Marinerte hvitløk og oliven

Dette er noe Dib og eg lenge har tenkt å lage, i dag satte eg i gang! Ikkje særlig arbeid, fort gjort.
Marinerte oliven m/chili er noe me pleide å kjøpe før, men der me kjøpte de sluttet å lage mer!! Hmm har ikke funnet like gode etter det! Amira er glad i disse, hun var ikke mer enn 8 mnd første gang hun smakte,
var ikke bunn i henne da! Så ja, eg håper jo disse blir like god 🙂

 

 


Eg tok 4 hele hvitløk og brakk opp, beholdt skallet på. Kokte opp vann og la hvitløken oppi. Lot de koke i 4-5 min – Må ikke koke for lenge for da blir de helt “gele”. Tok de i silen og lot kaldt vann renne over de mens eg fikk av skallet. La de på et rent og kokt glass. I selve marinaden hadde eg ca 1,3 dl vann, 1,3 dl Odelia (Rapsolje) og ca 0,5 dl hvitvinseddik (Glasset mitt rommet 3 dl) + Et par ts chiliflak, oregano og basilikum.
Her gjelder prøve og feile metoden – det kan fort bli for sterkt 🙂 Kokte dette opp og tømte det over hviltløken
i glasset, skrudde på lokket og nå står det til avkjøling, etter på er det inn i kjøleskapet.

 

 

 

Eg kjøper alltid store grønne oliven i salatbaren på Mega, de er naturelle uten olje. Fylte opp glasset med oliven, skar 2 hvilkøksbåter i tynne skiver og et par ts med chiliflak + 1 ts med hel pepper. Har et sånn glass med chili i chilioil….tok vel 3-4 ts av dette (kun oljen) opp i også – Disse blir nok litt hotte! Til slutt fylte eg opp glasset med olivenolje. Snur og vender på glasset og satte det i kjøleskapet. Tenker begge glassene skal få stå et par dager, me får teste de på fredag (Da er det taco med ungene). Når hvitløken og olivenen er oppspist er oljen super å bruker til diverse – På, og til hva du vil 🙂

Gleder meg til urtene “blomstrer” ute, da blir det nye oljer til kjøkkenet 🙂

 

 

 

HA EN FIN DAG

 

 

 

 

 

Go`klem fra Vibbedille 🙂
Vibbedille på Instagram
Vibbedille på TikTok

3 kommentarer

    1. En ting snuppen min og jeg hadde til felles den gang vi møttes den gang for hundreogsekstitre år siden var at ingen av oss likte oliven spesielt godt. Vi begge plukket vekk de groveste bitene om vi fikk pizza med oliven på. På ferieturer til greske øyer eller Tyrkia til eksempel er det vanlig med oliven som snacks eller som en del av appetittvekkeren man får på restauranter før maten serveres. Vi begge sukket tungt over å bli servert disse olivene stadig vekk. Under en ferietur i Spania tok ei venninne oss med til et marked der hun insisterte på at vi skulle smake på disse olivene derfra med hvitløk inni. Hellige kaninmåne de var GODE! Etter det har vi alltid hatt oliven med hvitløk i huset. Det har blitt kjøpt mange store glass med slike for å si det slik. Etter pandemien får vi ikke tak i oliven med hvitløk inni. Ikke på rema, kiwi eller noensomhelst daglivarer. Vi har sett overalt, asiatiske butikker, tyrkiske butikker.. har du sett oliven med hvitløk inni i Stavanger siste par årene? 🐰

      1. Som sagt, de med chili forsvant fordi hele den delikatessen med alle sånne oliven av diverse sorter, bla de store grønne med hvitløk forduftet, ble borte! Muligens det var i pandemien. Vil tro å lage slike med hvitløk er like enkelt som disse med chili? Litt mer dill kanskje. Da hadde eg gjort som eg gjorde med disse marinerte hvitløkene, kokt de i 5 min først og putta de inn i hølen på olivenen. Laget et passende lake/marinade og puttet de på et glass 🙂 Hadde garantert blitt snadder, men har du smakt de med chili?? Oj Oj DE er gode de, men nå liker eg i grunnen alle type oliven da, de svarte også 🙂 Svarte er gode på pizza og i brød 🙂

Siste innlegg