Den beste Peppermynten – Oppskrift og gode tips

 

Det begynner å bli en del år siden sist eg laget skikkelig Peppermynten. Ja eg skriver “skikkelig” fordi når Dib ønsker seg dette så er det den eg laget da han var liten, og det er den som mor mi laget da eg var liten – Den er virkelig god! Porsjonen blir stor, selv om du gjerne ikkje tenker det når du ser det lille du starter med i gryta. Om du vil halvere den går nok det fint selv om det blir litt smått i gryta til å begynne med 🙂 Deigen er tung å jobbe sammen, det er vel det eneste minuset…eg brukte Kenwood`n fra starten av (K-spaken) når melisen skal blandes inn og når du skal rulle kuler tar du litt og litt av deigen. Da må du jobbe den “varm”, ikkje fall for fristelsen å tilsett væske….DA skal eg love deg du får et skikkelig klisset kaos. Eg “jukset” i år og eg prøvde meg med konfektformene i silikon! Ble helt perfekt og det gikk litt raskene, trykket godt/kompakt med deig i hver form,
satte de i kjøleskapet ei lita stund før eg dupper hver og en i sjokolade og rullet i melis.
Ny runde i kjøleskapet før eg pakket de i bokser.

 

Oppskrift:
1,5 dl melk og 2 ss mel i ei gryta, rør godt, kok opp og la det blir en “grøt”. Her tar eg alt i Kenwood`n og begynner å tilsette melis, eg hadde 3 bokser opp i 1 hel slik liten flaske med Peppermynte. Pakk så deigen i plastikk og legg den i kjøleskapet ei stund, min lå i flere dager før eg altså laget de i går.

Smelt godt med sjokolade (Eg brukte 400 gr), ha en klatt med Delfia opp i, det gjør sjokoladetrekket blank +
at sjokoladen ikkje smelter i fingrene når den skal spises. Anbefaler å gjøre dette i vannbad. Finn ei skål som passer i ei gryte, fant ut i går at det var veldig greit med ei skål som ikkje gikk ned i gryta, men som ble “kilt” fast i toppen! Sett plata på middels, når du ser at det er blitt varmt (Ikkje la vannet koke, kommer det damp/vann i sjokoladen er det hasta la vista) skru så ned på 1 og bare la det stå slik, T Å L M O D I G H E T får den fiiineste dyppesjokoladen! Når eg skal lage noe som skal dyppes i sjokolade starter eg med den. La bare skåla stå i gryta og plata på 1 mens du dypper (Ja eg vet strømmen er dyr hehe) men da unngår du at sjokoladen tykner underveis, dette kommer til å ta litt tid ja...

Den finnes enklere måter å lage god peppermynte på, det gjorde eg for 2 år siden, da laget eg peppermynte sammen med Trym og Alma Sofie. Kan virkelig anbefale DENNE OPPSKRIFTEN! Ååå nå kom eg må at eg VIL lage konfekt med Chilisjokolade…..! Eg må…*det er fort gjort*

 

 

 

 

Det eg startet med i går da eg entret kjøkkenet i 11 tiden…Var å dele opp Rocky Road som eg laget i forgårs…
Det gikk radig og greit og det ble 6 fulle bokser med 20 biter i hver. Eg laget av denne oppskrifta.

 

 

 

 

Når Rocky Road var stablet i kjøleskapet gikk eg videre til Mandelflarn…Ååå den tar tid…få på hvert brett og en steketid på ca 6 min, da går det i ett! Eg laget for sikkerhetsskyld dobbel porsjon…Oppskriften finner du HER inne 🙂 Nå har de BILLIGE poser med slike mandelflak på Kiwi; 12 kr (150 gr pr pose)

 

 

 

 

Mmm farlig godt og så skjøre! Denne boksen er vår, ellers ble det en del plastbokser som skal gis bort. Ble ca 230 stk av dobbel porsjon, og da er det mindre enn en teskje pr kake, stek en test!

 

 

 

 

Boksene ble pakket kl 23:50 i går, dvs eg hadde vært over 13 t på kjøkkenet…Jadda
eg måtte jo vaske etter på og dalte ned inne på Hobbyrommet ca halv 1…

 

 

 

 

En liten konfekteske (<—Sushiboks fra Sabi haha) som skal på et eller annet bord i jula 🙂
Tenker det vil smake. Valnøttmarsipanen laget eg her om dagen 🙂

Hmm hva har eg igjen på lista som er litt sånn “Må bake”? Skal me se…: Pikekyss (<—Dette slipper eg ikkje unna!), Gule Bomber, Risboller og KANSKJE Delfiakake…

Klokka var over halv 3 da eg smøg meg inn under dynene…Milo (<—KATTA!) ble irritert for han hadde ventet på meg i flere timer…Ja det skjer at han sover i midten…Bortskjemt katt!

Ok, fredag i dag…Helgehandelen utgår, da det ikkje trengs påfyll av annet enn gulrøtter så det skulle Ali klare å fikse alene…Sitter her og er ganske stiv fra hælene til hofta, selv om det ble mye tøy og bøy på kjøkkenet i går. Tror kanskej eg skal lage bunnen til de Gule Bombene i dag, men eg er tilbake til å bare bruke ferdig kransekakedeig…Sist eg laget de laget eg mandelbunn som man hadde i sprøytepose og DA likte ikkje eg de…Det var jo 0 tyggemotstand i de bunnene!?!? Nesten bare luft jo!? Hmm Første gang eg laget disse var tidilig 2000, da knadde me små bunner, laget en liten fordypning og la gul krem på med teskje, ingen var heller like hehe Var et kliss uten like, men sååå gode! Går tilbake til de bunnene, men bruker sprøytepose på kremen tenker eg 🙂 Noe eg kun har laget 1 gang er Kokosboller…! Hekkan de var gode, men siden det egentlig var bare eg som spiste de tror eg bare eg dropper de…Eg kommer til å spise alle, og akkurat DET har eg ikkje godt av *ler*

Eneste eg i grunnen har planer om å gjøre ute i dag er å sende pakker,
fristen for store Norgespakker er nemligen i dag!!

 

 

 

LAG DEG EN TRAVEL FREDAG
-Kos deg i kwell!

 

 

 

 

Juleklem fra Vibbedille 🙂
Vibbedille på Instagram
Vibbedille på TikTok

1 kommentar
    1. Det ser skikkelig lekkert ut, den konfekten din. Masse kos for mange. 👏👏👏🥰
      Husk å ta vare på deg selv og 😉

Siste innlegg