Nå begynner det å bli fart på dagene og det er klart for Julekos Nr 2!! Litt kjapt om “reglene”, er ikke så mange, men for å bli med må du kommentere under dette innlegget. Kommentarer på Facebook regnes ikke med. Har du valgt å delta bør du også følge med når det er trekningen. Denne uken blir trekningen på Onsdag. 11.desember. Om det er en eller 2 vinnere som ikkje melder seg så trekker eg på nytt. Målet er at pakken skal sendes før helgen igjen 🙂 Husk at eg på disse innleggene modererer kommentarfeltet, dvs du kan ikke se din eller andre sine kommentar før etter trekningen på onsdag.
Dette er ukas 2 poser som skal sendes, og dermed er me halvveis allerede! De inneholder alt du trenger for å kose deg en hel uke og vel så det om du skulle være så (u)heldig å bli innesnødd f.eks Ho Ho Hvis du er extra nysgjerrig på innholdet kan du jo titte litt her, liker du det du ser er det bare å fortsette å lese, og bli med 🙂
Dere som har følgt meg en stund vet at her i huset er det slettes ikke slips og kjole som gjelder i julen,…Det er pysj fra morgen til kveld, hver dag, OGSÅ på julaften! Dette bestemte eg den jula eg var gravid med Dib – Det var også den jula eg, alene og helt for meg selv bestemte at f.o.m julen 2003 skulle me feire julaften hjemme alene, siden har me gjort dette. Hvert år siden har begge ungene (og nå også sv.sønn), Ali og meg selv fått Julepysj i kalenderen på Julaften. Mitt rituale på denne dagen er å stå opp, trykke på kaffetrakteren og gå i dusjen og på med pysjen. I fjor var det slettes ikke bare til oss her hjemme eg kjøpte nydelig pysj fra SillySanta til, men også en kjær venn fikk en! Husker du hvem?? Hvis ikke kan du bruke JUKSELINK Ho Ho Ho Lykke til alle sammen!
Nå skal eg bare få i meg ltt grøt og sååå er du ut å hente masse energi på ei av Jærens fineste sandstrender!
Sånn, da har eg “låst” kjøkkenet og gjort rent etter 8t på beina der ute! Planen min nå var i grunnen å lime Havre Flarnen med sjokolade helt til eg så at eg har jo glemt å kjøpe Delfiafett! Har alltid litt i sjokolade eg smelter for å få bedre kvalitet, sjokoladen smelter i allefall ikke på fatet. Men men, det er fort gjort en annen dag. Uansett så blir eg ikke arbeidsledig nå i kveld for det er alltid noe som må gjøres, derfor har eg funnet frem det eg har av passende tau, lapper og sist, men ikke minst cellofanpose -samlingen min! Har jobbet meg opp et solid lager på den fronten! Mesteparten av det eg har er kjøpt hos Congratulation og hos Slikkepott. Det er nok mye av dette hos Temu også, men min samling er opparbeidet før eg havnet på Temu så enn så lenge trenger eg ikke mer!! HAAA! Er det mulig…? Nå må jo også eg sjekke utvalget hos Temu…! *ler*
Helt siden studietiden min har eg elsket å designe emballasje, innpakking, presentasjon etc Men eg blir overlykkelig når eg finner slike fiiiine ting uten at eg må lage det selv Ho Ho Ho Det er som å ha en superfin klistremerke- eller viskelærsamling..noe eg også forøvrig har…
Vel, dette blir min jobb i kveld....Ca 3 kg nøtter skal veies og pakkes! Eg har laget mange porsjoner med Salte mandler og enda flere porsjoner med Spicy Nuts! O`la la…Dib maulet den ene neven etter den andre da han sto med meg på kjøkkenet å skravlet….Bedre kvalitetskontroll enn DET trengs ikkje ♥
Kjempelett å lage, noe mer arbeid med det Spicy Nuts enn de salte, og grunnen til det er honningen! Skal være litt kjapp med de Spicy, få de av papiret over i en skål og så må man “knuse” de inni mellom for alt klistrer seg sammen til de er helt kalde, men det er verdt det!
Klart du skal få oppskrifter, de kommer under her:
Til de Spicy Nuts bruker du de nøttene du liker, eg har brukt: Mandler, Valnøtter, Cashew og Hassel. Har pleid å ha Pekan nøtter (MIN favoritt!), men det var tomt, så da ble det valnøtt (Nå er de på tilbud!!). Du starter med å tømme en flaske med Akasia honning i en skål (350 gr). Rør så inn 3 ts Mandolsalt og 1 pose med Cayennepepper (De små vanlige krydderposene). Rør dette godt før du tilsetter en og en nøttepose (Totalt 1,5 kg) Det blir ganske tungt å røre etter hvert, men hold på en stund slik at du ser at alle nøttene får honning på seg. Sett ovnen på 190 gr, bruk varmluft om du lager like mye som meg for da bør du fordele nøttene på 2 brett (m/bakepapir). Min stekte nærmere 20 min, halvveis byttet eg om på brettene og rørte litt i nøttene. Det blir som en grøt fordi honningen koker, men når de er blitt passe mørke tar du de ut. Fortsett å rør med ei sleiv på brettene slik at det ikke stivner for tidlig, etter hvert når det blir kaldt ligger honningen rundt nøttene. Før de blir for kaldt bør du få nøttene over i en skål.
Pakk i tette poser eller glass.
Salte mandler: Kok opp 4 dl vann, tilsett 100 gr salt, rør til saltet er helt oppløst. Skru av platen og tilsett 200 gr mandler. Legg på lokk og la det stå. Eg har gjort dette mange ganger så for meg er 23 min perfekt, lenger enn det så begynner mandlene å bli veldig salte! Sil av vannet, spre mandlene på et stekebrett og stek på 190 gr i ca 12 min. De blir sprø når de blir kalde.
Når eg var ferdig med mitt og hadde ryddet kom Dib å overtok, da ble det herlige burgere til en sen middag. Etter fadesen min ved forrige burgermiddag ristet eg glutefrieskiver å brukte det i steden for. Har prøvd glutenfri hamburgerbrød, men de blir så kompakte og fort harde. Dette smakte fortreffelig og nå er eg klar for å pakke nøtter mens eg klekker ut en nøtt eller flere til Julekosen for 2.søndag i advent!
I morgen er det meldt sol og 7 grader, har planlagt strandtur med Ine – Det blir herlig! Etter på det er det nok hjem å fortsette på kjøkkenet!
Det blir litt ventetid når eg “bare” holder på med nøtter så da legger eg ut et par enkle julebakstoppskrifter først ut er min mormor sine Krumkaker: (Skal straks i gang med runde 2 av krumkaker)
Finn frem 3-4 egg, la oss si at de veier 210 gr. Knekk de opp i skåla til maskinen du bruker, tilsett 210 gram sukker og lag eggedosis. Smelt 210 gr smør, avkjøl en tanke og ha de i den ferdige eggedosisen, la maskinen gå rolig mens du tilsetter 210 gr mel 🙂 Ha røra i kjøleskapet noen timer, evn over natta før du begynner å steke. Rør inn evn 1-2 ss vann før du begynner steke
Havreflarn med sjokolade, Amira sin favoritt og dette er hennes oppskrift (Hun har i allefall bakt med den i flere år)
400 gr lettkokte havregryn 400 gr smeltet margarin 4 egg 480 gr sukker 4-8 ss mel 4 ts bakepulver 400 gr sjokolade
Ha havregryna i en skål, tømt margarinen over, la dette svelle. Pisk egg/sukker til eggedosis, rør det inn i havregrynblandingen, tilsett bakepulver og rør inn melet litt og litt. Bruk en ts og sett små dotter på stekebrettet (Stek en test kake for de flyter ut!) Avkjøl på rist. Stekes på 190 gr i ca 7-8 min.
EG har fortsatt mine bare i en kakeboks, skal smelte sjokolade og lime sammen 2 og 2 🙂
Hvis du ikke har tålmodighet til å vente på flere kaker finner du alle mine Julefavoritter HER INNE! Det er bare å meske seg 🙂 Nå er det bare å komme seg på kjøkkenet igjen for min del!
I 2022 ble dette designet publisert og eg var bare nødt for å ha det, helt perfekt til meg som er glad i ribbestrikk! Ble jo aldri at eg strikket det, ikke ennå i allefall…Kom over oppskriften igjen i Library mitt her om dagen og da begynte det å stokke seg for meg….!! Oh My! Hva gjør eg nå liksom!?? Lisa Hannes har jo designet ENDA MER i dette Coral Reef designet sitt!?!? Den over er jo en wrap noe som betyr at den er veldig lang – Herlig å surre seg godt inn i – Genial på tur faktisk!! Når det virkelig er kaldt har søs med seg en god wrap i sekken som hun tar over ryggen når me sitter å spiser! Nå i ettertid har hun også designet et i sjalstørrelse og et som skjerf! Noe for en hver kan du si + et par sokker og ei lue som matcher hele herligheten!! WOW! Tror bare eg må plukke med meg resten også…Tror virkelig eg hadde likt å strikke et design som dette, i et deilig blandingsbarn med alpakka f.eks.
Mulig det hadde vært smartest å starte med ei lue? Vel å greit at det er enkelt å strikke ribb, men eg ser jo for meg at man lærer noen triks underveis som kan være greie å kunne på et av de større prosjektene
Nå sier eg sm Bunny; “Hellige Kaninmåne!” Har sovet over 8t i natt eg! Minnes at eg kranglet med litt lårkramper i løpet av natta, men klarte å strekke de ut uten å måtte opp å stå! Typisk etter en lang tur, eg MÅ bli flinkere å strekke ut etter på…Kvaliteten på søvnen er tipp topp så eg føler meg klar for en dag på kjøkkenet, mye mulig det dukker opp diverse julebakst på Snapchat i dag. Planen er å starte med krumkaker samtidig som eg får fart på diverse nøtter. Hadde vært digg å fått alle nøttene i boks for da kan eg lage pikekyss i morgen og pakke alle nøttene mens pikekyss står i ovnen å tørker – Det høres ut som en fin plan! Det er bare å ta med høytaleren å fyre opp litt julemusikk, tenker eg!
I morgen er det igjen klart for JULEKOS her på bloggen så dvs at eg også må klekke ut ei “nøtt” i løpet av dagen!
Dette bildet føler eg er tatt ut av en film eller noe…Det var her eg hadde planlagt å stoppe litt siden det er her denne store Hegren pleier å være, men eg tok bare dette bildet og gikk videre. Ville faktisk ikke forstyrre det eg sto å så på! 2 nydelige svaner og en gjeng med ender gikk her å pludret, kan jo ikke forstyrre det bare fordi eg ville se etter en fugl eg allerede har hilst på! Turen startet i plaskregn og når eg kom her, nesten halvveis ble det oppholde og dette lyset skjedde! Ja det var nesten litt sånn magisk!
Allerede da eg gikk fra bilen hadde eg bestemt at i dag ble det ingen bilder for nå MÅTTE eg knuse tidligere rekord, eg måtte se 10 tallet på klokka! Dvs at eg går hver km på 10 min, under 11 i allefall…Har ligget lenge på 11 min nå, men allerede ved første bro måtte eg stoppe! Se på disse da! Donald og Dolly! Kunne ikke skjønne hvorfor bildene ble dårlige…oppdaget det når eg skulle ta bilder av svanene…blitzen sto på…Jaja..
Denne Sothøna fikk eg nesten mellom skoene, lite skvetten kan du si, den gikk her å laget noen “Murre” lyder, den er litt morsom 😉
“Noen” bør faktisk rydde i skogen…
Det ble en god tur som gjorde godt, men ikke KNØ om eg kom meg under 11 min!! Hadde eg ikke tatt de bildene hadde eg klart det! 10 sekund over…! Er det mulig! Nesten gang sier eg bare, neste gang… Full fart uten stopp og ingen bilder *ler*
Før eg gikk tur hadde eg handlet alene, bare opp alle varene, ryddet de kjapt på plass, skiftet og kom meg ut! Trengte det i dag, vært hjemme 2 dager, eller hjemme og hjemme – I allefall ikke på tur! Satser på en tur på søndag også, i morgen blir det baking 🙂
Etter turen var det en runde på badet, på med pysj og inn på kjøkkenet. Fikk stekt alle Havre Flarn (115 stk) Enn så lenge ligger de i en boks, men disse er ikke ferdige før de er limt 2 og 2 sammen med sjokolade 🙂 Amira sin favoritt.
Når kakene var ferdig var det bare å svinge middag. Var bare Dib og eg som ville ha biff så eg laget min egen; Salat, stekt søtpotet, ROSENKÅL (Jammy) og deilig mørbrad biff 🙂 God og mett, satser på at eg sover som en drøm i natt, det må eg for i morgen må eg få unnagjort noen flere kaker 🙂
På de 3 årene eg nå har hatt dette Hobbyrommet mitt har eg laget mye forskjellig i mange forskjellige materialer, og hver gang – Alltid, får eg spørsmålet: Har du noe med katter? Konklusjonen min er da at veldig mange liker katter og uansett hva eg nå lager blir det alltid noen katter….Da var det naturlig å nappe til meg disse kattesokkene! De er jo dømt til å bli populære, tenker eg!
Designet av RIBBIT DESIGNS
Oppskriften går over hele 6 størrelser og de er strikket i tynt sokkegarn, 100m/400 gr og strikkefastheten er på 36 m/40 Row. Da ble det vel noen kattesokker til våren på deg, vil eg tro? Alle kjenner uansett noen som vil elske sokker som dette 🙂
SWOSJ! Denne uka forsvant, og uten flere turer enn de eg fikk unnagjort mandag og tirsdag…Skulle jo vært på tur i går, men valgt å være hjemme pga været. Fikk satt et par deiger og hentet Amira på jobb kl 14. Me hadde oss en liten handlerunde og hadde noen koselig timer hjemme hos de før det ble en tidlig kveld. Eg kom i havn med juletrærne før eg la meg i går så nå gjenstår kun det eg skal lage på kjøkkenet som blir med på Julemarked neste uke! Tenker at diverse nøtter og pikekyss kan være en ok ting å styre med, tar tid det også for alt skal også veies og pakkes. Eg må få opp tempoet på den bakingen altså…6.desember allerede og det er kun fruktflesket eg er i mål med! 10 dager til julegaver skal sendes så her MÅ det bakes den neste uka hvor 2 dager forsvinner i Julemarked! Off! Det er jo en grunn for at eg alltid takker nei til å delta på julemarked så nå håper eg virkelig at ALT blir solgt Ho Ho Det er nok å håpe på for mye, men om det blir som sist blir det ikke aktuelt mer…Anyway, fredag…det betyr at det må handles litt…
Det heter så fint at det enkle er ofte det beste, i dette tilfellet er det helt riktig! Dette er vel den eneste oppskriften opp gjennom årene som har gitt meg den fineste og beste konsistensen på karameller. De er faste, lette å pakke, sklir ikke ut og de er gode å ha i munnen. Smelter på tunga, men er også gode å tygge 🙂
Rør alt sammen i ei gryte, la det koke opp, skru den helt ned (eg hadde den på nr 1). Sett gryta ca halvveis over plata, lokket på snei. Rør av og til. Hver gang eg hadde rørt satt eg alarmen på 30 min, dette gjentok eg helt til karamellmassen besto dråpetesten. Det tok 3,5 t – De kunne fint kokt en halvtime til, men du får smake underveis og så gir du deg når du er fornøyd med konsistensen 🙂 Her kan du ikkje gjøre feil, bare la den putre mens du gjør noe annet. Til slutt heller du massen i en form som du har kledd med bakepapir. La den stå til nesten dag (den må være kald helt gjennom). Før du skjærer den opp kan den godt stå i kjøleskapet et par timer fordi det er enklere å skjære når den er iskald. Av 1 porsjon fikk eg ca 100 stk 🙂 Eg liker å pakke de inn i rødt cellofanpapir så eg får se om eg får tak i det. Hvis ikkje kan du oppbevare de på boks, men ha litt matpapir mellom.De kan nemligen klistre seg hvis de vil hihi
Du kan fint bruke silikonformen også, eg laget noen i hjerter og de tar seg jo godt ut på kakefatet 🙂
Hvis du er glad i karameller av denne type kan det muligens friste med Salt Karamellsaus? Verden enkleste å lage! Søte små gaver som du tømmer på små glass 🙂 Oppskriften finner her.
La meg si det sånn; Liker du Salt Lakris med et hint av salmiakk (Valgfritt), du vet sånn som er inni de salte harde paddene? Vel, da koker du deg en porsjon av disse! O`la la! Ikkje vanskelig å lage, de trenger bare litt tid, tja…et par timer ca kanskje 🙂 Det står me i når det gjelder visse go`saker! Oppskriften har eg fått av MocinaDesign og eg har fått lov å dele den JuHuuu
6 dl kremfløte 300 gr margarin 300 gr sukker (Kan sløyfes! Eg tok kun 100 gr – litt sånn for sikkerhetsskyld hehe) 1 boks mørk sirup 3 ss Hockey Pulver (De selger store bokser på Kiwi) 2 ss Lakrispulver Flaksalt (Eg brukte Maldon,smak deg frem – Eg endte på 2 ss) Svart Farge (Eg brukte ca en halv ts for å få den helt svart)
Smelt smør, ha i sukker, fløte og sirup—> Kok opp. Tilsett lakris og Hockey pulver, farge og salt.
Kok dette til det blir 126 grader, så ja, du trenger absolutt det som heter sukkertermometer. Eg kjøpte Dette på Clas Olhson og det funker helt flott. Når du har oppnådd gradene så har det en sånn deilig, litt halvtjukk masse 🙂 Tøm dette i en form slik at det er ca 1-2 cm tykk, alt etter hvor store karameller du vil ha. Min form er ca 25 X 30 cm. La den stå til den stivner, til dagen etter f.eks. Skjær opp og pakk i plast/cellofan. Eller du kan bare starte å maule med en gang 🙂
Disse var høydepunktet da eg var liten, ååå de er bare helt magisk! De skal ikkje bli like harde som fløtekaramellene, men de skal likevel stivne i kjøleskapet. Har brukt miniformer, litt hasselnøtter i bunnen og karamell opp på. Du vrenger formen samtidig som du putter alt i munnen når de skal spises. Oppbevares i kjøleskapet. Oppskrift? Oh YESSS! Denne oppskriften hadde mor mi fra min mormors kokebok, så denne oppskrifta er ganske gammel!
Ha alt i ei lita gryte, la det koke opp, skru ned plata og så skal den bare stå slik på varmen uten at den egentlig trenger å koke. Rør i den hver gang du går forbi. Eg lot min kose seg i ca 4 t – Så ja! GODE karameller trenger tid 🙂 De små formene kjøpte eg på Kitch`n HER INNE 🙂
Sånn! Da er det bare å svinge grytene og starte å koke 🙂 Min plan er i dag er å sette røra til Krumkakene og lage “deigen” til Havreflarn 🙂 Videre er planen å hente Amira på jobb og sååå har me litt me skal fixe, blir nok kos! Å ja, det er torsdag og det betyr turdag fra Byhaugen, men i dag kapitulerer eg faktisk! Det er første gang, men ute er det liten kuling (24m/s) og regn – Tenker det er greit å stå an av i dag!
Egentlig er det mange idioter blant oss, EG er så absolutt en, og kanskje du også? Eller, muligens litt hardt å ta i ved å si idioter, men NOEN er det og me lar oss alle lure….! Eplene over skal eg komme tilbake til litt senere, men de er så absolutt en bidragsyter til at eg egentlig er en idiot…
La oss snakke Hobbybutikker! Oh My!! Eg måtte jo innom en i dag fordi eg ønsker (og bør) blir ferdig med det som skal bli med på Julemarked over helga…Der traff eg ei koselige dame som eg kjenner, Aud heter hun, me møttes i kassen – Me har det med å møtes på sånne hobbystashbutikker *ler* Hun strikker og syr mye flott og i dag trengte hun også litt dubbedingser og nips…Som regel bare rister me på hodet av at me faktisk MÅTTE på en hobbybutikk…Noen ganger må man som sagt bare, men nå er det slutt altså...og eg håper eg klarer å holde på det! Lo høyt da Aud så fint sa det: “Trenger jo søren meg snart forbrukslån for å handle her!” Å det er sååå sant! Det er SPINNDYRT, og me blir lurte hele gjengen! Kunne vist mange eksempler fra butikken, men du vet når man gjøre noe spooky (som å ta bilder av priser etc) så føler man at alle glor, sant?? Fant et par supre eksempler da på ting eg selv har kjøpte andre steder, som Temu 🙂 Klart eg shopper dubbeditter der, har ikke noe pengetre eg, og ei heller akter eg å ta opp et forbrukslån!
Eg kjøpte noen poser fra Temu eg, betalt 22 kr for 150 stk (pr pose) KLISS LIKE! Kan også nevne en haug av charms som ble solgt for 35 kr pr stk. PR STK!! Shoppet en hel pose eg fra Temu…akkurat de samme og betaler kun 12 kr for 10 stk! Når butikkene handler fra Temu (Eller Kina da) så kan også me. Gratis frakt får me også 🙂
4 små skiver med tørka appelsin: 49 kr!! Hallo! Kjøp deg en appelsin og skjær 20 store, tynne skiver som du tørke i ovnen 🙂 Fremgangsmåte på det finner du HER INNE, eg har laget mange. De er like flotte i år 🙂 Det klages jo en del, eller folk blir overrasket over hva me som selger litt tar i betaling…ja at det er dyrt, er det rart? Skulle eg f.eks kjøpt piperensere på hobbybutikken kunne eg aldri laget alle disse søte juletrærene. Da måtte eg tatt minst 7-800 pr stk!! INGEN hadde kjøpt! Det går fort 100-150 piperensere på et tre…+ alt det andre dillet, lys etc…Å ja, eg vet at butikker betale lønn, strøm osv…Men, hva med oss forbrukere da? Noen sitter garantert på en topp og tjener seg til millionær fordi me finner oss i disse prisene…sukk…
Ok, er sikker på at du skjønner tegninga…men tilbake til de flotte eplene på bildet…Det er så absolutt de beste eplene, må alltid ha noen før jul. Disse kan jo ligge lenge og se like fine ute, men de blir melne inne – De bør nytes tidlig og ikke bare være pynt. Dette var tanken min i dag da eg var ute å handlet grønnsaker på Jæren…Ååå må jo ha noen av de, blir så fine på fatet!! Det står jo “God Jul” på de – Klart det blir fint på fatet! Hmm kikket litt etter prisen, fant ingen, regnet med at de kostet minst noen og 40 kr pr kg – Derfor tok eg bare 5…Kom i kassen og det var eplene sin tur: “Hva er kiloprisen” spør eg….Damen i kassen: “Ehee….det er ikke kilopris, men det er pris pr stk” – “Hva er den da?” spør jo eg….“17 kr pr eple” –Hun legger fort til: “Du trenger ikke kjøpe de, eg kan legge de tilbake” Tror muligens eg så litt øvejidde ut haha 17 KR PR EPLE!?? Jaja, la gå eg vil ha de, var jo fine – Svarer eg!! Kronidioten altså!! *ler* Var akkurat inne hos Dib å viste han eplene, han trodde ikke de var ekte. Sa til han at disse skal nytes og spises med andakt! “Er jo ikke så glad i epler eg vettu, mamma!” Pju-Hu….da blir det KUN til pynt!
Ho Ho Ho Da er det på tide å trekke de 2 første vinneren av Årets Julekos! Svaret på den første “nøtta” var selvfølgelig Bunny! Hvem andre gir meg råsterk Habanero? MEN, det skal sies; Brukes den i riktig mengde for egen gane så blir det du lager veldig godt – Faktisk! Bruker den titt og ofte når noe skal piffes opp 2-3 hakk 🙂
Ok, da er det bare å sette i gang! De 2 som hadde riktig svar denne gangen er…..
Gratulerer begge 2! Send meg adressen deres på mail ([email protected]) eller den måten som er enklest for deg 🙂 Om en eller begge ikke gir meg en tilbakemelding senest i morgen kveld trekker eg ny(e) vinner(e) og pakken går i posten før helgen. Den blir ny Julekwiss Søndag 8.desember med akkurat like flotte gaver!
Eg skal bruke kvelden på å ferdigstille de siste Juletrærene….Å ja…eg måtte “dessverre” ut å kjøpe en pakke med sånne treskiver i dag…Orker ikke styre med å ferdigstille i siste liten, da har eg jo andre ting eg skal lage på kjøkkenet som skal blir med på Julemarkedet 🙂 Før eg helt tar kwell nå skal eg klippe opp den 3. og siste porsjonen med Fruktflesk: Grønne epler 🙂
Selv om dette kun er rillestrikk er det ikke et nybegynner prosjekt, det kommer fra designeren selv. For å få til dette benyttes Intarsiateknikken, og den kan være litt tricky om man ikkje har benyttet den før. Ikkje vanskelig i utgangspunktet, men det er gjerne fort gjort å glemme seg? Før du vet ordet av det har du kanskje begynte å dra trådene…? Kan virke litt dill i starten, men det er en genial måte å strikke på for å få akkurat det mønsteret du ønsker 🙂
Dette er absolutt en oppskrift eg skal snappe til meg, et par slike i riller er midt i blinken! Hanskene er strikket med fingering garn på pinne 2,5. Blir de for små så har også designer strikket et par på pinne 3. Nå er jo rillestrikk ganske strechy så ikke sikkert du bør gå opp på pinnene. Om de likevel blir for små, eller du ønsker å strikke de større kan du garantert bare ta tjukkere garn og pinner, tenker eg 🙂
Der var det jaggu meg allerede midt i uka! Nå må eg begynne å få fart på den der bakingen! VISSTE det var litt dumt å si JA til det Julemarkedet….Har kun laget 3 porsjoner med Fruktflesk…sitter jo bare her på Hobbyrommet å tvinner piperensere…SANT VEL! Jaja når markedet er over neste uke er det jo fortsatt god tid, egentlig...Men eg har en pakke med kaker som skal sendes helst før den 16. så tempo-tempo! I dag må eg ut å farte litt, skal en tur innom legen, men før det tenker eg å fixe litt! Har kommet frem til at eg MÅ innom Kreaktiv etter noen flere slike treskiver til trærne mine…de eg har bestilt er jo søren meg ikke sendt ennå! Må innom posten å hente en pakke, de skulle ha kommet i går så den kommer vel i dag… Litt nye grønnsaker hadde også vært nice åsså må eg kjapt innom Kiwi. Tja, når eg er hjemme igjen begynner det vel kanskje å bli mørkt…?