Et Herremåltid…

 

…starter i grunnen ofte med et par gode løk? Vanligvis bruker eg enten vanlig gul eller rød løk, er kun det siste året at eg har fått smaken av sjalottløk! En av grunnen til det er fordi ute på Skjæveland Gardsutsalg selger de disse i løs vekt – Ser jo så delikate ut der de ligger + at søs har bedyret at de også er de beste! Vel, til herremåltidet eg serverte i går brukte eg faktisk hele 10 stk 🙂 Jadda, de gjorde god profil i jerngryta kan du si!

 

 

 

 

Planen var å lage helt vanlig potetmos siden gutta var litt bak på hælen sist eg laget av søtpotet og jordskokk, falt ikkje helt i god jord...for å si det sånn. Satt å scrollet etter ei god oppskrift og eg ramlet rett opp i Gratinert Potetmos! Å du milde Hekkan det var godt! Eg byttet ut kremfløten med lettmelk, 0 problem og eg hadde svart Edamer opp i 🙂 Ååå du milde Hekkan det var så godt og formen eg laget ble tømt på et blunk!

 

 

 

 

Selve gryta kan eg ikkje ta æren for alene, bare neste.…Den minnet veldig mye om ei av de grytene mor mi laget da eg var liten. “På nett” heter det visst nok sosekjøtt!? Me kalte det bare for oksegryte m/brun saus. Mor mi pleide også steke hermetiske pærer til å ha on the side! Godt med litt søtt attåt, men eg klarte meg med tyttebær 🙂 Eg tok ut 1,2 kg av mørbraden eg kjøpte for litt siden, eg hadde skåret mye av mørbraden i store terninger før eg la alt i fryseren, dette har bare tint i kjøleskapet over natta. Før eg stekte kjøttet hadde eg det i en pose med mel, salt og pepper, ristet godt og stekte litt og litt av kjøttet før eg kokte ut panna mellom hver gang før eg hadde det i jerngryta mi etter hvert. Siste panna var å steke all sjalottløken. Hadde også ca en halv liter med kraft (Kun vanlig kjøttbuljong som eg tok oppi før eg satte gryta på kok). Vurderte en stund om eg skulle velge å bruke mandel- eller havremel, var veldig usikker på hvordan det hadde blitt!? Kom frem til at siden eg ikkje hadde glutenfritt mel måtte eg bare ta vanlig…tok ikkje sjansen på å gjøre det hele uspiselig…Eg fikk heller spise litt mindre, lettere sagt enn gjort gitt! *Resultatet ble en mage som lignet en ballong…* Jaggu godt det var for en god middag i det minste.

Til min overraskelse hadde me kun 3 små gulrøtter….Trodde me hadde mer, men ok, eg gadd ikkje kjøre på butikken kun for det. Skar opp 3 persillerøtter eg og det ble godt det! Før eg hadde grønnsakene oppi lot eg kjøttet koke i nesten 2 timer, lav temp. Mørbraden eg brukte er i utgangspunktet ganske mør så etter nesten 2 t hadde eg grønnsakene opp og det fikk koke mens den Gratinerte potetmosen sto i ovnen. VELDIG godt timet, maten var klar akkurat når Dib kom hjem fra jobb i går kwell 🙂

 

 

 

Dessert er en selvfølge – Not! Er faktisk 2 uker siden eg nå spiste is hehe Måtte ha en pause, ja for eg mauler is når riktig sort er i fryseboksen. Dib ringte på vei hjem fra jobb fordi han var innom en butikk…lurte på om det var noe eg trengte/hadde lyst på…Is, sa eg! Han skulle kjøpe Ben&Jerry, men eg sa at han skulle kjøpe en helt vanlig vaniljeis, men han vettu….Ramset opp alt de hadde så eg måtte si OK! Kjøp en sjokolade og en vanilje…Han kjøpte kun sjokolade, så da ble det det eg trykket ned på med i går – Å hekkan det var digg! Godt det bare en liten boks (Kun 1l) hehe Så da var den isen så og si ryddet bort *ler*

Skulle egentlig vært på “Kom deg ut” arrangement med turistforeningen i dag sammen med niesa mi og datteren. Meeen, det friste lite å dra ut til Vistnes fyr i stiv kuling + at eg NOK en gang har problem med å få på sko på den hersens fotvorte forten *humrer* I steden for skal me heller kose oss litt her hjemme, blir nok sikkert på strikking og litt Hobbyromaktiviteter 🙂

 

 

 

LAG DEG EN GOD SØNDAG

 

 

 

 

 

Go`klem fra Vibbedille 🙂
Vibbedille på Instagram
Vibbedille på TikTok

1 kommentar

Siste innlegg