BEATLES STENGER – Farlig snadder!

 

I min familie har disse kakene gått under navnet “Beatles Stenger”, vil tro det er akkurat det samme som “Brune Pinner”. For noen år siden byttet eg ut familieoppskriften med Henriette i haugesund sin oppskrift. Har fått lov av henne å poste oppskriften her på bloggen, har postet den tidligere også 🙂 Hennes oppskrifter heter altså:
“Brune Pinner” – Helleduden de er sååå farlig gode! ♥

 

Oppskriften er som følger:
200 gr sukker og 200 gr smør = Røres hvitt
Tilsett så etter hvert; 1 eggeplomme, 1 ss sirup, 1/2 ts kanel, 1 ts vaniljesukker, 1 ts Natron og 300 gr mel.

Eg eltet deigen lett på benken før eg delte den i 6 emner.
Rullet ut pølser som er like lange som steikebrette:

 

 

Har fint plass til 3 pølser på 1 brett. Klapper pølsen flate (ca 5-6 brede)
Pensler med egg, strø på med hakkete mandler og perlesukker.

 

 

 

Stekes på 175 gr i alt fra 8-12 min, kommer an på ovnen fant eg ut i kwell. I år stekte eg de på varmluft og det gikk jo kjapt 🙂 Dra kakene med bakepapiret av det varme brettet, la de ligge noen minutter før du skjærer kakene på skrå. Ikkje vent til de er kalde for da sprekker kakene. Etter det lot eg de ligger på rist til de var heeelt kalde før eg har lag de i kakebokser 🙂

Kan jo legge til at eg i år laget dobbel porsjon….Ååå ja, det ble MYYYE kaker! Over 150 slike biter…de andre her i heimen elsker disse, eg liker de også, men spiser i grunnen lite av kakene eg baker.

 

 


Har pakket en kakeboks til mor mi + et par andre som skal gis bort. Har også ganske mange glass med Fruktflesk, de fleste skal gis bort. Begge ungene har sine som de gir bort og det er så koselig ♥ Om eg lager 1 – 2 eller 3 porsjoner betyr lite når eg først er i gang på kjøkkenet, elsker å dandere kaker og snop på glass og i poser.

 

 

 

Etter en sur start på dagen som endte med at eg la meg igjen i 11 tiden og sov i nesten 4 t, fikk likevel et greit resultat hva gjelder kaker. Føler eg er litt i gang nå! Fikk også opp kakeboksene fra garasjen så nå skal de fylles, en etter en, må bare vaske de først 🙂

Satser på en bedre dag i morgen og at eg kommer meg tidlig ut for å handle, skal også handle for mor mi + eg må på gartneriet! Satser på at de har egg der ennå 🙂 Planen akkurat nå er at eg skal bake minst 1 sort i morgen også, skal lage slike Gule Snadderkaker og siden Sarah Bernard bruker samme bunn vurderer eg også de. Har laget de en eller to ganger tidligere og de er såå gode!! Farlig gode!

Men nå? Vel nå er det jo snart natta så på tide å rulle inn og snart tenke på senga 🙂

 

 

SOVE GODT
OG DRØMME SØTT

 

 

 

Go`klem fra Vibbedille 🙂

1 kommentar
    1. Den oppskriften er prikk lik min som heter Kolakaker hos meg. Men jeg har ikke noe oppå.
      Har laget 3 sorter idag og er så fornøyd. Kolakaker, Ingefærkjeks ( de er utrolig gode) og Nøttetopper som er min kjære sin favoritt. Og nå har jeg vasket en haug med bokser, for det blir en boks på hver av de tre jentene mine også.
      God helg Vibbedille. Nå er jeg spent på hvem som er den heldige i kveld.

Siste innlegg