Perfekt middag på kalde dager!

 

I dag er det en iskald dag her i vest, eg mener: DET SNØR! Eg var nødt for å lage noe “varmt” til middag, som i hot, så her ble det Chilisuppe – Jammy! Noe annet godt på kalde dager er denne chiligryta! Anbefaler virkelig + den funker til å fryse ned å ta opp på andre kalde dager. Oppskrift har eg fått av strikkevenninna mi Anne Elise,
hun har familie i USA så dette er det real shit altså!

Du kan bruke enten kjøttdeig eller godt grytekjøtt, i dag brukte eg 2 pakker med kjøttdeig. Eg måtte en kjapp tur ned på Rema for litt påfyll av tomatbokser etc. Legger ut oppskriften først og så kan eg komme
med litt inside tips etter på, ok?

 

 

Ca 900 gr kjøttdeig (2 pk)
5 Bokser hakka tomater
2 store glass tomatpure
1,5 kopp Hakket løk (ca 2,5 dl)
1/2 kopp hakket selleristenger
1/4 kopp hakket grønnpaprika
1/4 kopp chilipulver
1,5 – 2 ts hvitløkspulver
1- 1,5 ts salt
1/2 – 1 ts malt svart pepper
1/2 – 1 ts tørket oregano
1/2 – 1 ts sukker
1/8 ts cayenne pepper
2 kopper røde bønner (2 bokser kidneybønner)

 

 

Når eg hadde steikt kjøttdeigen presset eg 3 store fedd hvitløk opp i, eg liker ikkje å bruke hvitløkspulver. Hadde så oppe i 2 store løk, fylte på med selleri og paprika. Eg brukte nesten en hel pakke med selleristenger og 2 store grønne paprika + noe rester av en gul. Startet med å tømme 3 bokser hakka tomater + 2 slike små hermetikkbokser med tomatpure. Hadde så opp i alt av krydder. Den chilien me har er veldig sterk så eg startet med 1,5 ts. Når alt var rørt sammen og hadde kokt litt, smakte eg, det var HOT ja! Siden eg vet at noen (Les: Ali!) ikkje hadde klart å spist det tømte eg opp i en boks til med tomater + 4 skolde tomater som eg hadde i fryseren, da ble den litt mildere, men fortsatt hot nok. Lot den stå å putre bort i mot 2 t. Da ser det ut…

 

 

 

 

…som litt flykræsj som ungene sier! Men helleduden så godt det var!!
Duften som brer seg rundt i leiligheten når dette koker er heeelt magisk!

Følger du oppskriften får du ei ganske stor gryte, reduser evn til passe mengde for deg og dine. Ta f.eks mer av det du liker extra godt og kanskje mindre av det du ikkje liker så godt 🙂 Dette er en 2 dagers middag +
det er godt å ha i fryseren. Kjekt å ha på lur!

 

 

 

 

 

Nå når det er kaldt er det herlig med ei sånn gryte,
godt og varmt på mer enn én måte 🙂 Eg har også et annet deilig tips til en extra god (kosete?) middag,
til helga kanskje? Ahaa du må teste ut Denne TikTok Middagen! Eg lover deg…Magisk god!

 

 

 

NYT, OG KOS DEG

 

 

 

Go`klem fra Vibbedille 🙂
Vibbedille på Instagram

2 kommentarer
      1. Det er Amerikans oppskrift, mulig det er en annen enn det me bruker. Eg bruke Hot Chilipulver, smaker meg frem til en passe sterk 🙂

Siste innlegg