I går kom Dib inn her på Hobbyrommet med et bredt smil: “Nå kan du ta fenalåret mamma, for eg har spist det opp!” Han vet at det er fare på ferde når januar kommer for da ryker fenalåret uansett spist opp eller ei! Joda, gutten hadde skåret fint og flott, men heldigvis er det plenty av kjøtt igjen til at det skal bli ei fantastisk suppe! Det som var igjen var for hardt til å kunne spises, men etter ei natt i vann blir det supert. Har ikke knekt det ennå, for eg må få i hus ingrediensene først slik at det ikke går skeis. Dette er absolutt et høydepunkt på nyåret, verdens beste suppe! Ååå det var jo i går me skulle hatt denne suppa, det hadde jo vært helt amazing etter 2 timer ute i snøstormen 🙂 Får se hvordan denne uka blir, har planlagt et par topper med søs på fredag og da hadde det nok vært nydelig å kommet hjem til…! KANSKJE eg må se om eg får laget den på torsdag, forsegle lokket og spare den til fredag? Guuu eg gleder meg!
Har du et fenalår hengende? Da legger du det i ei gryte med vann. Skifte vannet etter 2 t, fyll på nytt og la det ligge natta over, du må nok sikkert knekke det i 2 først. Legg samtidig alle ertene i ei skål med vann. Dagen etter har du ertene(<–Skyll de godt!) og 2-3 løk opp i sammen med fenalåret og sette det på kok i ca 3 t. Skum av fettet underveis, etterfyll og juster vannmengden. Etter ca 3 t tar du ut fenalåret og har oppi skivede gulrøtter og persillerøtter, napp så av alt kjøttet fra fenalåret. Etter en god halvtime har du opp i en hel purre,
la det putre litt før du har opp i alt kjøttet. Dekk bordet og finn frem et godt brød og noe å drikke –
Suppa er klar!
Ingredienser:
Halvspist fenalår
7 dl Gule erter
8 middels gulrøtter
3 middels persillerøtter
2 løk
1 hel purreløk
2 lauvbærblader
Vann selvfølgelig
Salt etter smak og behag
Eg tilsatte ikkje salt
Hekkan eg gleder meg til vår Ertersupper-DAG!
ENJOY!
Go`klem fra Vibbedille 🙂
Vibbedille på Instagram
Vibbedille på TikTok
Mmmmm…høres ut som en 🥳
Har ikke fenalår i år, men lagrer den til senere. Takk 👍☺️
Sååå godt. Vokst opp med fenalår og spekeskinke på plass når vi startet sommerferien. Og et stykke ut i august ble det kokt suppe på fenalårresten.