

  203. Tenker det er så mangt en kan gjøre for å glede både seg selv og andre, gi noe av eget overskudd til andre er en god ide. Vi har kuttet ned på gavene i år og skal heller gi noe til de som virkelig trenger en håndstrekning. Det er så mange der ute som sliter tungt pga forskjellige årsaker så vi føler det er rett og tenke på andre mer enn oss selv. For min egen del sitter jeg og venter på en operasjon jeg håper å få i 2021: lager meg gode dager hjemme pga situasjonen og har strikketøy og lydbok ved min side. Mulig min egen situasjon gir glede for meg i å hjelpe andre, kunne gravd meg ned men velger det motsatte. Lag dere en god jul som best dere kan alle sammen❣️

  204. Koselig vri på kommenteringen! Jeg holder på å lage en dørkrans ungene skal få pynte med kongler de har funnet på skogsturer. Denne skal ungene gi til oldemor og vi tror hun vil bli skikkelig glad🤩

  205. Jeg har vært i frivillig isolasjon siden mars😪. Da jeg er i høyrisikogruppen.

   Tenker alvorlig på å hoppe over hele jula i år, fordi det innebærer at jeg må ut på butikken. Vanligvis bestiller jeg hjemkjørt fra en lokal matbutikk, og apoteket i samme bygg legger ved alle medisiner. Er transplantert, så det er en del.

   Du spør om hva vi kan gjøre for å hjelpe… Denne sitter hardt inne, men nå tror jeg at det er jeg som trenger hjelp 😪.

   Jeg er samboer og har 2 katter, og uten disse hadde jeg nok vært enda lengre ned ❤️
   Det positive er at jeg er tom for restegarn, det har blitt til mange sokker, luer og pannebånd.
   Men jeg kvier meg litt for å handle på nett, da fargene sjelden stemmer. Å gå i garnbutikken er helt utelukket.

   Jeg er minstepensjonist, eller rettere sagt ufør. Så jeg har ikke akkurat all verdens penger å bruke på garn.
   Men jeg har en gammel dame som nabo, og hun ønsker seg så veldig ett enkelt men stort sjal.
   Så jeg melder meg på her, i håp om at jeg har lykken med meg slik at jeg kan oppfylle hennes ønske. Hun har dessverre ikke mulighet til å bruke penger på garn hun heller.

   Som avslutning så ønsker jeg alle som orker å feire, en riktig god jul 🌹

  206. Jeg sier først ja takk ❤️ville gledet andre jeg er glad i å ikke fått sett i disse tider❤️
   Ellers så ville jeg ha strikket et fargerikt teppe ut av disse fargene som er nydelige 😍

  207. I dag skal datteren min og jeg dra å pynte huset til pappa’n hennes til jul. 🤶

  208. Jeg baker litt ekstra i år, og gir til en av våre slektninger som er alene. Ellers så er det litt spenning knyttet til barn som kommer reisende. Er veldig redd for smitte. Alt i alt tror jeg julen blir bra i år også.
   Adventsklem fra meg

  209. Så fint og rørende å lese innlegget ditt ❤️ Selv har jeg nå sendt alt som er strikket i 2020 av sokker,votter og luer til de som lite og ingenting har iUkraina ❤️ .Har vært der nede 12 ganger med Stiftelsen Kpk Ukraina . Fått væremed å dele ut mat og klær og fått se nøden med egne øyne.

   1. Du er HELT enestående! <3 Ja det blir noe annet når man får se det selv! Har selv vært i Sabra i Beirut, helt grusomt. Men, alle kan gjøre litt (i den store sammenhengen) og det hjelper. Du hjelper mange som gjerne ellers ikkje hadde fått noe hjelp, vær stolt av deg selv <3

  210. Jeg har ikke skrevet julekort på mange år, men i år skal jeg skrive noen. Tenker spesielt på de eldre i slekta som sikkert savner denne gamle koselige tradisjonen. 😊

   1. Det er KJEMPEKOSELIG med julekort! Men eg fikk litt sjokk for eg var innom på posten sin nettside…18 kr for å sende !TT kort på max 20 gram!?!? Det blir jammen durt om man sender litt kort. I den tiden når eg sendte julekort ble det fort 40-50 stk når hele slekta og alle man kjente skulle få, DET hadde eg ikkje hatt plass til i julebudsjettet nå hehe

  211. Jeg så innlegget ditt sent, for jeg har ordnet pakkekalender for å glede en venninne og min søster. Vil ikke merke at det kommer til å bli en “anderledes ” jul som mange sier det blir bortsett fra at juleselskapet i romjulen blir avlyst.

   Så herlige pakker du har lagd. Ønsker deg og dine en fin adventstid.

  212. Takk for innleggene dine 🙂
   Jeg skal fortelle hva jeg skal gjøre for å glede andre i år: Jeg tuller på FB!
   Når alle legger ut glansbildelivet sitt, så legger jeg ut glansbildelivet mitt. Det kan f.eks. bestå av en totalt mislykket (men god kake), et h… av et juletre som er under montering (som også blir fint til slutt) eller en julekule som var mistenkelig likt et koronavirus. Og jeg strikker til naboen 😉
   Ha det fint 🙂
   Hilsen Strikketrude

  213. I år har jeg laget julekalender til min mamma, fordi jeg setter så pris på alt hun gjør og hvem hun er. Ønsket å gi litt glede tilbake og har laget en lett blanding mellom snop og strikkerelaterte ting. Å se gleden hennes er definitivt verd det. =)

  214. Jeg har gitt til 5 middager som Frelsesarmeen deler ut til de som trenger det.Og så skal jeg arrangere møte ute med 4 venninner til lunsj en dag før jul❤️Vi ser jo ikke hverandre i disse tidene,og jeg tenker at det er også en tjeneste til meg.Er selv i høyrisikogruppen,men dette føler jeg blir koselig og trygt🤶🏻💖

  215. Pynte til jul hos Svigermor mi- bake julebrød til alle kollegaene mine, og laga hemmelig julekalender til dei som jobbar direkte på teamet mitt. Tips til andre: Ta ein telefon til nokon som du veit ikkje har så mykje besøk, eller så mange å snakke til.

   Laga adventskalender til mann og ei venninde- i tillegg til ungane mine.

   Kan også tilby seg å køyre ut varer fra butikken-og sette på trappa til dei som er i utsett gruppe og difor ikkje tørr ut så mykje, eller som ikkje har bil…😊

  216. Har en svigerinne som bor i omsorgsbolig. Prøver og besøke henne et par ganger i uken. Da har jeg alltid med meg strikketøy slik at vi kan strikke sammen en stund. Hun har alltid strikket, selv om det nå er litt vanskelig da hun glemmer litt lett, men vi koser oss med strikkestund. Hadde vært kjekt med en garnpakke til jul 🤶🌲

  217. Ja disse tider gjør at mye blir annerledes.
   Hvert år får vi barn og barnebarn hjem til jul.
   Men vi bor i sverige. Og grensene er stengt.
   Men jeg har i det minste gubben å slite med 🙂

   Men her om dagen fikk jeg vite om to damer (dem har ingen tilknytning til hverandre) som ikke kan feire med familie i år og dermed blir sittende alene hele jula igjennom.

   Så da ble den saken grei.

   Nå har jeg invitert dem hjem til oss. Så da blir det gubben som må slite med 3 damer hihi..

   Neida. Vi har invitert en mann også. Men han har ikke svart ennå.

   Nå vet jeg ikke helt hvem som gjorde noe fint for hvem. For vi ble veldig glade selv når dem takket ja.

   Så dette ble dobbelt så koselig. Både for oss og dem 🙂

   1. Det hørtes jo helt herlig ut! 🙂 Du “hjelper” de og dere får glede av egen hjelp <3 Helt perfekt spør du meg. Dere kommer til å få en jul dere sent vil glemme, garantert 🙂 Kos dere masse <3

  218. Gjør som jeg pleier å gjøre når det nærmer seg jul. Gir litt ekstra til Frelsesarméen og kirkens bymisjon. De tar vare på de som har falt utenfor og de som kanskje trenger det mest. Ønsker alle en god adventstid. Flotte garnpakker btw 🙂

  219. Så fine farger, hadde vært kjekt å strikket noe for å glede svigermor som er 96 år 🎅

  220. Må bare si at dette er en flott gave og noe som ligger mitt hjerte nært. Ikke bare for at jeg elsker å strikke. Men gleden bak noen ull sokker til min kjære søster som bare bruker ullsokker. For det er ikke så masse annet jeg kan hjelpe henne med akkurat nå. For ingen vet hvor lang tid jeg har med henne. Så en slik gave kan jeg gi videre til et par kalde ben ❤️🎅🏻

  221. Hei
   Har ikke merka så mye forskjell ved Corona, da min mann og jeg stort sett holder oss for oss sjøl, men mor mi sliter… Det er ensomt hos henne, så jeg prøver å holde mer kontakt. Skjønner godt at hu er ensom om dagen hu som bor helt alene… Jeg håper at vi kan møtes hos henne som vanlig 2. Juledag på middag, for hu delte familien i 2 da hu hadde bursdag den 4.11. grunnet at Coronatiltakene ble oppdatert bare dager før med max 5 gjester. Det er synd og skam når folk blir redde, men vi gjør så godt vi kan for å lette hverdanen lell.

  222. Så koselige strikke pakker. Jeg vil gjerne at min mamma skal vinne da hun kan ikke feire jul med oss i år. Det blir litt trist og vemodig 🥲 ❤

  223. Så nydelige garn pakker du plukket sammen! Ser både et farverikt prosjekt til litja og et ensfarget til moren i hodet! 😍 Du er flink til at glede andre ❤️

   Julen i år blir litt rar ja, men glede kan vi spre langt i forvei og!

   Blir som vanlig litt bidrag til kirkens bymisjon og noen pakke under ensomt juletre.
   Ellers har vi sendt fler julekort enn vanlig og sammen med besteforeldrenes julekort er det og en liten fotobok med på nyeste oldebarnet deres.
   Vi har og invitert en slektning inn på juleaften som ofta feiret julafton alene – så vi blir 4 på julafton på kos 👌😍
   Ellers blir det som vanlig litt ettermiddagskaffekos delt til naboene – ELSKER jo at bake, men så mye jeg vil bake kan vi ikke spise alene 🙈😂
   Ha en flott førjulstid!

  224. Må innom bloggen din daglig,utrolig mye inspirasjon og god hente der.Flora garnet er supert å hekle med,har hekla både votter og halser. Ha en fin dag.⛄🎄

  225. Nydelig garn du gir bort!
   Jeg har som tradisjon å gi bort hjemmestrikket til Kirkens Bymisjon til jul. Det kan være sokker, votter, skjerf eller luer. Småstrikk. For noen uker siden var jeg innom med 3 luer som jeg hadde strikket i deres eget garn, orange. Skal innom en tur til før jul. Synes det er koselig å gi bort slike ting som andre kan få varme seg med. Er ganske overivrig med strikkepinnene. Så det er fint å få avsetning på det. God adventstid til deg og dine.

  226. Deler litt mer penger enn jeg pleier med veldedige organisasjoner. I år pyntet vi juletreet ekstra tidlig, og vi tenner levende lys ute hver kveld. Håper de kan lyse opp litt for naboen ihvertfall 😊

  227. Eg har faktisk gleda meg sjølv ved å byrja med strikking. Det var tøft å få baby to dagar før Noreg stengde ned. Det gjekk fint til å byrje med. Fred og ro til å bli betre kjend med han litle, medan studiene gjekk digitalt. Heile den litle familien vår var heima. Men etter kvart som månadane gjekk kjente eg ensomheten og håpløsheten snika seg på. Då besøkte eg ei strikkeglad venninne. Fyrste besøket eg var i på eit halvt år. Der vart eg strikkefrelst.
   Difor brukar eg i år ein god del av gåvebudsjettet på garn, slik at eg kan bruke tida mi og pverskuddet mitt på noko som har gitt meg eit etterlengta pusterom i kvardagen, og andre får heimestrikka gåver. Om ikkje det er vinn-vinn så veit ikkje eg!

  228. Synes det er bra at du får oss til å tenke på alle dem som har det tungt nå i juletiden, spesielt med Corona restriksjonene. Mine foreldre er svært utsatt og veldig redde for smitte. Så besøk er utelukket. Men har tenkt å bake forskjellige julekaker som de kan kose seg med. Men vi vil fokusere alt på min svigerfar som for 7 dager siden ble enkemann. Fælt å miste nære familiemedlemme før jul. Vi disker opp med middager og dessert. Har vært å hengt opp julelys og ryddet i leiligheten. Men for våre nære blir dette som en selvfølge, for meg ihvertfall. Beundrer de som legger ut på Finn.no at de hjelper alle som tar kontakt. Selv er eg kronisk syk og i risikogruppen, for min del blir oppmerksomheten på våre eldre i familien. Strikkede gaver er alltid et must, i år som i fjor

  229. Hadde vært deilig med noe nytt garn. Lager mange småting som sokker, votter, luer, tøfler og små amigurumi figurer av alskens slag. Nettet bugner med spennende oppskrifter og jeg er fullstendig hektet på alt slags håndarbeid. Garn får jeg aldri nok av.

  230. Jeg har vært så heldig å kunne reist hjem til .ine foreldre i alle år. I høst døde pappa, så i år skal jeg kjøre 50 mil for å hente mamma til meg så vi kan feire jul og nyttår sammen. Kjører henne hjem også etter nyttår.
   Dersom mannen mi slipper karantenehotell blir vi tre sittende i karantene i jula, noe som er ok så lenge vi får være sammen 🤣🎅🤶 har sett han 7 uker til sammen i 2020 så det har virkelig vært et annerledes år.
   Så da er det godt å ha strikketøy og alle de inspirerende bloggene❤ tiden blir bare for kort når.man må jobbe også🤣

  231. Jeg baker julekaker til min søster som jobber i butikk. Så hun rekker ikke å bake før jul. Vi skal for første gang siden jeg ble født for 51 år siden, feire jul hver for oss pga covid 19. Så vi må dele oss, pga smittevernregler. Hun med sin familie og jeg min familie og våre foreldre.

   Jeg ønsker inderlig at verden snart faller på plass igjen og at vi kan få være sammen med våre, og ikke minst, få klemme hverandre igjen ❤️

   Med ønsker om en fredfull jul til oss alle sammen

  232. Takk for inspirerende artikkel og mulighet for flott gave. Er tante til en flott ung kvinne som er veldig glad i å strikke og vinner jeg skal hun få gaven.

  233. Så flotte gaver! Jeg vil strikke noe fint til datteren min eller til barnebarnet mitt. De bor i Danmark og kan ikke komme på besøk til jul da datteren min er høygravid med barn nr to. Savner dem veldig.

  234. Du deler raust av ditt eget garnlager, og av deg selv 🥰.
   Jeg har gitt et lite bidrag til “Hjerterommet” 💗i Nannestad via Spleis, for da kan de hjelpe flere som trenger noe ekstra Hjerterommet vet hvor skoen trykker for de som ikke har så mye å rutte med. De har matutlevering, klær og utstyr til de som ikke har så mye. I tillegg har de åpen kafé 1 dag i uken hvor man kan få kjøpt kaffe og kake /vaffel. Her kan andre også få glede av å kunne få kjøpe klær og annet for en billig penge.
   Jeg ønsker deg en fortsatt fin adventstid 💜

Siste innlegg