Men, Vibbedille, HVA spiser du?

 

Mangler ikkje på spørsmål: “Men hva spiser du da?” Hvilken slankekur går du på?” “Hvor mange kcal spiser du pr dag?” osv osv…

Da kan eg bare avkrefte en gang for alle: Eg går ikkje på noen form for slankekur, men eg har gjordt noen endringer som eg har gode muligheter for å “bare leve” på – en endring for livet liksom selv om eg er fornuftig nok til å se at disse endringene sikkert også vil endres etter hvert.

De største endringene eg har gjort er at eg har kuttet ut mel og sukker – Dette har jo en noen bredere konsekvens enn å “bare” kutte mel og sukker. Me spiser jo en del med begge deler som en del av ingredienslista. Dette er sånn man lærer mens man spiser. Hvis man med lavt stoffskifte legger på seg eller har problemer med å ta av er dette et godt råd fra “De som har greie på dette”.  Når eg kuttet ut mel og sukker i februar var det som om noe løsnet og kiloene forsvant stille og rolig, som sagt: Dette er ikkje en slankekur og eg er ikkje ute etter kjappe resultatet. Har tatt av 2-3 kg i måneden noe som legen min syns er perfekt for da vil dette mest sannsynlig forbli en varig endring 😀 Og nei, eg teller ikkje kcal – Det har eg gjort for mye da eg var yngre og det holdt aldri i lengden og ble mer et deprimerende stressmoment! Å ja, eg er fult klar over at kalorier ut må være høyere enn kcal inn – Der har eg nok en fin balanse og det er ingen vits i underskudd av de store sprikene for da holder du ikkje lenge.

Andre ting eg bevisst har kuttet ut er chips, snop og brus. Fortsatt drikker eg som oftes et glass cola til middagen (Cola X u/sukker som har vært min favoritt i mange år, syns f.eks ikkje Pepsi Max er særlig god!!!). Sannheten er at etter disse kostholdendringene craver eg slettes verken snop eller chips og har ikkje rørt det siden jan/feb. Det er så mye annet godt man kan spise med bedre samvittighet enn en pose snop. UANSETT!!! Viktig: Om du er flink i kosten eller går på slankekur så kan du ta “fri” en dag eller helg i uka og kose deg. Det som eg syns da er viktig å ikkje tenke: “Nå sprakk eg så da venter eg til mandag eller den 1. i neste måned for å starte på nytt”. Om du sprakk så sprakk du, la det være med det og fortsett heller på den fine veien du er på, ikkje la sprekken vare helt til mandag eller til den 1. Hva er greia med det?

Har man et fornuftig kosthold tåler man en
“sprekk” eller et skikkelig marorgi 🙂

Nå har eg scrollet meg gjennom bildene mine tilbake til februar, plukket ut noen matbilder som i grunnen representerer kostholdet mitt ganske greit – Det er bare å nye og bli sulten! *ler*

Det øverste bildet er bakt søtpotet med diverse
grønnsaker og stekt kyllingfilé biter 🙂

 

 

 

 

Dumplings spiser eg ikkje ofte,
men det kan fort bli en herlig helgekose middag.

 

 

 

 

Kjøleskapgrøt til frokost er eg litt hektet på nå om dagen 🙂
Havregrynt, havremel, vaniljekesam og tranebær. Topping er blåbær og granola.

 

 

 

 

Pestokylling med salat og pasta. Endelig har eg testet ut glutenfri pasta og det funket supert. En av grunnene til at eg kuttet ut melet er fordi eg blir vond og veldig oppblåst. Har testet meg, men den var negativ –
Likevel kan man ha vonde reaksjoner på mel.

 

 

 

 

Blomkål/brokkolisuppe

 

 

 


Kokoskylling! Helsikkens godt!

 

 

 

Eg er veeeldig svak for is og det hender eg spiser det hver eneste dag!

 

 

 

 

Skalldyr blir det mye av hele sommeren som regel!

 

 

 

 

Har hatt litt “problemer” med hovne bein og hender….fikk medisin, ble dååårlig av den og leste meg opp hva eg kan gjøre selv: Drikke Chiafrø! Jepp, ikkje bare var det godt, men det hjelper også!!

 

 

 


Søtpotetfries i Air Fryeren – Deilig digg!
Salat og litt hjemmelaget aioli on the side!

 

 

 

Glassnudler med kylling og Red Curripaste 🙂

 

 

 

 

En “standar” frokost/lunsj: 2 knekkebrød kun med frø,
godt med kyllingpålegg, litt ost, pesto og grønnfór

 

 

 

 

KoseSmoothie! Frossen ananas, mango og jordbær +
litt appelsinjuice for å gjøre den drikkbar.

 

 

 

 

Ostesmørbrød. Mitt eget Havrebrød, en dæsj, dressing, tomat
og helt vanlig ost uten å overdrive 🙂

 

 

 


Havrebrødet altså!

 

 

 

Stekt jordskokk, patinakk, persillerot, søtpotet og små tomater.

 

 

 

 

Dumplings…igjen….en stor favoritt her altså!

 

 

 

 

Jadda, det går i knekkebrød…
Eg kjøper de med urter/havsalt på Kiwi

 

 

 

 

Byggryn har blitt en deilig erstatter for ris (Å ja, ris, potet og pasta er jo en sagablott) Her har eg steikt masse paprika og løk, fylt på med kyllingbiter og reker før eg har opp i byggryn –
Gryna ligger i vann noen timer før eg koker de.

 

 

 

 

Mmm Havrebrød igjen!

 

 

 

 

Se der ja, nok en bakt søtpotet!
Dette er sååå digg!

 

 

 

 

Snacks? Prøv ei skål med mandler, tranebær og kokos!
Overraskende tilfredsstillende!

 

 

 

 

Dette var en TikTok greie som eg måtte prøve, dette kan funke som snack,
men neste gang vil eg har søtere gulrøttere.

 

 

 

 

Havresmootihe. Dette er genialt på turdager om eg må tidlig opp! Er ikkje så veldig glad i mat tidlig på dagen….Denne er med bringebær. Havregryn, 1 ss havrekli – kjør dette godt før du har opp i bringebær (evn blåbær) 2-3 smm vaniljekesam, fyll på med havremelk til den har god drikketykkelse og en dæsj med honning 🙂

 

 

 

 

Steikt kyllingsnitzel. Som tilbehør har eg steikt masse paprika og løk (Med byggryn) har tokk med dette med ristet frø og mandler som eg “glasserer” i 1 ts honning før eg topper måltidet! Himmelsk godt!

 

 

 

 

Her er det kokt salt torsk fra dagen før som eg har surret i panna
og spiser stekt jordskokk/søtpotet til . Pesto er alltid godt som topping 🙂

 

 

 

 

Grønnskaer spiser eg mye av hver dag! Har aldri vært særlig glad i frukt,
men eg kunne levd lenge kun på grønnsaker 😀

 

 

 


TikTok Is kan spiser hver dag, nesten hele dagen om du vil!

 

 

 


Søtpotetsuppe

 

 

 

 

Cæsarsalat!! En stor favoritt og selvfølgelig bruker eg den orginale cæsardressingen….
hvis ikkje blir det jo bare en vanlig salat m/kylling…!

 

 

 

 

HELDIGVIS har me 2 store kombiskap på kjøkkenet og nå anser eg det ene for MITT! Gutta kan besøke det, men eg vil ikkje ha middagsrester og div inn her….dette er mitt 🙂 *Lykke*

 

 

 

 

Deilig FilmSnack!

 

 

 

 

Har me Taco, ja så spiiiser eg taco! Snaddergodt!

 

 

 

 

Marinerte egg var ganske så godt
og digg om du har deg ei skål med nudler 🙂

 

 

 

 

Siden eg har vært liten har eg vært veldig glad i fisk. Det går fortsatt i mye fisk og kylling. Rødt kjøtt er noe magen min tåler litt dårlig så det spiser eg sjeldent (Bortsett fra litt kjøtt av og til)

 

 

 

 

Blåbærsmoothie

 

 

 

 

Enda mer knekkebrød..

 

 

 

 

Fool! Arabisk snack og veldig godt! Dette er store bønner/linser(?) som ligger i vann til de er oppblåst og så kokes de. Spise varme med sitron og noe arabisk krydder(Mener det er spisskummen på norsk). Helt prefekt om du trenger en renselse elelr bare et utblåsning *ler*

 

 

 


Vafler så klart! Men altså, helt uten mel. Deilig som et søtt innslag (I steden for kake f.eks)
Serveres med friske bær og vailjekesam.

 

 

 


Himmelsk gode Thaiglass 🙂

 

 

 

Hver dag drikker eg IngefærShot (morgen og kwell) +
eg drikker et glass med
Rødbetejuice som eg lager selv.

 

 

 

Søtpotet spiser eg på flere måter. Den bakte varianter liker eg godt, både med og uten kjøtt til. Som frize er det veeeldig godt! I biter i en form i ovnen blir det deilig ovnsbakte som eg topper med pesto, fungerer veldig godt som stappe også, da kan du blande inn andre rotgrønnsaker som du liker.

 

 

 

 

Dette gjør godt for mye, spesielt for fordøyelsen (Som er et problem for meg, dette skylder da skadene eg har i mage/tarm) Smekkfulle av fiber f.eks

“I tillegg til å kunne øke prestasjonen, er rødbeter en “supergrønnsak” som har vist seg å være bra for helsa på flere måter. Rødbeter er rik på vitaminer, mineraler, antioksidanter og fiber. En del forskning tyder på at de som spiser en del rødbeter har redusert risiko for både kreft og hjerte- og karsykdommer.”

 

 

 


Chiligryta mi! Eg pleier lage ei svær gryte
og så fryser i porsjonsbokser, kjapp og smakfull middag 🙂

 

 

 

 

Litt kos sånn på kwellstid inne på Hobbyrommet (Før var det som oftes ei skål med smågodt som ble med inn): Vailjekesam med litt Granola, toppet med store blåbære og frosne bringebær og en dæsj honning

 

 

 

 

Eg har alltid vært glad i salt snop! Amira var på reise tidligere i år og av alle ting kjøpt hun dette glasset! Det er nesten så eg ikkje klarer spise de! Det er sjeldent, men av og til får eg lyst på. Da klipper eg en sånn bit i småbiter og spiser litt og litt…SÅ salte er de! hehe

 

 

 

 

Kjøttsuppe med gode rotgrønnsaker og oksekjøtt 🙂

 

 

 

 

Havregrøt er en gjenganger 🙂 Har et måltid med havre hver dag og eg kjenner at akkurat det gjør meg godt! Er super mat å spise før eg tur, da føler eg at eg har “full tank” og kan gå lenge før eg kjenner behov for påfyll.

 

 

 

 

Pizza uten mel fungerer helt flott og det smaker…PIZZA! Flere måter å lage pizzabunn på. Nå har eg kjøpt en pose med glutefri pizzabunn og det blir den neste eg skal teste 🙂

 

 

 

 

Har en “samling” med glass i skapet, eg maler f.eks: Havre, valnøtter, mandler og hasselnøtter. Bruker dette for det meste når eg baker og skal erstatte mel.

 

 

 

 

Drikker som sagt veldig lite brus og har nå fått meg en solid samling av Fun Light og Zero i skapet. Mange gode saft der altså! Fyller på med masse isbiter og drikker det med Boble Lime 🙂

 

 

 

 

Laks er også periodevis en frokostfavoritt

 

 

 

 

Hvis eg spiser en hamburger lørdag kwell blir det med ristet havrebrød 🙂

 

 

 

 

Lager min egen Granola som også funker flott som topping på is!!

 

 

 

 

Lasagne uten pastaplater funker også! Her lager eg med Squash som er min favoritt. I ettertid har eg også laget med glutenfrie plater og det var overraskende bra, ja selv Ali ble lurt!

 

 

 

 

Nå har Dib spurt mange ganger om eg ikkje kan lage grønnkålchips igjen snart!
Å ja, det er faktisk veldig veldig godt! Enkelt å lage også!

Ok, det ble litt av ei liste….57 bilder for de som teller...MYE god mat vil eg påstå, mye virkelig god mat, ja det er bare å teste i vei – Tror mange ville blitt overrasket. Med disse endring har eg også fått bekreftet at søtsug kan bekjempes. I tillegg går eg jo mye tur og det er jo en bra ting å gjøre om man ønsker å gå ned i vekt. Velger man
i steden for å trene på treningsstudio må man ta høyde for at det vil gå tregt ned i vekt; Musker veier som kjent det dobbelt av fett. Uansett hvilke endringer me velger å gjør må me huske at det kan være vanskelig i starten, mitt råd er å gjøre det litt gradvis. Kommer man gjennom de først ukene har det allerede blitt en vane
og da går fortsettelsen så mye bedre 🙂 

Vet`kje med deg, men nå ble eg sulten! Må nok surre meg ut på kjøkkenet snart
og eg vurderer å lage meg noen deilige Thaiglasser!

 

 

 

VELBEKOMME

 

 

 

 

Go`klem fra Vibbedille 🙂
Vibbedille på Instagram
Vibbedille på TikTok

3 kommentarer
    1. Ja dette skulle de sett all de som sier STAKKAR hva spiser du? Kjenner meg igjen i rettene dine, men skulle gjerne sett at du kom med fremgangsmåten på chiadrikken.
      Selv orker jeg snart ikke alle kommentarene om hva jeg ikke spiser og spiser. Brødskive med syltetøy og poter og brun saus ser ut til å være det normale blant mange. Og grønnsaker, nei det bruker få. De skulle bare vist hvor mye lekkert de kunne lage og ikke tar det tid heller.
      Klem fra Liv

      1. Eg varmer en vanlig kopp med vann i microen, har så oppi 2 ss chiafrø og en dæsj honning. Dette får stå i ca 10 min. Tømmer så dette i et stort glass, har litt godt med sirton opp og litt Zero sitron saft opp i før eg fyller på med Boble (Sånn taffelvann med kullsyre) Rører og drikker 🙂 Friskt og godt å drikke. Det som er viktig når man spiser chia er å drikk godt med vann resten av dagen, hvis ikkje vil det få en motsatt effekt om chiafrøene blir værende i kroppen 🙂

        1. Takk. Sveller bare i 10 minutter. Ja da bør en drikke rikelig i ettertid

Siste innlegg