Den beste peppermynten

 

Det er slettes ikke hvert år eg lager skikkelig Peppermynte. Ja eg skriver “skikkelig” fordi når Dib ønsker seg dette så er det den eg laget da han var liten, og det er den som mor mi laget da eg var liten – Den er virkelig god! Porsjonen blir stor, selv om du gjerne ikkje tenker det når du ser det lille du starter med i gryta. Om du vil halvere den går nok det fint selv om det blir litt smått i gryta til å begynne med 🙂 Deigen er tung å jobbe sammen, det er vel det eneste minuset…eg brukte Kenwood`n fra starten av (K-spaken) når melisen skal blandes inn og når du skal rulle kuler tar du litt og litt av deigen. Da må du jobbe den “varm”, ikkje fall for fristelsen å tilsett væske….DA skal eg love deg du får et skikkelig klisset kaos. Eg “jukset” i fjor og eg prøvde meg med konfektformene i silikon! Ble helt perfekt og det gikk litt raskene, trykket godt/kompakt med deig
i hver form,
satte de i kjøleskapet ei lita stund før eg dupper hver og en i sjokolade og rullet i melis.
Ny runde i kjøleskapet før eg pakket de i bokser.

 

 

Oppskrift:
1,5 dl melk og 2 ss mel i ei gryta, rør godt, kok opp og la det blir en “grøt”. Her tar eg alt i Kenwood`n og begynner å tilsette melis, eg hadde 3 bokser opp i 1 hel slik liten flaske med Peppermynte. Pakk så deigen
i plastikk og legg den i kjøleskapet ei stund, kan fint ligge noen dager også om nødvendig.

Smelt godt med sjokolade (Eg brukte 400 gr), ha en klatt med Delfia opp i, det gjør sjokoladetrekket blank +
at sjokoladen ikkje smelter i fingrene når den skal spises. Anbefaler å gjøre dette i vannbad. Finn ei skål som passer i ei gryte, fant ut i går at det var veldig greit med ei skål som ikkje gikk ned i gryta, men som ble “kilt” fast i toppen! Sett plata på middels, når du ser at det er blitt varmt (Ikkje la vannet koke, kommer det damp/vann i sjokoladen er det hasta la vista) skru så ned på 1 og bare la det stå slik, T Å L M O D I G H E T får den fiiineste dyppesjokoladen! Når eg skal lage noe som skal dyppes i sjokolade starter eg med den.
La bare skåla stå i gryta og plata på 1 mens du dypper (Ja eg vet strømmen er dyr hehe) men da unngår du at sjokoladen tykner underveis, dette kommer til å ta litt tid ja...

Den finnes enklere måter å lage god peppermynte på, det gjorde eg for 2 år siden, da laget eg peppermynte sammen med Trym og Alma Sofie. Kan virkelig anbefale DENNE OPPSKRIFTEN! Ååå nå kom eg må at eg VIL lage konfekt med Chilisjokolade…..! Eg må…*det er fort gjort*

Har planer om å lage pepeprmynte i år også, men i år skal eg gjøre det på en annen måte igjen! Kom nemlig over en oppskrift som fristet, skal komme tilbake til den når og hvis eg får tid å lage de…Dagene flyr av sted! Blir nok en travel dag på kjøkkenet i morgen for da fortsetter bakinga!

 

 

 

 

FINE KWELLEN OG SOVE GODT

 

 

 

 

 

 

Juleklem fra Vibbedille
Vibbedille på Instagram
Vibbedille på TikTok

1 kommentar

    1. Leeenge siden jeg lagde peppermyntesnop. Siste gangen ble det litt for mye peppermyntesmak og etter det har det gått i glemmeboken. Kanskje like greit for det var bare jeg som spiste dem. Kan bli for mye søtsaker.
      Imponert over alt du lager.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg