STEM PÅ MEG!

 

Bare for å ha sagt det, eg er ikkje overstadig interessert i politikk (“å krig og fred å sånt…”!”) MEN- Eg vet hva eg liker og eg har selvfølgelig egne meninger som jevnt over går ut på at selv om du er gammel, brun, ung, syk, skjeiv, frisk, tjukk, svart, rak, tynn, hvit…ja du vet, i det hele tatt – Så har ALLE krav på å bli behandlet rettferdig, alle har me forskjellige behov som må dekkes og det må bli slutt på at ALT må kjempes for!!
Kan jo for pokker bli syk av mindre, ja enten du faktisk er frisk eller syk.

I går satte eg meg faktisk ned å leste litt lett gjennom de aller fleste ValgLØFTENE, ja det er bare LØFTER og som kjent så kan jo løfter brytes….Om igjen OG om igjen…Så i bunn og grunn har jo de fleste valgløftene 0 verdi!
Det er HANDLINGENE og RESULTATENE som betyr noe. Eg plukket noen få ValgLØFTER fra alle partiene eg gikk gjennom og satte sammen min helt egen liste av Valgløfter som eg fint kunne gått til valg på:
(Ramser de opp i vilkårlig rekkefølge)

 

 

GRATIS BUSS
Ja det vil eg jo si kan gjøre ganske mange meget fornøyde! Ikkje bare kan lavtlønna familier med barn få spart noen kroner på å få ungene på skolen f.eks. Samtidig så sparer me jo miljøet vårt for unødvendig forurensing hvis flere kunne tatt bussen, men dette betinger også BEDRE kollektivtransport!

TA VARE PÅ DE UNGE
En ting eg legger i dette er hva som foregår i lokalmiljøet og DA kan eg i grunnen kun snakke for mitt eget nærmiljø. Hvorfor ikkje bruke noen av ALLE de 1000vis med kvm det nå bygges BLOKKER på til de unge i form av f.eks et Aktivitetshus?? Rett og slett et sted hvor de unge kan samles og ha det gøy? Etter skoletid, kvelder og ikkje minst i helgene. Det mange unge som IKKJE syns det er gøy med idrett, samtidig som det er mange som ikkje ønsker å gå på menighetshuset for å spiller dart…All ære til menigheten her som gjør hva de kan, men det er ikkje alle som vil gå når det er i kristen regi. Sånn er det bare og her er det ganske mange unge som tilhører andre religioner og da kan dette bli en “problem”.

MER FRIHET TIL DE ELDRE
I mange tilfeller føler eg at de eldre havner i en utrolig vanskelig kategori…“Stues Vekk”-Kategorien…“Ahaaa er du OVER 75?” Sorry, kan ikkje hjelpe deg…du skal jo tross alt snart dø…Brutalt gjerne, men veldig mange eldre føler nok på dette, ja at de er så gamle at det er ikkje verdt å kjempe for. Det gjelder i grunnen alt fra å måtte dele rom med andre de siste årene de lever til det å få ferdig kokte poteter i plastpose…SHAME ON YOU! Et annet eksempel er ang operasjoner; En operasjon som KAN gjøre de siste årene mer levelige når det både kommer til smerter og funksjon…NEI, dessverre, det lar seg ikkje gjøre…Selvfølgelig kan det være skummelt med større operasjoner jo eldre man blir, men la nå den gamle bestemme det selv da? De er jo mer enn voksne
nok til å se evn konsekvenser.

BORT MED BOMPENGER
Selvfølgelig, det hadde vært skamchill å ikkje hatt det! For vår egen del har me nå fått en større extra utgift når det kommer til bompenger. Her i Tananger, som slettes ikkje er særlig stort er me nå sperret inne av bommen. Jepp, for å si det sånn så koster det oss ca 350 kr å kjøre Jr til trening…(Fordi det ikkje finnes korrespondere kollektiv er ikkje det en mulighet) Dette er fordi det er bom inne i kommunen vår….Fryktelig irriterende! Eg vet om de som FAKTISK har vært nødt til å begrense sine kjøreturer fordi de lever på strengt budsjett fra før av. SÅ ja, med meg ved roret så hadde en god del bommer forduftet første dagen!

ET MOBBEFRITT LIV
Det burde jo vært en selvfølge, men det finnes over alt både på skoler, fritid og ikkje minst på jobb. Det burde vært straffbart å ikkje meldt i fra om du var vitne til noe sånt! Ja det burde enten på den ene eller andre måten fått konsekvenser. HVEM klarer å overse at noe blir mobbet dag ut og dag inn?? Det er i allefall ikkje noe eg kunne vedkjent meg. At den som blir mobbet må slutte på skolen/jobben eller må flytte for å få fred, ja det er en SKAM! Her bør man virkelig gå ALL IN og prøve det beste man kan for å stoppe det og heller “ta” den/de som mobber! Kan jo nevne noe eg selv har erfart: Da Jr gikk i småskolen var han spesielt redd en gutt, han var eldre enn Jr og hver gang han så Jr så slo eller dyttet han Jr! Dette ble ganske problematisk til slutt så eg gikk til læreren. Vettu hva læreren svart? “Ja eg har sett det, men det er litt vanskelig fordi han kommer fra en land med mye krig og det er nok en ganske vanlig oppførsel der!” (Ja, denne gutten var ikkje norsk). Eg bare SÅÅÅ på henne og lurte på om hun var dum! Eg sa at det da var skolen sitt ansvar å heller påse at denne gutten fikk den hjelpen han trengte og at det ikkje skulle gå ut over min sønn fordi han hadde hatt det vanskelig! Trodde jo nesten ikkje det var sant det eg hørte…Ingen som mobber skal unnskyldes, de må heller få hjelp!

GRATIS MAT I BARNEHAGEN OG SKOLE
Dette hadde nok garantert mettet mange sultne mager! Mange barn sitter med en ganske mager matboks i lunsjen. Om det er av latskap eller pengemangel kan jo være det samme! I et av verdens rikeste land trenger INGEN barn gå sultne! Ferdig snakk syns eg!! Kan jo f.eks slå 2 berømte fluer i en smekk: Me har MYE flott arbeidskraft f.eks sittende på Asylmottak rundt i landet, “ansett” de i skolen og la de koke deilig og god mat! Om det er norsk tradisjonskost eller ei skikkelig “Gryte” fra det ene eller andre landet burde ikkje bety så mye. Mange kvinner f.eks sitter inne med masse god matkunnskap og som er vant til å koke til mange, samtidig vil jo “kokken” garantert lære seg en god del norske gloser. VinnVinn på mer enn èn måte.

HOMOFILE SINE RETTIGHETER
La det bli slutt på at det er oppsiktsvekkende å være homofil, la det bli NORMALT! (I mitt hodet er normalt da) La det bli noe som er helt vanlig uten at man må heve øyenbrynet. La de både få gifte seg som alle andre uten at det stilles spørsmål, la de få barn! La de få leve som alle andre uten at de må kjempe for alt med nebb og klør! Bare SLUTT! Bli rause i steden for!

ABORT
Kvinnen sin kropp, kvinnen bestemmer. Innen et bestemt tidsrom for abort er bra, men ingen skal kunne si NEI til at en kvinne skal få gjennomført abort. Det eneste eg kan si er at abort skal IKKJE være et prevensjonsmiddel…Siden alt kommer i kvinnens journal, kan det jo heller være et system som kicker inn om samme kvinner kommer X-antall ganger for å gjennomføre en abort. Helt ærlig? Tror ikkje det hadde blitt det største problemet.

NAV OG INNVANDRERE
Dette er et virkelig betent tema!! Noe av problemet som eg selv ser er at det er FOR lett å slippe unna både kurs og jobb for heller å heve “lønn” og bare kose seg. Ja eg vet, og eg grer slettes ikkje alle under en og samme kam, men eg har SETT hvor lett det kan gjøres. En løgn blir servert og det blir trodd på og den ene stønaden etter den andre innvilges…EN SKAM og det sitter andre som TRENGER hjelp, men som ikkje får det…Ikkje ofte eg er pessimist, men eg trooor aldri at dette er noe som noen sinne blir rettferdig for alle…Dessverre. Noe av rasismen som finnes kan utlendingene faktisk ta på egen kappe, sammen med Nav…

 

Hvis du vil se/høre hva eg stemte i dag,
svipp innom Snapchat (vibbedille)

 

Et valgløfte som eg ikkje fant på noen av listene var “GARN PÅ BLÅ RESEPT”! Det hadde eg galant innført så fort eg kom til makta! Jepp, ingenting som eg kommer på i øyeblikket skaper flere GODE samtaler på tross av ulikheter enn hva pinner og garn gjør! Kanskje både Stortinget og Regjeringen burde innført minst 1 t med strikking rundt bordet hver dag! Skuldrene senker seg, ingen pekefinger i lufta – Kun gode og rolige samtaler. Ja for HALLO!? Hvem har vel ikkje løst verdensproblemer en kwell på Strikkekafè?

 

 

 

MÅTTE DU FÅ EN HERLIG
KWELL MED STRIKKETØYET

 

 

 

Go`klem fra ei fornøyd Vibbedille 🙂

2 kommentarer

Siste innlegg