KARAMELLER – De BESTE!

Foto: Vibbedille

 

Uten å være blyg i det hele tatt så sier eg bare at disse her, Åååå om ikkje det er de beste så er det nå i allefall de FINESTE ♥ Ahaa forresten, det er også de BESTE, helt klart! Noe mer? Ja, de er definitivt OGSÅ de enkleste
og det er helt uten tvil 🙂

Hadde eg visst at det skulle gå sååå fint å ha karamellmassen i disse silikonformene som eg normalt bruker til sjokolade hadde eg jo tatt hele greia oppi! Ååå de ble jo sååå fine som hjerter! Hmm siden eg kun har disse 3 hjertene vurderer eg å kjøpe en kvart med krem til…sirup og sukker har eg jo allerede hjemme, ja og karamellene lager seg jo selv mens eg strikker så det der er intet problem what so ever!

 

 

Foto: VIbbedille

 

Slik ser resten av karamellene ut, ganske enkelt fullstendig perfekte! Å nei, som sagt; Eg er ikkje blyg *ler hjertelig*. Eg lover deg, DU vil også ende opp med så fine og det mens du faktisk STRIKKER! hehe
Jepp, helt sant, men først trenger du oppskrifta:

 

1 dl Lys Sirup
2 dl Sukker
3 dl Kremfløte

 

Rør alt sammen i ei gryte, la det koke opp, skru den helt ned (eg hadde den på nr 1). Sett gryta ca halvveis over plata, lokket på snei. Rør av og til. Hver gang eg hadde rørt satt eg alarmen på 30 min, dette gjentok eg helt til karamellmassen besto dråpetesten. Det tok 3,5 t – De kunne fint kokt en halvtime til, men du får smake underveis og så gir du deg når du er fornøyd med konsistensen 🙂 Her kan du ikkje gjøre feil, bare la den putre mens du gjør noe annet. Til slutt heller du massen i en form som du har kledd med bakepapir. La den stå til nesten dag (den må være kald helt gjennom). Før du skjærer den opp kan den godt stå i kjøleskapet et par timer fordi det er enklere å skjære når den er iskald. Av 1 porsjon fikk eg ca 100 stk 🙂 Eg liker å pakke de inn i rødt cellofanpapir så eg får se om eg får tak i det. Hvis ikkje kan du oppbevare de på boks, men ha litt matpapir mellom.
De kan nemligen klistre seg hvis de vil hihi

Min prosess kan du se på Snapchat (vibbedille)

 

 

Foto: Vibbedille

 

Alle som har fått smakt denne kaka har nesten besvimt! Helt sant! Den er ganske enkelt amazing og den er super duper enkel. Eg bruker en rundt springform med bakepapir i, har kommet frem til at den da får ganske så riktig tykkelse 🙂 Oppskriften fant eg i et ukeblad på 80-tallet når eg var ca 10 år og har faktisk bakt den siden-Hvert år! Oppskriften er som følger og kaka heter USA-Special:

Smelt 200 gr margarin og 150 gr Freia Kokesjokolade—> Avkjøl
Pisk 4 egg lett sammen for hånd og tilsett 500 gr (1 pose) med Brunt sukker, 2 ts vaniljesukker, 2 dl mel og 200 gr (1 boks) hakka valnøtter (Bare grovhakk de). Bland så inn margarinen og sjokolade som nå har avkjøl. Rør alt godt sammen og tøm det i forma. Dette steker du på ca 160 gr i 45 min. Eg brukte varmluft og det gikk litt raskere. Kontroller den underveis, stikk i den med en pinne. Det SKAL henge litt røre igjen på pinnene.
Skal ikkje gjennomstekes for da blir den tørr og smuldrer helt bort.

Eg Snappet hele prosessen i går så ta en titt der (vibbedille)
Av min kake ble det akkurat 64 biter, eg oppbevarer de i en kakeboks med bakepapir kun i bunnen 🙂 KOS DEG!

Selv om det er søndag tenkte eg at det kunne være greit å ta en tur på POSTEN!! Eg har hatt det forrige sparringsutstyret til Dib liggende på Finn.no og nå fikk eg solgt det + at eg har gavene etter Juleglede 2 klar for sending 🙂 Så ja, da er dte jo håp om at alle pakkene kommer frem til jul 🙂 Satser på det 🙂 Tviiiler på at det blir mer baking i dag for nå har Ali okkupert det og skal lage laks til middag.

Juleglede Nr 3 er ute på bloggen og har du lyst å bli med tar du turen innom HER, og HUSK: Det kan være lurt å LESE innlegget før du svarer! Ser sprøtt mange eksempler på de som IKKJE har lest det på Facebook! Det er HEEELT utrolig! Det virker som om at når noe ser at noe skal gis bort er det bare om å gjøre å si at det vil du ha. Ganske tragisk egentlig…men men, bare les så går det fint 🙂

 

 

 

HA EN SKJØNN SØNDAG!

 

 

 

Go`klem fra Vibbedille 🙂

2 kommentarer
    1. Svarer på spørsmålet ditt i forrige innlegg her, jeg. Så det ikke drukner i alle andre kommentarer.
      En super måte å ta smultbaksten på, er å bruke elektrisk frityrgryte med termostat.
      Da blir det varmt nok til at baksten ikke blir full av smult og ikke så varmt at alt brenner seg og blir brannfarlig. Bare prøve seg litt fram til riktig innstilling, og notere det på oppskrifta til neste år.
      Full kontroll, altså. Og det liker vi 😁
      God jul 🤶

    2. Nam nam nam nam! Tusen takk for oppskrift og ikke minst forklaring på karameller! Fantastisk gode, og endelig har jeg fått de til!
      Hmmm, må en tur til å kjøleskapet…

Siste innlegg